Belki tüm ülkede olan BKK okurları hangi kitapları daha çok okudu tespit edemeyiz ama Kayıp Rıhtım forum üyelerinin en çok okuduğu İthaki BKK klasiklerini öğrenebilir.
İthaki BKK’den okuduğunuz kitapları işaretler misiniz? Hangi kitaplar çok hangiler az okunduğunu öğrenebiliriz.
Dune (Frank Herbert)
Kıyamete Bir Milyar Yıl (Arkadi & Boris Strugatsky)
Maymunlar Gezegeni (Pierre Boulle)
Cesur Yeni Dünya (Aldous Huxley)
Çocukluğun Sonu (Arthur C. Clarke)
Dr. Moreau’nun Adası (H.G. Wells)
Dune Mesihi (Frank Herbert)
Işık Tanrısı (Roger Zelazny)
Yıkıma Giden Adam (Alfred Bester)
Yıldız Gemisi Askerleri (Robert A. Heinlein)
Sürgün Gezegeni (Ursula K. Le Guin)
Pazartesi Cumartesiden Başlar (Arkadi ve Boris Strugatski)
Arcturus’a Yolculuk (David Lindsay)
Zaman Makinesi (H.G.Wells)
2001 Bir Uzay Destanı (Arthur C. Clarke)
Dune Çocukları (Frank Herbert)
Ben, Robot (Isaac Asimov)
Kaplan! Kaplan! (Alfred Bester)
Bitmeyen Savaş (Joe Haldeman)
Ay Zalim Bir Sevgilidir (Robert A. Heinlein)
Su Adamı (Aleksandr Belyaev)
Görünmez Adam (H.G.Wells)
Tanrı Olmak Zor İş (Arkadi ve Boris Strugatski)
Frankenstain (Mary Shelley)
Anlatış (Ursula K. Le Guin)
Dune Tanrı İmparatoru (Frank Herbert)
Resimli Adam (Ray Bradbury)
Yenilmez (Stanislaw Lem)
Dünyalar Savaşı (H.G.Wells)
Yüzyılın En iyi Bilimkurgu Öyküleri (Derlemesini yapan Orson Scott Card)
Evet hatta emek kitap ile görüştüm, XML ile kayıtlarında olan onbinlerce kitabın listesini verecekler, onun için de ayrı bir başlık açıp daha çok hava atacağım.
Sonradan Ekleme:
Anket öncesi yazdıklarımda, kelimeleri eksik yazarak 2 -3 cümle içerisinde ne kadar çok hata yapabildiğimi kanıtlamışım. Anket sıfırlanır diye düzeltemiyorum.
Benim şöyle bir sıkıntım var bu oylama ile ilgili. Bu kitapların bir kısmını İthaki basmadan önce farklı yayınevlerinden alıp okumuştum fakat güncel basım olsun rafta da dursun diye İthaki’den aldıklarım lakin tekrar okumadıklarım var. Yinede oylama yapabiliyor muyum?
Farklı baskılardan okuduklarımız sayılıyor mu acaba? Mesela ben Bester’ları 6.45’ten okudum ya da birkaç tanesini de İthaki’nin eski baskılarından okudum.
Dune birinci kitabı Sarmal’dan okumuştum ancak buradakini de işaretledim. Okuduklarım arasında en beğendiklerim tabi ki Dune serisi, Ben Robot, Çocukluğun Sonu ve Maymunlar Gezegeni oldu. Linç yemek istemem ama Fahrenheit 451’i hiç beğenmediğimi söylemem gerek… Gerçi onu da İthaki’nin eski basımından okumuştum.