DUNE Kitaplığı

Bizim ciltli Duneların kapak tasarımı bu edisyondan alınmış sanırım, az önce buldum. :sweat_smile:

1 Beğeni

Sonuç olarak Kabalcı çevirisi mi yoksa ithaki çevirisi mi diyerek en başa dönüyorum?
2010 falan Kabalcı’dan başlamıştım ama seri yarım kaldı. Hem arşive eklemek için hem de yeniden okumak için yeniden almak istiyorum, allak bullak oldum yahu. (Ciltli ithaki serisine ağzımın suyu akıyor ama çok pahalı ya :pleading_face: )

1 Beğeni

İkisi aynı çeviri zaten. Sadece İthaki yeniden elden geçirilmiş, düzeltilmiş hali.

2 Beğeni

Çok hoşuma gitti.

11 Beğeni

Ben şu ara Dune serisini almayı planlıyorum. Ciltli baskıları almaya değecek ek yazılar çizimler barındırıyor mu? Alan arkadaşlarımız bunun hakkında bilgi verebilirler mi?

1 Beğeni

dune ciltli baskı inceleme - YouTube

Bu linkten videolara bakın incelemeler var bir sürü. Ben Çepni Okur’un incelemesi izlemiştim. Sanırım aynıydı BK serisi ile. Emin değilim tabii. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Teşekkür ederim, istediğim bilgiye ulaştım. İleride Acun olursam alabileceğim bir baskıymış ama şimdilik ciltsiz halleriyle yetineceğim. :slight_smile:

3 Beğeni

Tertemiz bir film kapağı. Bu çıksa, büyük ihtimalle bunu da alacağız.

10 Beğeni

Unutun, yok öyle bir şey. :joy:

1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar, İthaki Yayınları Cihat Üçlemesini basmayı düşünüyor mu acaba? Bilen biri beni aydınlatabilir mi?

2 Beğeni

Ben dune serisi 4. ciltteyken Dune Hanedanlık Üçlemesi ve Cihat Üçlemesi’ni basmayı düşünüyor musunuz diye sormuştum büyük ihtimalle basarız demişlerdi. Hanedanlık Üçlemesi çıktı bence Cihat Üçlemesi’ni de çıkarırlar ama İthaki bu sonuçta hiç belli olmuyor.

1 Beğeni

Dune filmi yayınlandığı zaman çıkartırlar diye düşünüyorum. Filmin de etkisiyle güzel bir satış yapmayı düşünüyorlar sanırım.

1 Beğeni

Film ile Dune satarlar kabul ama bence ana serinin dışında Dune okurlarının belki yarısından çoğunun okumayacağı, satın alamayacağı kitaplar için film bekliyorlarsa bu akşamdan pazarlama bölümünü işten çıkarsınlar.

Seri kitaplarda en yüksek satış 1. Kitabın olur, devam kitapları bile ilk kitap kadar satmaz. Kaldı ki yan kitaplar satsın.

9 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum, zaten seriyi filmden tanıyacakların çoğu ana seriyi bitirmez bile. Seriyi filmden tanıyıp da Dune’un Türkçe’ye çevrilmiş bütün külliyatını okuyacak kişi oranı %1 bile değildir bence.

2 Beğeni

Geçen gün instagramda biri sormuştu. Kesin bir tarih veremiyorlarmış.

2 Beğeni

Olabilir hocam ben sadece tahmin yürüttüm.

2 Beğeni

Teşekkürler arkadaşlar ithaki yine her zamanki gibi okuyucuyu muallakta bırakıyor .Ben ihtimale karşı kabalcının cihat üçlemesini satın aldım .

1 Beğeni

Dune Tanrı İmparatoru ile ilgili ekşide dikkatimi çeken bir entry oldu. Kabalcı baskısında kurguyla ilgili bir konuda editörün bir notu varmış. Notta Frank Herbert’in bir yerde hatasının olduğunu öne sürmüş.

Enrty şu (Spoiler içerir)

2 Beğeni

Sarmaldan okuduğum için bu bilgi için teşekkürler. Özetle editör hatalı.

1 Beğeni

İthaki’nin basmış olduğu ilk Dune kitabını alıp okumuş ve beğenmiştim. Sonra bir süre ikinci kitabı alıp okumadım ve öyle kalıp gitti. Daha bir yıl bile olmadı ama okuyalı. Olayları iyi kötü hatırlayabiliyorum fakat 2.kitaba geçmeden önce ilk kitapta olanları şöyle bir hatırlamamı sağlayabilecek bir kaynak var mıdır? Ya da kitabın başında herhangi bir özet? Ya da 2.kitabı direkt okursan hatırlarsın filan mı dersiniz? Açıkcası ilk kitabı tekrardan okuyacak zamanım yok. :sweat_smile: Düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi merak ettim. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni