Dök İçini Rahatla

Hocam,çok geçmiş olsun.Tez şifalar dilerim.

2 Beğeni

Geçmiş olsun. Allah’ tan acil şifalar diliyorum.

2 Beğeni

Babanıza acil şifalar dilerim. Umarım en kısa sürede güzel haberler alırsınız.

2 Beğeni

gecmis olsun allah sifa versin.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. @Aviendha

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. İnşallah bir an evvel her şey çok yoluna girer ve kötü olan her şey geride kalır.

2 Beğeni

@kuklacini @Pardus @Kitsune @Geralt999 @Blackheart @Artorias Çok sağolun umarım dediğiniz gibi bu sıkıntılı günleri bir an önce atlatırız :folded_hands:t2:

Cidden sağlık çok önemliymiş bunun dışındaki dertler çok basit kalıyor. Herkese sağlık diliyorum vücudunuzdaki ufacık ağrıları bile önemsememezlik etmeyin bu konuda paranoyak olmak belki de en iyisi.

5 Beğeni

Biz annem ile yaklaşık 4 yıl önce savaşıp atlattık bu süreci, acil şifalar dilerim. Bilmeden etmeden konuşanı çok olacak maalesef ancak asıl önemli olan moral. İlaçlar ve tedavi süreçleri kadar hastanın morali ve motivasyonu da büyük etmen bu mücadelede.

Naçizane tavsiyem siz bu cahilliğe duvar olun ama babaya yansıtmayın ve onu hep pozitif tutun . Her yerden hurafe ve boş bilgi akımı olacak maalesef. İyi doktor + hastane ile sadece onların yönlendirmeleri kulaklarda olsun, gerisi fasa fiso :slightly_smiling_face: .

6 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin.

2 Beğeni

@Vordue Size de çok geçmiş olsun annenizin iyi olmasına çok sevindim. Evet moralimizi yüksek tutmaya çalışıyoruz. Babam da umutlu şimdiden yaz için planlar yapıyor umarım gerçekleştiririz​:folded_hands:t2: Bu arada babam asla hurafe şeylere inanmaz doktorunun sözünden çıkmaz o konuda içim rahat​:grinning_face:

@Doancrula @Raven çok sağolun :folded_hands:t2:

4 Beğeni

kesiklikle oyle saglik en onemli , o oldugu surece baska seyleri yapmak mumkun , amma insanlar hic onem vermiyor (bende o siradaym :sweat_smile: )

2 Beğeni

Merhaba herkese, bağışladığım kolilerden ulaşanlar olmuş. :blush: Milli Eğitim aracılığıyla bir öğretmen beni aradı. Ne kadar teşekkür ettiğini ve mutlu olduğunu anlatamam. Uzun bir zamandır aradıkları kitaplar varmış içlerinde. Kitaplara ulaşmaya ve almaya çalışmışlar ama bulamamışlar, bulsalar bile ödenek olmamış. Kitapları koliden çıkardıktan sonra çok sevinmiş, mucize gibi bir şeydi dedi. Ayrıca sıfırdan kütüphane kurduklarını söyledi. Uzun bir zamandır bu kadar mutlu ve iyi hissettiğimi hatırlamıyorum. Hayatım boyunca unutamayacağım bir anı oldu benim için. Umarım tüm çocuklar, gençler hayallerine ve istedikleri hayata sahip olabilirler incinmeden zorluk çekmeden.
Fikir sunan sunmayan herkese de teşekkür ederim. Bir çözüme kavuşturabildim. Evimde olmasa da benim de bir kütüphanem var denebilir sanırım. :blush:

@isos81 Çok teşekkür ederim. :blush: Aes Sedai olarak görevimizi yaptık. :upside_down_face:

@Kitsune Ben de çok sevindim, duygulandım. Bana ulaşması bile çok hoş, ince düşünceli. :face_holding_back_tears:

26 Beğeni

Alys Kütüphanesi hayırlı olsun. :slight_smile:

2 Beğeni

Okurken buradan ekrandan ben bile mutlu oldum, öğretmenin o mutluluğunu hissettim sanki. Ne güzel bir olaya vesile olmuşsunuz. :cherry_blossom:

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. İnsanların hadsizliği ve cahilliği… Diyecek söz bulamıyorum.

3 Beğeni

Hayalin zayıf ışığında bir bir sönüyorsa zihinler

Gebe kalmış çorak topraklara ekiliyorsa ümitler

Ne zaman ki yalnızlığın Demir prangalarını benliğine yükler

İşte o zaman ölüme mahkûmdur tüm yüzler

18-19 yaşlarımda yazmıştım bu şiiri ve bir kitap yazma fikrim vardı o zamanlar. Edebiyat çöplüğünün kalbine bir çivi çakmak istiyordum yazdığım kitapla okuyan bir daha kendini bulmakta zorluk çeksin yazan kalem kırılsın diye ama insan büyüdükçe aslında yazmanın da okumanın da kimi zaman rahat ettirmediğini anlıyor gerçek hikayelerin günlük yaşamın sıradan zemininde hayat bulduğunu görüyor. Bu aralar yine aynı sorular kafamı kurcalıyor yazabilir miyim ? Acaba diye sonra düşününce yazıp da ne diye ben de bir taş atayım denize diye düşünüp duruyorum. Belki yazınca da içim rahat etmeyecek bilmiyorum ama iki duygu arasında ordan oraya savrulup duruyorum. En iyisi okumaya devam etmek.

4 Beğeni

Yazdıklarınız bana Sait Faik Abasıyanığın bir sözünü hatırlattı; Yazmasaydım delirecektim.

2 Beğeni

Evet kitapseverler, Türkiyede olmayan yayıncılığının acı gerçekleri ile bir daha karşılaştık.:sob:

Geçtiğimiz yıl bir meslektaşım korku hikayeleri yazdığı kitabını yayınevlerine göndermiş. Arada böyle şeyler karalıyordu, benim sevdiğim bir tür olmasa da bazılarını okumuştum. Açıkçası pek hazetmem korku türünden.

Düzeltme: Üzerinde epey çalıştı, bir buçuk yıllık bir emeğin ürünü kitap. 500 sayfa.

Her neyse konu iyi kötü olması değil. (Bu türde okuma yapmadığım için kıstası belirleyemedim sadece) bir buçuk yılın üstüne dönüş aldı. İsmini vermeyeyim ama bilindik yayınevi. :worried:gerçekten orta derecede bilindik. Sözün bittiği yerde burası zaten

Konu yayınevinin önerdiği telif, yeni yazar yüzde 15. Ve bunun oldukça yüksek iyi bir teklif olduğunu söylemişler. Bu doğru olabilir, genelde öneriler böyleymiş zaten. (Geçtiğşmiz yıllarda yine bu formda yüzde 45 önerildiğini söylemişti bir yeni yazar. Pek inandırıcı gelmemişti. Arşivde vardır, alın size gerçek tablo.)

Bu oran üzerinden ortalama bir kazanç hesapladım. Sadece merakımdan. Muhtemel kazancı 15-20 bin en iyi ihtimalle. :fearful:

Bu bir gelir değil bir hakarettir bence, kimse oturup yazdığı romandan ev geçirdirmeyi planlamıyor ama bu miktarlar aşırı düşük.

Sonra bizde fantastik, korku vb türler niye gelişmiyor deniyor ya ona yanıyorum. Şu miktarlar için kim neden uğraşsın? :enraged_face: az bir merakı, yeteneği olan da bu yayınevlerinin açgözlülük ve sömürücülüğü yüzünden vazgeçer zaten.

Böyle küçük bir miktar için kitap yazmaya değer mi? Durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordun acıkçası.
Ben şahsi fikrim wc atıp üstüne şifon çekmeyi tercih ederim. :woman_facepalming:

7 Beğeni

Kitap yazıp hemen ilk kitapta çok para verilse herkes şu an bir şeyler karalıyor olurdu. Zaten kitabı yazayım, onun geliriyle de hayatımı geçindireyim, zengin olayım düşüncesiyle yazılıyorsa zaten baştan o iş olmaz; edebi bir katkı da olmaz, sadece ticari bir eşya olur. Keşke bende bir şeyler karalayabilsem ve iyi-kötü bir yayınevi ben basarım dese büyük olasılıkla parasına bakmazdım. Ve zevk alıyorsam yazmaya devam ederdim. Hasbel kader ismin duyulur, şöhret olursun falan orasına sonra bakılır.

5 Beğeni