Dünya Klasikleri Okuma Etkinliği #2 Don Quijote

Herkese yeniden Merhaba. :krs:
Her ay az çok demeden bir klasik devirelim istedim, istedik. Mart ayı için Don Quijote kitabını seçtim.
Hepimiz az çok @Okuryorum’un profiline denk gelmişizdir. Ya da kulağımıza yarım çalan bir hikaye ile Don Kişot hikayesine aşinayızdır. Kendini savaşçı sanan bir adam atının üstünde, yel değirmenlerine meydan okuyor. Bugün “Bir ben okumayamadım şunu ya -_-” bakışını atmamak için etkinliği ben başlatacağım hepimiz için.

Başlangıç 1 Mart/ Bitiş 31 Mart. Herkes teçhizatını hazırlasın. Etkinliği sisteme ekleyen iyi kalpli denetmenimize, şimdiden saygı ve sevgilerimle.

13 Beğeni

Çok küçükken okumuştum Don Kişot’u, kitabı hatırlamaya çalışıyorumda unutmuşum tamamen. Kütüphaneden temin edip etkinliğe katılacağım büyük ihtimalle.

1 Beğeni

Bu etkinliğe kalbimi bırakıyorum. Don Quijote tam metin olarak okunması gereken kitapların başında geliyor. Çok çok sevdiğim bir kitap (zaten anlaşılıyordur :slight_smile:). Direkt takibe alıyorum etkinliği. Alonso Quijano’ya, Rosinante’ye, Sancho Panza’ya, Dulcinea’ya selamlar benden. :slight_smile:

5 Beğeni

Ben de tam metin olarak okuyacağım ama korkuyordum. Bir yerden başlamak gerek diyerek, el atmak mantıklı geldi. Umarım katılıp, eşlik eden çok olur. Tek tek selamları ileteceğim. :krs:

1 Beğeni

Bir kez daha okuyalım, çok uzun zaman olmuştu.

Araya devamlı kitaplar giriyor ama 40 gün süremiz var, tekrar okurum ben de.

1 Beğeni

15 Mart’ta önemli bir sınavım var, keşke o tarihten sonraya ertelerseniz de, ben de Don Quijote’yi okuma etkinliğine katılabilsem… (İşKültür HAY’dan ümidimi kestim, okursam YKY Kazım Taşkent’den okuyacağım artık).

Kaplan Kaplan ile çapraz okuma yapacağım artık 2 etkinliği de bitiririm umarım.

2 Beğeni

Ayın 15’inden sonra yine bize katılabilirsiniz. Ben bu kadar kalın eserleri süründürme taraftarı değilim. O ay bir şekilde zaman ayıralım ve bitsin. Ne o sürünsün ne de biz. Yine bizimle okumuş olursunuz bence. :slight_smile:

Bu arada Hoşgeldiniz @alper, @Mazotci :buyucu:
Sizinki tekrar olacak benim ki ilk okuma :smiley:

3 Beğeni

Daha önce kısaltılmış olarak okumuştum. Ama tam metin olarak okumak için katılayım dedim. Yalnız umarım okuyabilirim, etkinliklerin varlığı güzel ama tüm kitapları okumak isteyince patladığım oluyor. :joy:

Bu sefer ben yakaladım. Bu kadar acımasız biri olduğunuzu tahmin etmiyordum. :joy:

2 Beğeni

Yok ya, litfen çarpıtmayalım :smiley: . Hoşgeldiniz. :heart: Ben de tam metin okuyacağım.

1 Beğeni

Nisan ayında olacak klasik okuma etkinliği?

1 Beğeni

Oblomov, Germinal ya da Zamanımızın Bir Kahramanı kitabını düşünüyorum. :))

4 Beğeni

Oblomov olursa katılırım. :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de katılacağım. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Bence bu üçü içerisinde Oblomov biraz daha iyi bir kitap. En sevdiğim kitaplarda baya üstlerdedir zaten kendileri. Germinal toplumcu gerçekçi bir kitap, o da baya başarılı. Zamanımızın Bir Kahramanı ise biraz Yabancı biraz Sarsıntı ve de Rus edebiyatı karışımı. Benim çok da beğendiğim bir kitap olmamıştı, kötü kesinlikle değil ama diğerleri daha başarılı bence.

2 Beğeni

Biraz bencil olup kitaplığımda okunmayı bekleyen hangi kitaplar varsa oradan seçiyorum arkadaşlar. Kimse kusuruma bakmasın :joy:
@isos81 @Melisa sanırım Oblomov olacak. Hep beraber devirmeyi ben de isterim. :slight_smile:
Bu yorumla ikna oldum ben.

4 Beğeni

Mart geliyor. Yel değirmenlerine gitmeye hazır mıyız? :krs:

2 Beğeni

Tam metin okuyalım dedik. 50 sayfa önsöz mü olur. :slight_smile: Başladık bakalım. Kılıçları savurma vakti.

3 Beğeni

Ayın yarısı bitti ben daha ilk cildin yarısına anca gelebildim :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Olsun önemli değil ömer faruk, sadece merak ettigim şey, geldiğin yere kadar keyif alabildin mi, yoksa hay başlamaz olaydım dedirtti mi?