Dünden Bugüne Değişen Fikirlerimiz

Benim için etkisi en büyük değişimlerden biri inanç konusunda oldu. Çocukluğumda o benim tek dostumdur derken şimdilerde “dostlarım dostlarım ben en çok dostlarımdan korkarım” der hale gelmişim.

Yine çocukluğumda tüm kadınların günahsız olduğunu, cidden hepsinin çok merhametli ve iyi olduğunu düşünürdüm. Etrafımdaki nerdeyse her kadın hayatı gasp edilmiş, hakkı yenmiş, sindirilmiş kadınlardı. Şimdilerde iyi biri olmanın cinsiyet değil, yaşanmışlıklar çevre, farkındalık ve bunların oluşturduğu karakterle alakalı olduğunu idrak edebildim çok şükür.

Benim sevmediğim şeylerle vakit harcayanların hayatlarını ziyan ettiğini düşünürdüm, çok şükür bu embesillikten de kurtuldum xd

Buraya istediğiniz her türlü değişimi yazabilirsiniz. Hatta belli mi olur, aynı başlık içinde bir önceki mesajınıza ters düşebilirsiniz.

Benim verdiğim örnekler sizi sınırlamasın onlar benle alakalı saçmalıklar. Eskiden şeftali suyunun daha iyi olduğunu düşünürdüm şimdi vişne suyunun bile diyebilirsiniz. Maksat çok seslilik olsun.

7 Beğeni

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. İnsan her türlü değişmek ve gelişmek zorundadır. Bunun nasıl olduğunu düşünmez sadece karar verir. Karar kötüyse eskiye yada yeni bir şekle değiştirir. Bundan dolayı pişman olur veya olmaz. Hiç bir zaman değişimden kaçamaz bu bir gerçek.

6 Beğeni

Size katılmakla birlikte Oscar’ı da analım.

4 Beğeni

Kusura bakma değiştiğim bir anımı yazmadım. Çünkü her verdiğim karar beni geleceğim için değiştirdiği için hangisini yazacağımı bilemedim. Tek bir örnek vermek isterim. Yaşam biçimim olarak belirlediğim bir fikir diyebiliriz. “Bundan sonra 24 saatlik dilimlerde yaşayacağım. 24:01 asla olmayacak.”

3 Beğeni

Eskiden insanlar arasında bulunmayı, iletişim halinde olmayı seven, yardım etmekten hoşlanan birisi olarak gördüğüm aptallıkları ve kendi yaptığım aptallıkları idrak edip, zamanla kendimi soyutlamaya başladım. Kolay sinirlenen bu sinirimi de dışarı yansıt(a)mayan biriyim. Otobüs / dolmuş geldiğinde sıra oluşturup binmeyi beceremeyen, hastahanede doktor sırası beklemeyi beceremeyip ben doktorla konuşmaya çalışırken önüme atlayan, sıraya kaynak yapan ve şu an aklıma gelemeyen nice basit toplum kurallarını uygulamaktan yoksun insanların arasında bulunmaktansa, bulunmamayı ve yardımlaşma yapmamayı tercih ettim.

10 Beğeni

Sadece arkadaşlık değil, aile ilişkileri bile bir çıkara dayanıyor. Çıkara ters düş senden kötüsü yok…

6 Beğeni

Eskiden başkalarını mutlu etmeye endeksli ve fedakarlık temelli ilişkiler kuruyordum ama gördüm ki tek taraflı kaldığı zaman insan çok mutsuz oluyor. artık hayati ve ailevi olmayan konularda beni mutlu eden şeylere odaklanıyorum böylece hayal kırıklığı yaşamamayı ve beklentiye girmemeyi öğrendim.

5 Beğeni

Araya adam sokmadan, para yedirmeden, takipçisiz, beğenisiz hiçbir işin dönmediği…

5 Beğeni

Çocukken, kişileri kendimce saf iyi ve saf kötü basitliğinde kategorize ederdim. Bu da kişilerin eylemlerinin kendime göre uygun ya da hoşuma gidip gitmemesine bağlıydı.

Büyüdükçe “saf” nitelikte iyi ve kötü ayrımına gitmekten vazgeçtim. İnsanlar her durumda farklı bir yüz, farklı bir tavır takınabilir. Maksat, etki ve ilerideki sonuç açısından farklı farklı eylemlerde bulunulabilir. İşin iyiliğe veya kötülüğe yorulma kısmı duruma ve şartlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Şartlar dikkate alındığında, alakasız, hatalı, makul, uygun, ideal, aşırı (olumlu veya olumsuz) vs. etikette tanımlanabilecek tutumlar sergilenebilir. Bunlar da kısa, orta ve uzun vadedeki sonuçlarına göre farklı sonuçlar verebilir… bla bla, bla bla… Eskiden kıstaslarım basitti, artık değil. Anlayın işte :sweat_smile:

13 Beğeni

Demek artık iyiliğin içindeki kötülüğü, kötülüğün içindeki iyiliği görüyorsun bay karamsar. Ne demiş büyüğümüz Ursula “Bir mum yakan bir gölge yaratır.”

:Pp

10 Beğeni

Fikirlerimin, planlarımın ve hayallerimin; dünü bugünü geçtim, saniyesi saniyesini tutmuyor. :smiley: Bir an elma isterken bir bakıyorum artık armutta gözüm var. Belki bu yüzden bu yaşıma gelip bir baltaya sap olamayıp hedeflerimi bile yeni yeni koydum.

6 Beğeni

Sabaha kadar kalıp gece takılmanın daha güzel olduğunu düşünürken erken yatıp erken kalkmanın daha verimli olduğu fikrine geçtim sonra tekrar gece uyanık kalmak cazip geldi. Bugün (akşam) erken kalkmanın daha iyi olduğunu düşündüm tekrar ve tekrar.

6 Beğeni

İyi demiş. Çok güzel demiş. Ohh, ying yang, en sevdiğim ikili; bi’ kaşık alayım :sweat_smile:

3 Beğeni

İyilik yapanın iyilik kötülük yapanınsa kötülük göreceğini, çok uğraşırsak her şeyi yapabileceğimizi, her hayatın güzel olduğunu, her insanı bekleyen birinin olduğunu, emeğimizin ve acılarımızın karşılığının bir gün verileceğini zannederdim.

3 Beğeni

Gördüğüm en iştah açıcı yin yang :joy:

2 Beğeni

İyilik yap denize at felsefesinden, atmamalısın felsefesini geçiş yaptım.

2 Beğeni

Buna benzer bir şey yazmaya gelmiştim.

Gerçekten de salt iyi ya da salt kötü yoktur. Bunu hayat öğretiyor size. İnsanların seçimleri vardır, iyi dediğiniz kötü, kötü dediğiniz iyi seçim yapabilir. Seçim yaparken milyon tane parametre var, artık ağırlıkları o anda ne ise ona göre karar veriyor insan ve bu ağırlıklar sabit olmadığı için kişilerden beklemediğiniz hareketler görebiliyorsunuz.

4 Beğeni

Foruma üye olduğumda en sevdiğim yazar Rowling’di.

2 Beğeni

Ben de buna benzer bir şey yazacaktım. :grin: Eskiden hayat güzel, kuşlar uçuyor. Herkes iyi. Kötülüğünü görmediğim herkes iyi sanırdım.

Şimdi ise herkes çıkarcı diyorum. Sebepsiz yere kimse kimseye yardım etmiyor. Yerdeki taşı bile kaldırmıyor. Hatta bazen diyorum ki eyvah selam verdik borçlu çıktık…

3 Beğeni

Önceden sorumluluk isteyen her işten kaçmak için her türlü yolu dener, işi yapacak olsam harcayacağım efordan daha çok eforu işten kaçmak için harcardım. Şimdi hemen yapayım kolum mu kopacak, günlerim heba mı olacak, başıma bela mı gelecek demeden yapıp hemen kurtulmaya bakıyorum. İyi veya kötü bir şekilde bitip sırasını salmış bir iş insanın kafasını daha az kurcalıyormuş.

2 Beğeni