Son kitaba geldim, bir türlü devam edemiyorum şimdiye kadar 3 kere başlayıp bıraktım. Halbuki bu kitaba kadar bir sorun yaşamamıştım. Bir şeyi de itiraf etmiş olayım. Bence ilk kitap sonrasındaki kitaplar kolay anlaşılabilir kitaplar değiller. Malazan serisinin bu yönü çok dile getirilir ama Dune serisine kıyasla okunması daha kolay bence.
Bu arada karolsun Atreidesler, çok yaşa özgür Fremen !
Hayır Dune Rahibeler Meclisi kitabının bir finali var.
Frank Herbert bu kitaptan sonra yine bir zaman atlaması yapacaktı ve serinin finalini okuyacaktık ama benim için seri Dune Rahibeler Meclisi ile bitti yazarın nasıl bir final yazacağını sadece hayal edebiliyorum.
Oğlunun yazdığı iki kitap sadece 100 küsur sayfalık bir taslaktan yazılmış.
Bende hem bu efsaneler üçlemesinin hem de hanedanlık üçlemesinin Kabalcı baskısı var. Ancak Dune ana seriyi tamamladıktan sonra okumaya elim gitmemişti açıkçası, bendeki Kabalcı kitaplar biraz cep boy gibi basılmış. Yazı boyutu da biraz ufak, bu kadar hacimli kitaplar için çok da doğru bir baskı değil.
Onun harici çevirmenler aynı, ithaki tekrar bir editörlükten geçirmiş midir bilemiyorum birebir karşılaştırmadım. Ben çevirmenler aynı olduğu için yeniden basılan bu İthaki edisyonları almaya gerek görmemiştim ama fiziki olarak daha kolay okunabilir ithakiler.
Aklıma gelmişken araya mı sıkıştırsam şu yan kitapları okumayı Hala elim gitmiyor ama .
bu efsaneler üçlemesinin ortalaması goodreadste 5üzerinden 4 e yakın ama popüler incelemeler hep 1 yıldız verip gömmüşler anlamadım, aldım ama umarım beğenirim
Makinelerin Seferi’ni önerebilirim ama bir Dune kitabı gibi değil de bağımsız bir bk gibi düşünerek okumalısın. Tabi sırasıyla okumak daha iyi olacaktır. Oğul Herbert fena yazmıyor.
Ben azılı bir Dune hayranı olarak Butleryan Cihadı’ndan hiç hoşlanmamıştım. Goodreads üzerinden de 5 üzerinden 2 yıldız vermiştim. Kitaptan o denli soğuduğum için serinin gerisini okuma ihtiyacı hissetmedim. Yakın zamanda Hanedanlar serisine bir şans vereceğim bakalım. Butleryan Cihadı’ndaki anlatı tarzı ve basitlik Dune’un ruhuna ihanet gibi gelmişti bana. İthaki de bu kitapları filmlerin popülaritesi ile satılır diye basıyor diye düşünüyorum. Yoksa uğraşmazdı.
Hanedanlar serisini okudum, Dune ile aynı kategoriye koymuoyrum, bunlar 2. sınıf macera romanları olsa da yine de aynı evrende geçiyorlar ve okumaktan keyif almıştım.
Uzak durun, oğul Herbert’in yazdığı hiç bir dune kitabını okumayın. Twitter nicki @duneauthor olup hayatını 20 küsür Dune kitabı yazarak geçiren ve babasının hayal dünyasını sömüren bu arkadaşa prim vermeyin lütfen.
duneauthor diye twitter nicki talihsiz olmuş cidden. Hiçbir katkın olmadığı, babanın yazdığı bir şaheser için ne cüretle kendine pay çıkarırsın inanılır gibi değil.
Dune Rahibeler Meclisi’ne başlayalı iki gün oldu. Şu an 120. sayfadayım. Fakat kitap tıpkı beşinci kitapta olduğu gibi ha bire karakterlerin birbiri hakkında çıkarımlarda bulunmasıyla ve iç sesleriyle mi devam ediyor diye sormak istedim. Ne olursa olsun bitirmeye kararlıyım ama bilmek istiyorum. Aksiyon, savaş vs var mı dostlar?
Çok uzun zaman oldu okuyalı o nedenle belki yanlış hatırlıyor olabilirim ama bir takım “kaçış” sekansları vardı diye hatırlıyorum. “Klon mevzuları üzerinden yapılan aksiyon” bir önceki kitapta mıydı? Cevap hayır ise (çünkü ben biraz karıştırdım) o zaman gönül rahatlığı ile aksiyon var diyebilirim.
Spoiler vermemeye çalışarak anca bu kadar üstü kapalı yazabildim