Douglas Adams Kitapları (Alfa Yayınları)

Douglas Adams 6. kitabı yazmayı düşünüyor. 5. kitap çok karanlık bittiğinden yakınıyor ve aile arasında da sanırım 5 iyi değil 6 daha güzel bir sayı falan diyor. Yazar ölünce doğal olarak 6. kitabı yazamıyor ve sanırım DNA’nın eşinin de onayıyla planlanan 6. kitabı Eoin Colfer’a yazdırıyorlar yıllar sonra. Doyglas Adams’ın eşi de çok severmiş Eoin Colfer’ı ve Eoin Colfer da Otostopçunun Galaksi Rehberi hayranıymış ve seve seve kabul etmiş. Alfa da bastı bunu tekrar sanırım.

Ben Çoğunlukla zararsız kitabının sonunu pek beğenmemekle birlikte sanki çok uzadı bu iş bitirelim diye yazılmış olduğunu düşünüyorum. Hatırladığım kadarıyla hiç bir ip ucu vermeden pat diye bitiyor kitap. O sebeple 6. kitap fikrini eğlenceli bulsam da bir türlü okuyamamıştım kitabı. Üslup yabancıydı. Yeni gelen karakterleri pek beğenmedim ve Okul kütüphanesinin bana verdiği sürenin dolmasını bahane ederek yarım bıraktım kitabı. Çoğunlukla zararsız’ın tam da bıraktığı yerden bir deus ex machina kullanarak başlıyordu.