En çok okunan bilimkurgu kitapları öğrenmek için bir genelleme yapamayız elbette ama en azından forum da en çok okunan bilim kurgu kitaplarını öğrenmek için İthaki yayınlarının bilimkurgu serisinde yayımlanan kitapları referans alabiliriz.
Daha önce üç kez yaptığımız anketi yeni yılın da gelmesiyle bir kez daha yapabiliriz diye düşündüm.
Şu ana kadar seriden 100 kitap yayımlandı. Okuduğunuz tüm kitapları seçebilirsiniz ve dileyen arkadaşlar 100 kitap arasından en çok beğendiği kitapları ya da “mutlaka okumalısınız” diyeceği kitapları yorum olarak yazabilirler. (Bence çok da iyi olur.)
Farklı yayıncılardan ya da dillerden okuduğunuz kitapları işaretleyebilirsiniz.
İyi kotu hepsinin var da (Maymunlar dizi dahil) basyapit düzeyinde hak edilmis uyarlamalar goremedik. The Day The Earth Stood Still ilk temas ve mesaji ile tum kulliyati bir kenara ceker ustune biner mesela. Hakeza T2. Kaplan Kaplan ve Childhood’s End icin de sinemasal basyapitlardan bahsediyor olmamiz gerekirdi. İste İnsan da Last Temptation etkisi yaratacak bir film gorebilirdi.
Proyas’in Cage’li Knowing’i de End’e selam cakmisti ama o sahane ilk kisim, onu gorebilmek isterdim adamakilli bir filmde. Hatta finali degistirebilirlerdi. 3 Cisim Heroes ve Incredibles’in X-Men/FF ekmegini yemesi gibi bu noksanligi doldurdu bir yerde, tipki GOTG’un uzay opera boslugundan faydalanmasi gibi. Umarim onumuzdeki on yilda bir seyler goruruz.
100 kitaplık serinin 78 kitabını okudum kitaplığımda mevcut olanlardan okumadığım sadece 6 kitap kaldı. 15 kitabı da eksik onları da en kısa zamanda alacağım.
Bu başlık altında 100 adet kitabı okuyanlar değerlendirebiliyor mu? Buradan genel olarak verilen puana göre okuması öncelik vereceğimiz kitapları daha kolay seçebiliriz.
Ben bu kitapları 2016 - 2019 ve 2017’ de okumuşum. Rafları düzenlerken okuduğum 95 kitap içerisinden yeniden okumak istediğim kitaplar oldu. Öncelikli olarak bu 3 kitabı ayırdım.
Daha çok kitap var seri içerisinde beğendiğim ve okunmasını önerebileceğim ama henüz okumadıysanız bu üç kitaba öncelik verebilirsiniz.