Duygulara, iç dünyaya önem veren fantastik kitap önerisi

arkadaşlar kavramlara pek hakim olmadığımdan dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. suç ve ceza da raskolnikov’un iç dünyası nasıl anlatıldıysa, duyguları nasıl aktarıldıysa bir fantastik eserde de onu istiyorum. şimdi witcher 1 son dilek okuyorum ama kitapta duygu yok, sadece macera anlatılıyor. şu kuleye girdi şunu kesti çıktı falan tarzında. biraz zevk alamadım kitaptan. en başta tanımladığım şekilde yazılan kitap öneriniz var mı?

Kral Katili’ni tavsiye ederim. İstediğin şeyi bulacaksın eğer okumadıysan.

1 Beğeni

güncel güncel güncel güncel.

Robin Hobb’a bakabilirsiniz.

1 Beğeni

Drizzt serisi karakterin dönüşümünü anlatıyor hoşuma gitmişti benimu

Hocam bırakın fantastik edebiyatı tüm alanlarda Dostoyevski seviyesinde derinlikli karakter anlatımı bulmak zordur. Dostoyevski en üst seviyelerden.

Ben de kendi okuduklarım arasından Kral Katili Güncesi’ni önerebilirim. Edebi değer olarak en kalitelisi o bence. Hikaye bir karakterin odağında şekillendiği için beğenebilirsiniz bence.

Fakat dediğim gibi Dostoyevski çok farklı bir seviye, fantastik edebiyatta aynı tadı bulmanız biraz zor :slight_smile:

Bu kategoriye karakter gelişimini işleyen her seri dahil edilebilir ancak fantastik kitaplardan özellikle felsefi derinlik beklenmemeli. Tavsiyelerim şunlar:

  • Buz ve Ateşin Şarkısı
  • Raistlin Tarihçeleri (Evreni tanımanız için öncelikle Ejderha Mızrağı Destanı’nı okumanızı tavsiye ederim.)
  • Elric Destanı
  • Farseer Üçlemesi
  • Witcher Serisi

Önemli uyarı: Witcher Serisi “Elflerin Kanı” ile başlar, devam kitapları Geralt’ın iç sorgulamalarını yoğun olarak işler. The Witcher Series by Andrzej Sapkowski

Yerdeniz serisi


1 Beğeni