Sırf ana hikayeyi hesaba katacaksak 14.
Ejderha Mızrağı Destanı Üçlemesi
Efsaneler Üçlemesi
Yaz Alevi Ejderhaları
İkinci Nesil
Ruhlar Savaşı Üçlemesi
Karanlık Havari Üçlemesi
Karanlık Havari’yi katıp katmamak biraz opsiyonel gibi, Margaret abla solo yazdı onları ama bence dahil edilmeli.
Çaktırma onun sıralaması doğru. Ben İkinci Nesil’i çok sonra edinip sadece 1 kere okuduğum için rafta sırası yanlış kalmış. Bir yanım yok da sayıyor tabi.
Yeni Bir Çağın Doğuşu böbrek ediyor haberin olsun. yenisi olmadığı için kalan kitaplar pek uygun sayılmaz, bulaşma derim ama ne kadar okumak istediğinle de orantılı tabi.
Kitabı bastıklarında malazan’ a ben de başlayacağım.
Aynı şey DL 3. kitap için de geçerli, ara verdim mi formatlıyor beyin çünkü
Okuyan bir kaç Amerikalının yorumuna denk geldim, genel olarak iyi demişler. Bakalım sizin yorumlar nasıl olacak, ilk taşı sizden bekliyoruz bu durumda
Katılım olayı direkt zor, bizimkiler gelmez gibi, pek DL fanı sayılmazlar. Dilersen ileriki bir tarihi belirleyip açalım etkinliği, katılan olur belki. 15-20 gün sonraya başlarız, uyar mı sana da?
Yorumlarına bir göz attım da kitabın, ilk iki üçlemeyi okumak yeterli demiş bir kaç kişi. Ve evet ana hatları aklımda (ilginçtir, bir an çok az şey hatırladım, sonra yavaş yavaş detaylar geldi), yokluktan defalarca hatmettiğim için tabii. Çok öven de olmuş çok gömen de bu arada, nasıl bir şey çıkacak meraktayım.
Zaman aralığı olarak hayatta oldukları bir döneme denk geliyor gibi kitap, en azından bir kısmı. O yüzden görme şansımız var. Sturm’un (2. kitap olan Kış Gecesi Ejderhaları’nı okumayan açmasın) ölümüne hâlâ içim acıyor benim.
Sen okucam de, ben sana ilk altı kitabı kısaca özetlerim. Yanına da Yaz Alevi Ejderhaları bonus ama o ve İkinci Nesil kitapları retconlanmış bu kitapla galiba(ki en azından İkinci Nesil için isabet olmuş, hiç yaşanmadı saymak istiyorum onu). Spoiler yemeye başlayınca bıraktım bakınmayı. Hemen bu akşam ilk üçlemeyi çıkarırız aradan. @isos81 Gelsene sen de? Su çok güzel diyorlar.
Ben aslında katılmak istiyordum ama şu aralar hiç vaktim yok. Birkaç gün (muhtemelen pazartesiye kadar) 1 sayfa kitap okuyamam. O yüzden de katılamadım maalesef. Ama takipteyim etkinliği. Duruma göre pazartesiden sonra belki ben de katılırım.
Gerçi
bu yorumdan sonra katılma isteğim de azalmadı değil.
Hem hoşuma gittiği için hem de başlığı sohbetle işgal etmiş olmaktan da yırtmak adına (flag falan yerim mazallah. ) şu güzel resmi paylaşmak istiyorum. Güzel ve önemli sahne seçimleri olmuş 2 ve 3. Hatırlayan var mı?