Kafayı yemiş bu insanlar.
En kotulerden birisi ustelik, kitap olarak 10 Lira etmez.
Yemin ve ölçü, kan denizi yağmacıları ve kukla kral. Özellikle kukla kral cok canımı yaktı. Bu üç kitap bulunmuyor. Yemin ve ölçü bana 300 liraya malolmuştu. Bilmiyorum, ben de başta sahaflara söyleniyordum ama 40 bine aldığım araba 2 senede 220 bin lira oldu. 15 yıl önce baskısı bitmiş kitaplar. Şuan sıfır incecik kitaplar 100 lira bandında. Adam da diyor ki elimdeki aranılan değerli birşey. Ha doğru mu? Bence değil. Ama ben artık sahafları da suçlamıyorum. Çarkın kendisinde problem var ki insanlar birbirlerine bunları yapar oldular.
Bence ciddi problem. Piyasadan bu kitapları toplayıp, baskısı yok çok değerli adı altında yüzde 100.000 fiyat koyarak satmaya çalışıyorlar. Ülkede enflasyon yokken de yapıyorlarmış. 2 sene önce de 400 e satıyormuş. Bende çoğu var bu arada Kukla Kral falan dahil, görünce bir sinir basıyor sadece.
Sizde kukla kral olduğunu biliyorum. 1 Seneye yakın arkadaşınızdan gelmesini beklemiştim. Sonra ben kitabı bir sahaftan alınca gelivermişti
Birkaç sene önce sahaflardan bilim kurgu klasiklerinden az bulunan bu şekilde milletin bulmak için fellik fellik aradığı, elinde olanların hava attığı, sahafların bu kitaplara deli paralar istediği kitapları arıyordum.
Bu kitapların çoğunu okudum ve aralarında bazıları dışında gerçekten bir şeye benzemediklerini sadece piyasa da az bulunduğu için bir meta olarak insanların buna yükseldiğini anladım.
Şuan Anubis Kapılarını okuyorum. Bu kitap bilim kurgu olarak bulunmayan ve milletin çok yükseldiği bir kitap. Sahaflarda deli para isteniyor. Bence değmez.
Bu kadar uzun anlatmamın nedeni çok yükselmemek ve İyi değerlendirmek gerekiyor.
He ya Kanada’dan anca geldi, covid falan.
Şu an gördüğüm kadarıyla 8 kitap var, 8kitap kendi içinde bitiyor mu yoksa ucu açık mı bırakılıyor, ve toplam kaç kitapta seri bitiyor bilgisi olan var mı?
İlk 8 kitap(*) kendi içerisinde sonlanıyor. Devamı olarak yazılmış 10 kitap(**) daha var fakat Weis&Hickman ikilisi bu sene Dragons of Deceit isminde yeni bir kitap yayınladı ve devam olarak yazılmış olan o 10 kitap yok sayılarak bahsettiğiniz ilk 8 kitabın devamı olarak yerini aldı. Tabii aynı dünyada geçse ve ilk kitaplardan karakterler içerse de yeni bir hikaye arc’ına başlandığı için İthaki’nin basmaya tenezzül ettiği kitaplar tamamlanmış sayılır.
(*)
Ejderha Mızrağı Destanı Serisi
Efsaneler Serisi
Raistlin Tarihçeleri Serisi
Dragons of Deceit
(**)
İkinci Nesil
Yaz Alevi Ejderhaları
Kang’ın Alayı Serisi
Ruhlar Savaşı Serisi
Karanlık Havari Serisi
Teşekkür ederim. Devamı hakkında basılıp basılmayacağını biliyor musunuz peki?
Sıfırlasınlar alfernatif gerçeklik olarak yer bulur. Ruhlar savaşı güzeldi Mina, Mina diye çıldırıyorduk.
Söz konusu İthaki olunca kendileri de dahil kimse bilgi sahibi değil maalesef.
Onlar basmasa bile eninde sonunda birileri basar diye düşünüyorum.
@_OZ Bir koldan vazgeçebilecek kadar hem de. Basılmadığı için okuyamayanlar neler kaçırdıklarını bilmiyorlar. Acaba o kitapların basım hakları ne olacak.
Dragons of deceit’ten anladığım, bir ihtimal, kaos savaşı bile sıfırlanabilir.
Kesin gibi ama Tas varken belli de olmaz
19… bölümdeyim, yarısı geride kaldı. Biraz yavaş gidiyorum ama kitapla alakalı değil. İnsanların tanrıların piyonu olması muhabbetinden biraz daha yaratıcı bir çözüm beklerdim açıkçası bu kadar yıl sonra. Destina’nın önünde kapılar biraz fazla kolay açılıyor. Ana seride de Tasslehof’un öyleydi ama malum omzunun üzerinden bakan bir adet Fizban mevcuttu. Bir de tamam genç-yetişkin bir seri ama duygularını aktarma konusunda daha iyi olabilirlerdi.
Ha bu kadar negatif yazıyorum ama ayıla bayıla da okuyorum.
Fizban ne olur sizce?
Bende 19’dayım. Hastalanınca 4 gün 16 maç izleyip kitaba dokunmadım. Basic bir seri bu Ejderha Mızrağı. Bence onu güzel yapan şeylerden biri bu ama ileriye gitmesini de engelliyor…
Henüz dahil olmadığı için, hâttâ Tas bile görünmedi daha, kestirmek güç. Tanrıların bir şekilde insanların önünü açması gerekiyor, bunu da ya giderek ya da ölerek yapacaklar. Misal Paladine Kaos’u öldürmek için canını verebilir.
Ama Hasbro ne isterse o olacak maalesef. Sıfırlayacakları için eski sonu kullanmazlar diye umuyorum, bir kere yeterli benim için o son söz konusu olunca.
@Haplo Geçmiş olsun, tam hasta olma havası var burada da. Tamamen katılıyorum, eski geleneklerine bağlı kalmaktan vazgeçmelerini istemem açıkçası. Kitap aceleye gelmiş hissettiriyor biraz ama. Üçleme olacağı kesin gibi, ne anlatacaklar diğer kitaplarda asıl onu merak ediyorum.
Benim bildiğim Weiß ve Hickman davayı kazandı ve bağımsız oldular? Bence iyi bir üçleme olur ama yaşlandıkları için ne kadar kendileri devam ettirir bilemedim.
Coviddir ya. Boğaz ve nezle ama kurtulamadık şu illetten.