Çok güzel duruyor ama bu kur ile alabilir miyiz düşündürdü.
Dijital olarak da çıkarma planları varsa belki o zaman bir tık daha ulaşılabilir olur.
Bugün canım yönetmenimiz Denis Villeneuve’nin doğum günü .
Sizin favori Denis Villeneuve filminiz hangisi?
- Politechnique
- Incendies
- Enemy
- Prisoners
- Sicario
- Arrival
- Blade Runner 2049
0 oylayanlar
Dune Ekim 2021’e ertelendi. Daha önce yazmıştım bu sene çıkacağına dair hiç inancım yok diye.
Gelen haberlere göre, yeni Dune filmi 1 Ekim 2021 tarihine ertelendi. Bir erteleme kesinlikle bekleniyordu ancak yaz sezonu ertelenen filmlerle dolup taştığı için sonbahar tarihi açıkçası biraz koydu. Hayal kırıklığına uğradım ancak sürpriz değildi. Hayırlısı olsun diyelim .
Batman’in de ekim 2021’de çıkması bekleniyordu. Umarım domino etkisi yapmaz.
Son 2 kitapta seneye çıkıcak o zaman.
Bu bilgi, Legendary-WB tarafından henüz onaylanmış bir haber değil. Ama büyük ihtimalle doğru bir bilgi. The Batman’in 1 Ekim tarihine Dune geçecek. Bu demek oluyor ki bir erteleme de The Batman yaşayacak. Tahminimce Aralık 2021 olabilir.
Bu sene sinemaya gitmek hiç istemiyordum zaten ama 2021 Ekim mi? Tam bir sene var. Yine de bu zaman zarfında filmi izlemeden önce çoğu kişi kitapları okuyacak bence.
2021 Ekim de filmin çıkacağı da şüpheli. Şu aşı işi çözülmezse ben bu tarihi iyimser görüyorum. Sanki 2022 gibi normale dönmeye başlayacağız gibi duruyor. Umarım yanılırım.
Kitaplar için kötü oldu.
Erteleme kesindi zaten de tam 1 yıl fena olmuş.
The Batman 1 Ekim 2021 yılından 4 Mart 2022 yılına ertelendi.
The Flash: 4 Kasım 2022
Shazam 2: 2 Haziran 2023
@Shelpe 5-6 saat önce geldi.
Ne zaman geldi bu haber?
DUNE’UN EKİM 2021’E ERTELENMESİ NEDEN ASLINDA İYİ BİR ŞEY?
Biliyorsunuz ki film, 1 Ekim 2021’e ertelendi. Belki hepimiz farkındaydık filmin bu sene çıkmasının zor olduğunu ama bir senelik bir erteleme de beklemiyorduk bence. Ertelemenin, bu film ve özellikle devam filmi için getireceği tüm iyi şeyleri sıralamak istedim.
1. GİŞE BAŞARISI & OSCAR POTANSİYELİ
Kasım ayına kadar virüse karşı bir aşı geliştirilseydi ve sağlık kurumları tarafından onay alsaydı bile, dünya nüfusunun büyük çoğunluğu bu aşıdan muhtemelen 2021 yazına kadar faydalanamayacaktı. Gişede büyük payı oluşturan ABD ve İnglitere’de sinema salonlarının bir bir kapandığını da düşünürsek, filmin 2020’de çıkması asla olmayacak bir işti.
2020 tarihi olmayacağı gibi, 2021’nin başları da mantıklı bir tarih değil. Aslında 2021’de gişe için en iyi zaman, yılın sonlarına doğru yani sonbahar olacaktır. Yani Dune, şuanda olabilecek en iyi gişe potansiyeline sahip. Geçen sene Ekim ayını hatırlayalım, Joker, R-rated bir film olmasına rağmen gişede 1 Milyar dolar kazandırdı. Ekim ayında Dune’un görünürde başka bir rakibi olmadığından bahsetmiyorum bile.
Ekim ayında çıkacağı için yaz veya tatil sezonlarından etkilenmeyecek ve henüz Eylül’de çıkacak büyük herhangi bir film yok. En yakın örnek Joker, Ekim ayının ilk haftasında çıktığı ve 11 Oscar adaylığı kazandığı göz önüne alındığında, Oscar potansiyeli için de mükemmel bir tarih. Yani film Oscar’larını hala sorun çıkarmadan zorlayabilir. Ve BR2049 gibi teknik kategorilerin çoğunda rakipsiz kazanacağını düşünüyorum.
“Tarihin ne önemi var, kafa ütüleme kardeşim.” demeyin, bu filmin ikinci yarısını izleyebilmemiz için bazı şeyleri garanti etmesi gerekiyor maalesef.
2. EN İYİ SON ÜRÜN
Bunun çok büyük bir sorun olacağını düşünmemiş olsam da Denis Villeneuve, pandeminin filmin editörlük sürecine olan etkisi hakkında dürüstçe konuşmuştu. Denis, filmi bitirmenin bir yarış olacağını ve editörü Joe Walker ile sosyal mesafeden dolayı bazı problemler yaşandığını da söylemişti. Filmi Aralık tarihine yetiştirmeye çalışmak açıkçası gereksiz bir stres yaratabilirdi. Ancak şimdi tüm ekibin işleri aceleye getirmeden, filmin mümkün olan en iyi versiyon olması için gereken zamanı ve özeni göstermek için koca bir yılı var.
Bu erteleme Hans Zimmer için de yararlı bir karar oldu bence. Çünkü kendisi baya meşgul bir besteci. Aynı anda birden fazla projede çalışmak zorunda kalması, hatta bazı filmlerin müziğini sadece asistanlarına briefing vererek çıkartması falan düşünülünce, Dune için mükemmel besteler çıkaracağına artık daha eminim.
3. GALA VE TANITIM TURU
Filmin güvenli bir zamanda çıkması demek, büyük bir olasılıkla Dune’un film gala ve kırmızı halının yanı sıra, oyuncu kadrosundan röportajlarla dolu bir tanıtım turu olacağı anlamına geliyor. Bu, pandemide göremeyeceğimiz türden tamamlayıcı bir reklam kampanyası demek.
Stephen Colbert röportajını düşünün ama Zoom’dan falan değil. O devasa oyuncu kadrosunun yaratacağı etki, filmin başarısı için çok önemliydi. Filmin yıldızları Timothee ve Zendaya’nın sosyal medyada milyonlarca genç takipçisi olduğunu düşününce, filmin reklamını yapmanın daha kolay ve etkili bir yolu daha yok bence.
4. KİTAPLARI OKUMAK İÇİN DAHA ZAMANIN VAR
Film çıkmadan kitabı bitirmek konusunda endişeliyseniz veya vaktiniz olmadığını düşündüğünüz için başlamak istemediyseniz, artık endişelenmenize gerek yok. Çünkü bolca zamanın var!
Bakarsınız İthaki bizi şaşırtır ve kalan iki kitabı da basar bu zaman aralığında.
Sağlıcakla!
Dune’un ertelenmesi en çok İthaki yetkililerini sevindirmiş olabilir. Çünkü muhtemelen kitaplar henüz çeviridedir Bir yıla kadar da zor gelir çeviriden.
Bana kalırsa onlar için değişen bir şey yok. Çünkü söz konusu “çeviri”, dünyanın öbür ucunda bir yerde olsaydı bile emekleye emekleye varmıştı şimdiye.
Henüz çeviridedir derken ironi yapmıştım. Aynı düşüncedeyiz yani.
Birtakım haberler…
Warner Bros aldığı kararla, Dune ve diğer 2021 yılında çıkacak filmleri vizyona giriş tarihiyle aynı anda HBOMax’ta da yayınlayacak.
İnanılmaz şaşırdım şuan!