Dune (Film) | Denis Villeneuve

Dune filmiyle ilgili yorumlarınızı burada paylaşabilirsiniz arkadaşlar. Böylece hem kitap başlığı konusuyla karışmaz hem de henüz bu seriyi okumamış kişiler sürprizbozanla karşılaşmamış olurlar.

5 Beğeni

Önlerden yerimi alıyorum.

1 Beğeni

Dune 2020’den ilk resmi görüntü ortamlara salındı. Kull wahad!!

Fotoğrafta Atreides gemilerinin Timothee Chalamet’nin canlandırdığı Paul’u, Caladan’dan alıp yeni evi Arrakis’e götürmek üzereyken görüyoruz.
(AŞIRI İYİ GÖRÜNÜYOR :black_heart:)

Ayrıca gösterim tarihi malum olaylara rağmen hala 18 Aralık olarak kalacakmış, umarım bu sene izleyebiliriz.
Buyrun makaleye:

11 Beğeni

Denis Villeneuve’in Dune’unundan fotoğraflar gelmeye devam ediyor. Dün Paul’ü Caladan’da görmüştük bugün asıl memleketi olan Arrakis topraklarında yanında Jessica ile damıtıcı giysi içinde görüyoruz.
(GİYSİ ŞAHANE :black_heart:)

Nerdeyse bütün karakterleri görme fırsatımız oldu(Harkonnen’ler hariç), artık geriye teaser/trailer kalmış oldu, heyecanla bekliyoruz.

Ne zamandır sızıntılardan vs bilindiği üzere Liet-Kynes karakterinin cinsiyetinin değiştirileceği haberleri dolaşıyordu. Liet-Kynes, aktris Sharon Duncan-Brewster tarafından oynanacak, bu da doğrulanmış oldu. Açıkcası hiç gözüme batmadı, Liet-Kynes çok sevdiğim bir karakterdir, bu değişikliğin de filme yarar sağlayacağını umuyorum.

Tüm fotoğraf ve röportajlar için:

13 Beğeni

Bir yapımda SJW’ye kurban gitmesin arkadaş. Neyse en azından Paul erkek ve beyaz. Buna da şükür.

6 Beğeni

Şöyle bir baktım da ana karakterler (Paul,Jessica vs) hariç her şeyi unutmuşum 4 kitabını da okuduğum halde. Böyle seri kitaplar yarıda kalınca hevesim çabuk kaçıyor ve seriden uzaklaşıyorum. Keşke ithaki arayı bu kadar açmasaydı da bütünüyle bir Dune kalmış olsaydı kafamda… Ancak görseller oldukça güzel gözüktü gözüme. Umarım hayal kırıklığı yaşamayız. Dune serisi filmleştirilmesi çok zor bir eser bence.

Her uyarlama okur için bir şekilde hayal kırıklığı olabilir. Dune evrenini seven ve okuyan bir okur olarak muhtemelen ben de izlerim.

Belki henüz erken ama acaba Dune (film- dizi) kendi başlığı olsa daha iyi olmaz mı? Büyük ihtimalle Kitaplar ile farklılıkları olacaktır.

4 Beğeni

Oyuncu kadrosunu beğendim. Yönetmeni de geçmiş filmleriyle heyecan uyandırıyor ama anlamadığım bir nokta var. Liet-Kynes erkek degil miydi? Ya ben okurken gözümle okumadım o sayfaları ya da erkek olan bir karakteri kadın yapmışlar. Bir de Thufir Hawat pek benim zihnimdeki gibi olmamış.

Liet-Kynes’ın cinsiyetinin değiştirilmesinin bir mantığı var da ben mi göremiyorum? Yoksa kafalarına göre mi karar verdiler buna?

“What Denis had stated to me was there was a lack of female characters in his cast, and he had always been very feminist, pro-women, and wanted to write the role for a woman,” Duncan-Brewster says. “This human being manages to basically keep the peace amongst many people. Women are very good at that, so why can’t Kynes be a woman? Why shouldn’t Kynes be a woman?” demiş Liet-Kynes rolünü oynayacak aktör. Gerçekten ilginç, tüm kararsızlıklarda neden olmasın diye yargıya varmanın ilginç anlamsızlığını görmüş oldum tekrardan.

2 Beğeni

Aslında kadın karakterler az değil. Leydi Jessica, Chani, Rahibe Ana… Bunlar önemli karakterler. Neyse açıklamadan sonra bana çok önemli gelmedi erkek veya kadın olması. Hikayeyi etkileyebilecek veya izlerken göze batacak bir değişiklik gibi gelmedi.

1 Beğeni

Benim için kadın veya erkek, olmasında bir sorun yok, dediğiniz gibi hikayeyi etkileyecek bir şey değil. Yönetmenin motivasyonu ilginç geldi sadece ama bu kadar emek biraz anlayışı hak ediyor sanırım.

1 Beğeni

Ben bu değişikliğin arkasında mantıklı bir stratejinin yattığını düşünüyorum. Seriyi sevenler olarak kaynak materyalde değişiklik olmamasını isteriz ancak genel seyirciye hitap edebilmek için bazı karakterlerden fedakarlık edilmesi yeni karşılaştığımız bir olay değil.

Hatta biraz ileri gidip bir tahminde de bulunacağım. Liet-Kynes ile Stilgar’ı Chani’nin anne babası yapacaklar, ki bu durum bence evrenle yeni tanışan seyirciler için daha BASİT ve mantıklı bir senaryo. Söylediğim gibi bu filmin başarılı olmaya ihtiyacı var 65’te yazılmış bir edebiyat eserini 2020 yılında ekrana uyarlarken bazı değişikliklerin olması malum. Ancak değişiklikler mantıklı olduğu sürece tabii.

3 Beğeni

Bilimkurgu Klasikleri 53: Dune’un Kafirleri :laughing:

Burada dursun. Belki gerçekleşir. İçime doğdu bir anda :smiley:

4 Beğeni

Fragmanla birlikte çıkar bence de.

1 Beğeni

Kıyafetler olmamış gibi? Bu kıyafetlerin su biriktirmek için kafası kapalı değil miydi?

1 Beğeni

Ya CGI ile halledecekler ya da bunlar gerçek Fremen kıyafetleri değil. Yanlış hatırlamıyorsam Paul’ü Fremenler elbise yüzünden eleştiriyorlardı ve sonra kendi kullandıkları kıyafetlerden veriyorlardı.

1 Beğeni

Ufff bu olmadı ya. Bilmiyorum fazla mı umut bağladım ama ben kostüm tasarımını zayıf buldum açıkçası.
2. Sınıf Dune çakması bir aksiyon filminin kostüm tasarımına bakın:


Bir de multimilyonluk Dune’un stillsuitlerine:

Bir taraftan fazla hype’tan kendime kızıyorum diğer yandan Paul’un motorcu eldivenlerine bakıp yine kendime kızıyorum :grinning:.

Aksine benim beklentilerimi oldukça karşıladı görseller. Jodorowsky’s Dune’daki gibi bir şey mi bekliyordunuz anlamadım ama damıtıcı-giysiler oldum olası böyle canlandı benim gözümde. Yalnız Liet-Kynes’ın SJW’ye kurban gitmesi benim de canımı sıktı. Yeni karakter yaratmak varken varolan karakteri yeniden yorumlamak çok içime sinmiyor benim.

Zendaya’nın kafasına eşarp bağlamasını, ortaçağ filmlerinde ünlü aktörlerin yüzleri görünsün diye kafasına miğfer takılmamasına benzettim. Çok takıldığım bir durum değil ama Stilgar su disiplininden hiç ödün vermemiş bakınız :smiley:

Stillsuit in giyenin vücudunu saran kauçumsu bir kıyafet olduğunun farkındayız herhalde. Ayrıca yukardaki zırhın da estetik olarak Dune evrenine ne kadar uyacağını düşünüyorum. Metal zırh her zaman zengin görünecek diye bir şey yok.

Şuanki SJW’lerin hedefi filmde arap/müslüman aktör göremiyor olmaları. %100 haksızlar diyemem ancak kitabın ne anlattığından habersiz söyledikleri; Paul’ün beyaz tenli kurtarıcı olması mı dersin, siyahi aktör yerine arap oyuncu kullanmalılardı mı dersin, Dune kitabı ırkçı bir hikayedir diyen mi dersin… Kısacası akıl sağlığınız için twittera girmenizi önermiyorum hiç.

1 Beğeni

1965 yılında basılmış bir eseri günümüz değer yargılarına göre yargılayan insanlar çok yoruyor beni ağız dolusu küfür etmek istiyorum.

2 Beğeni