Bölüm 23’e geldim. Aşırı hızlı ilerliyor olaylar, kontrolsüzce. Sonumuz hayrola :))
34.bölümdeyim. Destina karakterini hiç beğenmedim. Muhtemelen sonraki 2 kitapta bir anda son derece noble, sevimli birine dönüşür çok hızlı ilerliyor olaylar altını doldurmadan ama eski dostlarla tekrar buluştuk. Tas’ın sinir bozculuğunu hiç özlememişim
Edit: evet kitap bitti. Eski karakterler tamamen işin içine girdi. Umarım 3 kitap sonunda bunlarda olmadı geçmiş değişmedi şeklinde bir şey oluşturmazlar. Ama büyük ihtimalle yaz alevi dahil her şey olmamış gibi olacak gibi duruyor.
26dayım ben daha. Tas bir doz iyi de fazlasını kaldırmıyor bünye. O dediğini yapmazlar yaa, kendi ayağına sıkmanın da ötesine geçer. Ama evet, ilk üçlemeden sonrası yaşanmamış oluyor böylece bence de. Para nelere kadir.
Güz alacakaranlığı ejderhaları’yla kıyaslayabilir misiniz?
Uzun yıllar oldu okuyalı ama çok daha akıcı ve hızlı. O ilk 3 kitap yer yer çok sıkıyordu. Buradaki zayıflık baş karakter. Ama Huma, Magius, Vinas’ın hikayelerine bile yol açacaklar gibi duruyor. Evrenin hikayesi tamamen baştan yaratılacak gibi.
Hocam yapmayın ya Efsaneler Serisi candır. Bir sıfırlama olması güzel ama yapı taşlarına dokunmasalar keşke. Gerçi bu şekilde daha fazla Raistlin görebiliriz belki.
Ben Güz Alacakaranlığın Ejderhaları daha iyi diyeceğim. Worldbuildingi kesinlikle daha sağlam, hikaye biraz ağır olsa da çok daha iyi anlatılıyor ve aceleye gelmiş hissettirmiyor. Karakterler de daha iyi işleniyor. Dragons of Deceit 2 kitaplık olay örgüsü ve karakter tanıtımını 1 kitaba sığdırmaya çalışmış. Güzel olmuş ama aslını aratıyor.
@Cesur53 Pardon, kastettiğim ana üçleme olarak ilk üçlemeydi, Efsaneler’e de dokunulmadı. Yaz Alevi Ejderhaları ve sonrasını (Umarım İkinci Nesil de yokolur arada ) yaşanmamış sayacağını söyleyebiliriz net olmak adına. Yeni kitabın asıl kısmı İkizlerin Sınavı’ndan kısa bir süre sonrasında geçiyor zaten.
Daha fazla Raistlin’e ise kimsenin hayır diyeceğini sanmam.
Hocam ben de aynı kanıdayım. Caramon’un 3 çocuğundan 2 tanesini hiç göremedik. Palin’den istediğim performansı göstermedi. Rasitlin’in olmayan kızı gibi bir şeyler de vardı sanırsam. Bunlara da bir sıfırlama atsalar güzel olur.
Ayrıca ben ikinci nesile geçmek için erken olduğunu da düşünüyorum. İlk kahramanlarla biraz daha devam edebilirlerdi. Ben doyamadım onlara.
Bir de yazarken aklıma geldi Tanis’e yakışır bir son yazmamışlardı diye hatırlıyorum. Sturm’un akıbetinden sonra çok basit ve yüzeysel kaçmıştı.
Bu sıfırlama üzerinden daha güzel bir evren çıkarabilirler gibi.
Sturm ve Kitiara’nın çocuğu olmasını asla kabul edemeyeceğim ben. İlerleme hızları biraz da o anki Dragon Lance settingiyle alakalı oldu hep hocam, büyünün gitmesi gerekti, hoop Kaos ve Yaz Alevi geldi. Kang’ın Alayı serisi de arada kaynadı ona üzüldüm sadece, kıymeti bilinmedi buralarda.
Şu an öyle bir yerde bitti ki, her şey bir anda uçabilir. Okuyunca herkes detaylı tartışırız.
1 Ağustos 2023 2.kitap çıkıyor ama ekstra bir pahalı geldi. 26 USD saçma bir fiyat bakalım hızlıca indirime girer mi?
Hardcovermış, normal sayılmaz mı aslında yeni çıkacağı için? Dragons of Deceit 16$'a düşmüş mesela. Bizim Amazon da 406TL’ye veriyor ciltli Deceit’i.
Neyse, çıksın da okuyalım bir an önce.
Mesela PtA Malazan serisi çıktı yeni 15 dolardı. 26 USD bir kitap için çok fazla bence.
Paperback ya da Mass Market Paperback olabilir mi o fiyat? 26$ bence de çok tabi, o ayrı. USA’de 20$+'dan çıkıyor Hardcoverlar diye kalmış aklımda ama doğruluğu şaibeli bilgi.
Değil, ben aldım elimde var. Ama Hasbro matbaa olayları sebebiyle bu seriler daha pahalı sanırım. 29 USD çok abartı bir rakam 384 sayfa kitaba.
Ejderha Mızrağı’nın meraklısı da fazladır, yansıyordur o da fiyata. Az ucuzlayana kadar bekleseydin keşke.
Yok PtA aldım, DL bu fiyatla asla almam
Dragonlance ingilizce okuma sırası/rehberi öneriniz var mı? İnternette baktım çeşitli listeler var ama net olarak bulamadım henüz
Aslında fiyatlar uçmuş gibi geliyor da, yıllardır basılmayan ve basılmayacağa benzeyen 4-5 kitaptan oluşan üçleme, beşlemeler(alt seriler) için döviz bazında 100 dolar gibi ücretler isteniyor ve bu anormal değil. Bizim fiyat algımız bozuldu sadece.
Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, bu derece az bulunan kitaplar eksiksiz setler halinde (kesişen yollar gibi alt seriler) 250-300 dolar çok rahat eder.
Burada satana değil de basmayana kızılabilir. Hatta ona da kızılamaz. Herkes canını kurtarma derdinde şu ekonomik koşullarda.
Bende var bu serinin pek çok kitabı. Satacak olsam neden 50-60 liraya satayım var mı bir sebebi mesela? Ben bir de okuyucuyum. Sahaflar şöyle düşünüyor. Dursun kardeşim. Ekmek istemez su istemez. Alıcısını bulduğunda satılır.
En dandik yeni bir kitabı bile 70-80 liraya alır olduk indirimlerle. Ha bu kitaplar da dandik bana göre(baskısı, kapağı çevirisi berbat bazı serilerin) ama serbest piyasada az bulunan ürünün fiyatı yükselir talep de varsa. Bu kadar basit.
Biraz duruma genel bakılmalı kanısındayım.
Biraz da kişisel zevk meselesi işin içine girdiği için tek bir yanıt yok. Ana seri için benim tavsiyem şu şekilde olur;
Ejderha Mızrağı Destanı
Efsaneler Üçlemesi
(Buraya Ruhdöveni ve devamı eklenebilir)
İkinci Nesil
Yaz Alevi Ejderhaları
(Buraya Kang’ın Alayı serisi eklenebilir)
(Buraya Kayıp Tarihçeler eklenebilir)
Ruhlar Savaşı üçlemesi
Karanlık Havari üçlemesi
Kalan kitapları keyfine göre okuyabilirsin.