E-Kitap Okuyucu Tavsiyesi

Film tavsiyesi aldık, müzik tavsiyesi aldık, kitap tavsiyesi de aldık, fakat hem maddi yüklerden hem de fiziksel yüklerden arındıran o mucizenin tavsiyesini hiç almadık: e-kitap okuyucunun!

E-kitap okuyucu kullanan zat-ı muhteremler çok memnun, çeviriler ruhsuz mu olmuş diye ben yorgun. E-kitap okuyucuyu denemenin sırası gelmiştir dedim ve Kindle’ın Paperwhite’ına niyetlendim. Ama bunun da türlü türlüsü var, boyutları var; Fire’ı vs. var. Kobo falan da var ama nedir bu işin aslı diye Rıhtımlıların fikrini almak istedim. Kullanan ve memnun kalan/kalmayanlar burada toplansak :baris:

3 Beğeni

Ben de tavsiyeleri ve e-kitap okuyucuların neredeyse işlemcisi bile yokken neden bu kadar pahalı olduklarını merak ediyorum.

1 Beğeni

Bende Kobo Aura One var.

Eksileri ve artıları şöyle:
-Ekran kenarından ışık sızdırması sorunu var ve bu sorun oldukça yaygın.
-Bilmiyorum başkalarında var mı ama Night Mode özelliği yok.
(Arkaplanın siyah olması çok şey değiştiriyor, hele de geceleri.)
-PDF okumak sıkıntılı ve yavaş.
-Varsayılan olarak gelen Türkçe sözlüğü yetersiz.
İngilizce>İngilizce çeviri yapıyorum genelde.
-Kobo Mağazasının fiyatları muadillerine göre pahalı

+Hızlı
+Kapasitesi yeterli (8GB)
+Boyutu, Hafifliği ve İnceliği gayet güzel
+Reklam yok.
+Tarayıcı var. (Beta)
+Pocket entegrasyonu var. (Websitelerini bazen ona atıp okuyorum.)

İhtiyacımı karşılıyor benim. Ama şu Night Mode özelliğini hackleyerek yapıcam herhalde. Bir senedir güncelleme ile gelmedi.

1 Beğeni

Bende 2012 yılından beri Nook Simple Touch kullanıyorum. Yanlışlıkla tablet zannedip alan bir adamdan 214₺ ye satın almıştım :joy:
Aslında özellikle @Apeiron un saydıklarına bakarsak, benimkinde hiç bir özellik yol gibi. Ama kitap okunuyor mu okunuyor, 6 yıl oldu hala taş gibi çalışıyor. Şarjı da güzel dayanıyor. SD kart takılabiliyor.
Ben kitapları e-kitap okuyucudan okumayı hiç sevmiyorum. Sadece o yıllarda iş sebebiyle çok seyahat ediyordum ve Zaman Çarkı serisini okumaktaydım. Yanımda ağır kitap taşımayı sevmediğim için aldım. Hala da yolculuklarda onu kullanıyorum.

Bu hayatta görüp görebileceğiniz en amatör teknoloji aletleri tavsiyesinin sonuna geldiniz :joy::joy::joy:

4 Beğeni

Bende calibro touch lux var bikaç senedir. Kablosuz bağlantı özelliğini dahi denemedim, haliyle tarayıcısından satın alma veya dropboxa bağlanma gibi özellikleri ne alemde bilmiyorum. Aydınlatma özelliği güzel, epublarda sorun yok. Başka bir cihazla da kıyaslama fırsatım olmadı fakat oldukça yavaş. Bu yavaşlık hepsinde var mı yoksa buna mı özel, bilmiyorum. Fakat pdflerde çok sorunlu. Sayfayı ölçekleyemiyor, sayfa geçişleri aşırı yavaş. Hele büyük boyuttaysa pdf tam bir ızdırap. Şimdiye kadar bir kaç kez güncelleme geldi, ayrıca şarjı uzun süre gidiyor

Netice itibariyle fazla beklentiye girmeden, sakince kablo ile epub aktarıp okumak için kullanacaksanız fiyat olarak tercih edilebilir.

1 Beğeni

Bende 2010 yılında aldığım Kindle Keyboard var. Gece modu yok, Wi-Fi var. Yeni nesil okuyucularda olan özelliklerin neredeyse hiçbirini aramıyorum. Nadiren yolculuk yaparken “keşke gece modu olsaydı” dedim. Bir kere şarj ettikten sonra haftalarca kullanabiliyorum, hali hazırda bir sürü kitap var ama hiç yer sıkıntısı çekmedim.

Bir de arada sırada güzel kampanyalara denk geldiğimde tek tıkla birkaç dolara kitap alabilmek güzel bir şey :slight_smile:

Tek kötü yanı Amazon’dan satın almadığım kitapları okurken aldığım notları kindle.amazon.com’da listelerken kitap adını göstermemesi. Bunu My Highlights.txt dosyasını kitaplara göre gruplayıp, Markdown formatına çevirip GitHub üzerinde tutarak çözdüm.

1 Beğeni

İki aylık Kindle Paperwhite kullanıcısıyım. Amazon US’ten sipariş ettim kılıfıyla birlikte. Henüz biriken fiziksel kitapları bitiremediğim için Kindle’a hakkını teslim edemiyorum. Ama bu onun son derece pratik ve kullanışlı olduğunu değiştirmiyor. Pili de epey iyi.

İlk aşamada klasikleri ve Amazon’un Kindle Unlimited servisinin verdiği hoşuma giden kitapları atabildim içine. İlerleyen sürede satın almalara geçip cılkını çıkartırım. :grinning:

1 Beğeni

İkinci Kindle’mı kullanıyorum. Birincisini yeğenim duvarlarda hırpaladığı için en son Kindle Paperwhite aldım. Alırken de kobo mu kindle mı birazcık kafa yordum. e-book’taki en büyük motivasyonum İngilizce kitap okuyabilmek olduğundan amazon çok daha cazip geldi. Ayrıca sözlük için cep ya da internete ihtiyaç duymamak büyük bir avantaj. Aldığımda İngilicez’den İngilizce’ye sözlüğü vardı. Türkçe sözlük için ücretsiz ek bir yükleme yapmam gerekti sadece.
Şarj uçak modunda olduğunda sizi uzun süre idare ediyor. Depolama da sıkıntı yaşamadım. Cloud özelliği ile cep telefonumda senkronlu olarak kullanabiliyorum (cep uygulamasına Türkçe sözlük uygulayamadım maalesef varsa bile ben bilmiyorum).
Bahsedilen gece modunu anlayamadım :smiley: ışıklar kapalıyken de okuyabiliyorum yahu.
İnternetten bulduğum kitapları epub’ı desteklemediğinden ufak bir programla .mobi’ye çeviriyorum, kablo bağlantısı ile cihaza atıyorum. Belki bu biraz oyalayıcı…
Aklıma gelenler bunlar. Ha bir de Kindle’mı seviyorum :heart_eyes::heart_eyes:

3 Beğeni

Arkadaşlar lise 3 sınıfa gidiyorum. Kitap okumayı çok seviyorum ama okulumuz bizleri kampa alınacak üniversite sınavı için bu yüzden kitap okumaya zamanım kalmıyor. Bunun için otobüs gidiş ve geliş saatlerimi kullanmak istiyorum. Fakat kitabı açıp okumak veya sayfalarını çevirme zulüm oluyor. Bana yaklaşık 800 TL civarında sıfır veya ikinci el bir e okuyucu önerebilir misiniz yanlız çok acil olarak alınması gerekiyor. Hızlı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Maalesef calibro touch lüx Türkiye de satılmıyor.

Zebramo’da bulduğum şu harika ürüne göz atın :heart:
http://zbm.co/8ZQBSZ

Güvenip güvenmemek size kalmış

Amazon Türkiye’nin açılması ile yakında uygun bir fiyatla pazara gireceklerdir büyük ihtimalle, onu beklemek isteyebilirsin.

Eğer hemen lazım diyorsan DnR’da Kobo Readerlar 800-1000 lira arasında şu anda.
Kindle da gittigidiyorda 700 lira civarında.

Kobo var oldukca memnunum, pc ye usb den baglayip cihaza direkt epub formatli kitabi atip okuyabiliyorsun.

Bununla ilgili uzun bir yazı yazmıştım bloğumda. Buraya yapıştırmak istemedim, oldukça uzun.
Aslında bir Tolino Shine e-kitap okuyucu inceleme yazısı diyebiliriz.

‘’ E-Kitap Okuyucu İle İmtahanım ‘’

e-kitap okuyucularını pahalı olması e-mürekkep (e-ink) teknolojisi ile çalışan ekranlarından geliyor. İşlemci gücü ile alakalı değil.

Pahalılık, e-mürekkep teknolojisinden çok, TL’nin döviz karşısında değer kaybetmesinden dolayı. Ortalama bir arka ışıklı e-okuyucu (Paperwhite, Aura, Glowlight vs.) 120-130 Dolar civarında. Çok değil iki üç sene önceye kadar Türk e-ticaret sitelerinden 300-400 TL civarına alınabiliyordu.

1 Beğeni

Bende almayı düşünüyorum kimi zaman, okuduğum kadarıyla sadece tek bir format çalıştırıyor. Oysa .cbr,.epub,.pdf formatlarını çalıştıran bir e-kitap olsa hiç düşünmeden alacağım.
Çizgi roman okuyucuları icin tavsiye varmi?

Ben e-ink Reeder kullanıyordum, ekranı kırdım sonra. Gayet memnundum. Epub, pdf, text, html, doc dosyalarını açıyordu. Ama Reeder artık lcd-led ekrana geçti.

@rann Ekranlar siyah beyaz olduğu için çizgi romanlar pek keyifli olmaz. Ben çizgi romanları Samsung 10.1 tabletten okuyorum.

@Son_Silahsor aynı ekran boyutuna ve işlemci gücüne sahip Led ekranlı bir tablete göre yine daha pahalılar.

1 Beğeni

Kobo hepsini acabiliyor

1 Beğeni

Şunu anlamak gerekiyor: pdf bir kalıp dosyası, yani özünde e-kitap dosyası değil. Çoğu e-okuyucunun tanıtım bilgilerinde pdf de yer alıyor, ancak teoride açsa da pratikte çoğu zaman sorun yaşanıyor. Sorun yaşamamak veya sorunları en aza indirgemek için pdf düzenleyicilerle ya da ocr yazılımlarıyla kenarlarını kırpmak, boyutunu azaltmak gibi işlemler yapmak gerekiyor.

1 Beğeni