Dolma kalem kullanımı hakkında

Öncelikle hayırlı olsun. Ben çok defa bu işlemi yaptım, hiçbir zararını görmedim. Pompaya vereceğiniz parayı başka bir şişe mürekkebe harcayabilirsiniz.

Sen daha dur sen, neler olacak daha. O şişeler, kartuşlar yanyana dizilsin de gör.

Dediğim gibi benim elimde bütün modelleri var. İlginç bir şekilde bazıları tamamen temizlenip ipi tekrar beyaz yaptığı gibi 2 tanesi ise maalesef tam anlamıyla arınmadı. Tabi bu şu anlama gelmiyor; tekrar mürekkep koyduğunda o sinmiş renk yeni rengi bozsun.
Belki de boya tamamen aktığı için ve sadece ipin rengi değiştiği için bu durum yeni rengi etkilemeyecek. Ama ben yine de sizin yerinizde olsam Punto veya dün Alper hocamın bahsettiği vintage Scrikss modellere yönelirim.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. ^^

Tamamdır.

:smiley:

Temizliği nasıl yaptınız?

Bu videodaki hangi seçeneğe denk geliyor sizin yaptığınız:

image

Siz denemediniz anladığım kadarıyla doğru mudur? Açıkçası ben de öyle düşünmüştüm, belki ipe sinmiş o kalıntı yeni rengi etkilemez diye.

Açıkçası Primeo’nun renkleri hem hoş geldi, hem ucuz. Trendyol’da kuponum var. Şu an 88 TL’ye geliyor kargo dahil. Punto ve Scrikss 33’e baktım. 33 için mürekkep akıtmada problem olduğuna dair, Punto ise kesik kesik yazmaya dair yorumlar vardı. Sizdiniz sanırsam Punto’yu öneren. Punto evet, tip olarak güzel bir kalem. Ayrıca memnun olanlar da var. Ama Scrikss’lerin bazılarında rus ruleti mantığı yatıyor. Bundan dolayı pek yanaşmak istemedim açıkçası. 1 punto fiyatına 2-3 Primeo alabiliyorum bir de. Kemal Küçükgedik hocamın dediği ile paralel şekilde bu Primeo’ların yorumunda hiç olumsuz yorum görmedim.

Valla ben komple damağıydı ucuydu hepsini söküp hafif ılık su dolu küçük kavanoza atıp bekliyorum.

Siz Primeo’yu çok merak ettiniz. Şu dediğiniz rakamlar ise hiç düşünmeden alıp geçin, en azından bu kalem üzerinden tecrübe kazanırsınız.

2 Beğeni

Aaa, ben yapabilir miyim peki? Yani belli bir beceri gerektiriyor mu yoksa parçalar zaten normal bir kullanıcının da sökebileceği şekilde mi yapılmış?

Aynen ya, hani ucuz ve tatlı bir kaleme benziyor. Bir de kardeşimle beraber eş zamanlı olarak öykü yazarız, hani “Gel, bir etkinlik yapalım” derim vs. Ucuz da olduğu için yani 190 TL’ye 2 adet dolma kalem alabiliyorum, alayım dedim.

1 Beğeni

Bende Parker Vibrant var. Çok zorlanmıyorum temizlik yaparken. Jotter’ın yapısını bilmiyorum ama zor olacağını sanmıyorum.

Yok Jotter için değil, Jotter’ın temizliğini Markakalem’in videosundaki gibi yaparım. Primeo’nun temizliğini nasıl yapıyoruz minvalinde sormuştum. Hani ipli damaklı olması sebebiyle ekstra farklı bir şey yapılıyor mu yani?

Bu arada dürüst olayım. Dün 13 TL’ye kuponla Rotring Gel alayım, parayı kenara atayım, biriktireyim Parker Vibrant Marian Blue alayım dedim. Öyle bir düşüncem oldu. Cidden çok güzel kalem. O siyah ve mavinin tonu müthiş. Ama işte enflasyon vs. derken Vibrant için para biriktirirken Jotter’dan olmayayım dedim ve aldım. Şimdi ise Jotter’la idare edip bir dönem, Vibrant almayı düşünüyorum. Aşırı beğendim açıkçası.

1 Beğeni