Teşekkür ederim.
İthaki basımının çevirmeni bolca eleştirilmiş hatta çevirisininde çeviriye muhtaç olduğu yazılıp çizilmiş, o kadar kötü müdür?
Sanırım 6 kitap bana kafi gelecektir.
Neden dune okumalısınız ? (Çok derin olmamakla kesinlikle spoiler içerir)
Çok derin anlatmış, hiç bir şey anlamadım.
Ecnebice bilmeyenler açmayın gigolaytlarınızı harcamayın.
Altyazısı var Açmanız lazım ama.
Çeviri hakkında bir yorum yapamam. İthaki ve Kabalcı baskılarının çevirmeni aynı kişi ama.
Aynı kişi mi o zaman çare yok.
Şimdi sipariş geçtim 4 tanesini, videonun ucundan baktım çok hoşuma gitti. Artık okuduktan sonra bakacağım.
Acaba kitaba başlamadan evvel ön hazırlık gibi bir şey yapılmalı mı, okurken tamamen anlamak, hayal etmek isterim.
Dune 4. kitap Dune Tanrı İmparatorunu bugün okumayı tamamladım, hâlâ okumayan varsa, beklemeyin okuyun.
Bu arada Duncan İdaho karşıma çıksa, kafa göz dalarım ama beni döver
Kitaba başladıktan sonra konuyu sevmeye başladım, canım konu.
Kitap çok güzelmiş, Arrakis’ e yolculuk başlamak üzere, her şey çok güzel.
Sarmal Yayınları’nın çevirisini ve İthaki Yayınları’nın çevirisini okuyanlar bir karşılaştırma yapabilirler mi?
Dune’a başlamak istiyorum ama devamlı Dost Körpe’nin çevirisi eksik kalmış içeriği Sarmal’ın çevirisi kadar iyi aktaramıyor şeklinde eleştirilerle karşılaşıyorum.
En son Geekyapar’ın canlı yayınında Doğan Çetin “İthaki çevirisi olmamış, Sarmal’dan okuyun” dedi pazartesi günü.
İthaki’nin ne zaman tamamlayacağı bir muamma. Ben ilk iki kitabı Dost Körpe’nin Kabalcı için yaptığı çevirilerden, sonraki dört kitabı ise Sarmal’dan okudum. Sarmal’ın verdiği oryantal lezzet daha uygun gelmişti bana. Dost Körpe çevirisi okunmayacak kadar kötü değil, ama Sarmal çevirmeni daha iyi bir iş çıkarmış.
Ben de bundan korkuyordum, Dune’un otantik doğu kültürünü yansıtan bir havası olduğunu biliyordum. Bu atmosferi tam anlamıyla hissetmek istiyorum açıkcası. Sarmal baskılarını almam daha iyi olacak sanırım. Sarmal baskılarında yazım hatası vs sorunlar var mı acaba?
Bir de Sarmal baskılarını almak istiyorum her kitabın baskısı bulunabiliyor mu?
İmla hataları konusunda eh işte diyebilirim. Bu konuda çok hassas değilseniz okuma keyfinizi pek kaçırmaz. Bulunma konusu ise farklı. Çoğunlukla ikinci el sitelerinde ve sahaflarda fahiş olmayan fiyatlara bulunabiliyor, biraz şans işi diyebilirim. Ama bence atmosfer açısından rakipsizdir.
Gaza geldim 4.kitabı baştan okuyorum şimdi. Ya Sarmal’ı alacağım ya da İngilizcesinden devam ederim. Uzun zamandır kitap okuyamıyordum Dune aşkım beni yollara düşürüp geri döndürdü.
- ve 6. kitabı daha da çok seveceksiniz.
Her sayfasını daha çok seviyorum hocam (: 4. kitapta Leto’yu betimlemem zorlaştı sadece.
4. Kitaba başlamamış olanlar lütfen bakmasın,spoiler içerir.
Uyarı için teşekkürler @Rwenzori .
Bu resim yardımcı olabilir. Betimleme doğru hatırlıyorsam biraz muğlak bırakılmıştı.
Hiç aklımdaki gibi çıkmadı. Neyse böyle devam ederiz artık, teşekkür ederim :d
Spoiler değil inşallah hocam.
Sadece resim pek sayılmaz da, neyin resmedildiğini görmezden gelmek daha iyi olabilir. Kusura bakmayın spoiler olabileceği aklıma gelmemişti, blurladım.