DUNE Kitaplığı

Öncelikle tabii ki senin tercihine kalmış ancak benim tavsiyem Dune serisini ve dolayısıyla hanedanları ve aralarındaki bağları oluşturan Frank Herbert’ın yazmış olduğu 6 kitaplık seriden başlaman. Bildiğim kadarıyla oğlu, babasının notlarından da yararlanarak yazıyor ancak geneli kendi kurgusu. Yani Bitmemiş Öyküler’deki gibi bir durum olmadığından ana serinin yan kitaplarıyla başlamanı değil de ana seri ile başlamanı tavsiye ederim naçizane. Dune serisinin ilk romanı, kurgusuyla diğer kitapları içerisinde en kapsamlı bulduğum ve beğendiğim romanı. Belki sen de beğenirsin.

6 Beğeni

Haddim olmayarak araya girmek istiyorum, Fikrinize katılıyorum, Hanedan üçlemesini sonra okumak, nefis bir yemek üzerine yenilen tatlı gibi olur, -tabii ziyafete tatlı ile başlamayı sevmiyorsanız-

2 Beğeni

Ben Dune serisinin ilk 3 kitabından sonra Hanedan üçlemesini okuyup orjinal seriye devam ettim, pişman değilim :slight_smile:

2 Beğeni

@Zeynep_Ecem_Bicer @azizhayri Teşekkür ederim.

2 Beğeni

Dune ciltli baskı kalitesi nasıldır? Şu an epey yükselmiş set fiyatı. Mevcut fiyatını hak edip etmediği konusunda kararsız kaldım. Şu an 2500 TL etiket fiyatı. Seti edinen kişilerin yorumlarını merak ediyorum.

2 Beğeni

Dune ciltli seti ilk basıldığı sırada Amazon’dan 200 küsürlü bir fiyata almıştım. 290 idi galiba, indirim vardı.
Kargo geldi kargodan kaynaklanan herhangi bir hasar yoktu. Kutunun jelatini açtım kitapları çıkarttım.

Baskısı da ciltleri de şömizleri de berbattı. Ciltleri yan yana dizdiğiniz zaman sırtında görülen Kum Solucanı’nın simleri bazı ciltler de dökülmüştü.
Bazı ciltlerde şömizlerin alt ve üst kısımlarında baskı yapılmamış renksiz boşluklar vardı.
Set jelatinli gelmiş olmasına rağmen ciltlerden birinin sayfa kenarları resmen kirliydi.
Baskısının ve kağıdının da son derece kalitesiz olduğunu eklemeye gerek yok sanırım.

Derhal iade ettim. Bu kötü tecrübeden sonra ben de Dune ciltli sete karşı bir tiksinti oluştu. Tekrar satın almadım ve almayı da düşünmüyorum.

Ben satın aldığım zaman durum böyleydi yeni satın alan arkadaşlar da tecrübelerini yazarlarsa faydalı olur şu anki durumu nedir bilmiyorum.

5 Beğeni

Ben de bu baskı var. İlk çıktığında liste fiyatı 650 TL idi ve muhtemelen yüzde 50 ile 325 TL’ye aldık.

Bugün yüzde 50 ile 1250 TL hak eder mi? Benim fikrime göre karton kapak set yüzde 50 ile 440 TL olduğunu düşünürsek ciltli setin 1250 TL olması normal geldi bana. Bugün alacak olsaydım bu fiyat dengesi ben ciltli olan seti tercih ederdim.

Özel baskı olarak değerlendirilirse hayal kırıklığı olur, ciltli bir kitap olarak değerlendirmek lazım.

• Şömizin kağıdı güzel sert.
  • Cilt bez olsaydı bence çok daha iyi olurdu ama şu sert mukavva - sıvama ciltlilere göre çok daha güzel.
  • Kağıt normal kitap
    kağıdı

Bence şu olumsuz durumlar dışında ciltli bir kitap olarak olumsuz bir tarafı yok.

• Künye de BKK bilmem kaç yazmaları olmamış.

• Kapaklar BKK kapağı olmasaydı ya da o çizimler tam sayfa olsaydı çok daha iyi olurdu. Zaten BKK biriktirenler olarak karton kapakları almıştık. En azında BKK dışında ikinci bir şömiz daha yapıp o şömizleri ayrı satabilirlerdi.

Dune ciltli set fotoğraflar:

Şu şömizin köşesini kitaplarını çıkarırken ben yırtmıştım galiba. :slight_smile:

Şömizler çıkınca:

Şöyle bir poster vardı.

6 Beğeni

Benimde alalı 5 ay oluyor. Daha önce forumda paylaşmıştım. Dış görünüşünü görmek isterseniz:

4 Beğeni

Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim için epey aydınlatıcı oldu. @shmebulock
@alper @SherlockHolmes

4 Beğeni

14 Ekim 2021’de 272 TL’ye satın almışım. Yaklaşık on sekiz ay geçmiş. Şu anki fiyatına bakınca insan tuhaf oluyor. Keşke bana da iyi bir baskısı denk gelseydi.

2 Beğeni

Seriye başladım ilk kitabın yarısındayım. Bu neymiş böyle ya.

2 Beğeni

İlk kitap efsanedir. İkinci kitap benim için daha sönük olsa da sonraki 2 kitap da birinci gibi çok iyiydi. 5. kitabı sürüne sürüne bitirip serinin son kitabını da bayağı bir sonraya erteledim. :joy:

2 Beğeni

Eminim sonunu sağlam bağlamıştır Herbert. Direkt dal gitsin. :joy:

İlk kitaptan anladığım kadarıyla Hanedanları, Cihadları neyi varsa okurum gibi.

1 Beğeni

Bu yüzden seriyi almaktan vazgeçmiştim, sağ ol param cebimde kaldı :rofl:

1 Beğeni

Yani heves kırmak gibi olmasın ama Herbert dediğim yerden itibaren çok fazla tekrara düşüyor karakterlerin içsel düşünceleri konusunda. Ve kitap tamamen kadın bireylerden oluştuğu için beni acayip baymıştı.

@MelihAntepli ilk 4 kitabı al oku geri sat. :joy:

2 Beğeni

Bir ara alacağım bu seriyi ama şimdilik çok para o yüzden bulaşmıyorum. Yoksa bulaşacağım seriler; Dune, Zaman Çarkı, Disk Dünya ama şimdilik bu üçten uzak duruyorum :slight_smile:

2 Beğeni

İlk iki kitap iyidir. Bu seri Hz Muhammedin hayatından esinlenerek yazıldı ve içinde birçok islamı motif var. Gerçi bu motifleri fark etmek zor. Ben bildiğim için yaklamıştım. Onun dışında anlatım biraz boğucu diye kalmış aklımda.

Yanlış hatırlamıyorsam sonraki kitapları yazar değil oğlu yazmış. Diğer üç kitabı okumadım, okuyamadım. Elimde de yok kitaplar.

2 Beğeni

İlk iki kitap iyidir. Bu seri Hz Muhammedin hayatından esinlenerek yazıldı ve içinde birçok islamı motif var. Gerçi bu motifleri fark etmek zor. Ben bildiğim için yaklamıştım. Onun dışında anlatım biraz boğucu diye kalmış aklımda.

Yanlış hatırlamıyorsam sonraki kitapları yazar değil oğlu yazmış. Diğer üç kitabı okumadım, okuyamadım. Elimde de yok kitaplar .

1 Beğeni

Kardeşim tüm seriyi okuyan biri olarak yazıyorum senin dediklerini içermiyor seri dikkatli okursan bütün karakterler avrupalı hanedanların soyundan geldiğini iddaa ediyorlar kitaptaki Fremenler Kuzey Afrikada ki Tuareglerden esinlenmişdir kendisi. Bu videoda detaylı olarak Herbert’ın nerelerden esinlenilmiş olduğunu anlatıyorlar

3 Beğeni

Yazarın dediğine göre 5-6-7 kitaplar kadınlar üçlemesi olacakmış ama yazar ölünce 7 kitap ortada olmadığı için tam olarak ne anlatmak istediğini anlayamıyoruz.

2 Beğeni