Ithaki basacakmış kalanları. Sahafların gözü yaşlı
Evet, Karanlık Havari (The Dark Disciple) üçlemesi Margaret Weiss’ın ana hikaye için yazdığı son kitaplardan oluşuyor. Bence eğer serinin hayranıysanız İngilizce de okuyabilirsiniz. Kastettiğiniz tüm kitaplar ise bir çoğu o kadar da iyi değil, seçerek ilginizi çeken olay ya da karakterleri içeren kitaplara şans verebilirsiniz.
Bilgiler için teşekkürler hocam. 2000 li yılların başında çok okudum, sanırım ilk ingilizce okuduğum kitap harry potter 6 idi, sonra karanlık havari serisi (geçen kitapları buldum evde:)) zaman çarkı / ölüm kapısı ve ejderha mızrağının özel bir yeri var benim için ama baskısını bulmak çok zor ve e-book sarmıyor. Bakalım ilerleyen zamanlar ne getirecek.
Muhtemelen, yeni nesil / yaz alevi ve karanlık havari gelir. Yan kitapların hiçbirinin geleceğini sanmam. Ama o seri de yeter bence.
@Pyrewrath demiş, evet ana serinin sonu. Ancak geçen sene bu serileri hatırlatmak için Weis yeni bir seriye başladı. “Ana serinin efsane karakterleri” olarak anılan Tanis, Raistlin, Caramon vs. bu yeni seride olacakmış. Yanlış hatırlamıyorsam ilk kitabı çıktı.
İngilizce olarak da ilk 8 kitabın kalitesini beklememek koşuluyla istediğinizi okuyabilirsiniz. Benim okuduklarımdan Dalamar The Dark, Kendermore ve Minotaur Wars üçlemesi güzeldi. Henüz okumadım ama Flint the King ve Reign of Istar kitapları da ilgimi çekiyor. Bir de kötü karakterleri temel alan Villians adlı bir seri var kitaplarından herhangi birine ulaşabilsem kesin okuyacağım serilerden. Ancak dediğim gibi beklentiyi düşük tutmalısınız. Örneğin Dalamar the Dark çok beğenilen bir kitap değil ancak Raistlin’in çırağına odaklandığı için ben severek okumuştum. Beklentim az olduğu için bu evrende yazılmış bütün kitapları okurum ben. Kişisel tercih.
Ekleme: Dalamar the Dark, “Kara Dalamar” ; Kendermore “Kenderyurdu” olarak çevrilmiş.
Minotaur Wars çevrilmemiş sanırım. Ah Ankira ve Laika ah…
Weis & Hickman ikilisinin bütün kitapları gelir o konuda endişem yok ama bu hızla hedef 2030’lar
Kara Dalamar’ı ben de lisedeyken okumuştum. Gayet beğenmiştim.
Kaz the Minotaur vardı iyiydi. Fistandantilus ve Vinas Solamnus kötüydü mesela. Ama ben de hepsini bulsam ayırt etmeden okurum. Yeni çağın ejderhaları serisi hariç tabi
Yeni çağın ejderhaları ve dhamon’ u
okumadım ancak aynı şeyi buzduvarı üçlemesi için söyleyebilirim.
Buzduvarı Üçlemesi için ben olumlu yorumlar duymuştum hep. Neden begenmediniz acaba? Merak ettim
Kara Dalamar’ı bende beğendim diye hatırlıyorum, ki Dalamar’ı da öyle pek sevmezdim ama eli yüzü düzgün kendi içinde bütün bir tekil kitaptı diye hatırlıyorum.
Jean Rabe’in üçlemeler sanırsam seri için fırlamış ivmeyi bir anda yerin dibine düşürenler olmuştur. O yıllarda bunları okurken seriyi komple bırakan 5-6 arkadaşım vardı. Ben okumuştum ama çoğunluk gibi bende beğenmedim. Hatta sonrasında Ruhlar Savaşı üçlemesini okurken ana yazarların Rabe enkazını temizleme için yazmaya geri döndüklerini hissetmişimdir .
Buzduvarı üçlemesi benim de okuyamayıp kenarda unuttuklarımdan.
Ben okumuştum, ama yüzde 20 hatırladığım kadarıyla gayet iyi bir üçlemeydi. Huma’da kötüydü. Tanışmalar serisi ise eğlenceli ama seriye katkısı çok olmayan bir seriydi. Karanlık havari bence süperdi. En vasat kitaplar bence ana seride ilk 2 kitap. Jean Rabe zaten yazarlar tarafından tamamen görmezden gelinmiş ve devam kitapları ondan tamamen bağımsız yazılmıştır. Şu anda basılı olsa o 6 kitap dahil hepsini okurum ama :))
Yeni Çağın Ejderhaları, Kaos Savaşı’ndan sonraki zamanı anlatmak için yazılmıştı sanırım. Yaz Alevi’nin sonunda tanrılar Kaos’la anlaşma yaparak Ansalon’u terk ediyordu. Hatta Fizban’ın bir repliğini halen hatırlıyorum: “Yeni bir dünya yaratmak nasıl oluyordu hatırlamam gerek. Yarasa dışkısı ve gül yaprakları içeren bir tarifi vardı sanırım.” Yaz Alevi’nin sonunda böyle muhabbetler olunca Jean Rabe’in Yeni Çağın Ejderhaları, Ansalon’un yeni durumunu anlatıyordu galiba. Ancak seri hakkında duyduklarım ile Weis ve Hickman’ın bu seriyi yok saymaları yüzünden okumadım. Anladığım kadarıyla çok güzel bir seri değil.
Fistandantilus ise çok güzel olmasa da bir şekilde Raistlin’e dokunduğu ve Fistandantilus’un kişiliğini anlamaya katkısı olduğu için ben severek okumuştum. Ama çok sağlam bir eser değil gerçekten.
Kaz the Minotaur kitabını da bir sahafta buldum, satılmadan yakalayabilirsem onu da okuyacağım. Minotorlarla ilgili çok eser yok, olanları okumak istiyorum.
Ekleme: Geçen mesajda bahsettiğim seriyle ilgili şöyle bir haber var Rıhtım’da:
Buzduvarı benim ana seriden sonra okuduğum ilk yan seriydi. Paraşütsüz düşmek gibiydi
Kitap genelinde akıcı değildi, bitirdim ama zorlanmıştım. Bence tek bir kitap olsa daha akıcı olabilirdi.
Gerçi şu var ki bir çok yan kitaptan iyi. Eş ruhlar, yemin ve ölçü vb. çok daha çiğ kitaplar var bence.
Sanırım en iyi yan kitaplar ejderan kuralları ve Kang’ın Alayı olabilir. Gerisi de bir şekil okutuyor. 54/200 çevrildiği düşünülürse daha neler vardır kimbilir
Haklısınız, daha çevrilmemiş birçok eser var. Öykü derlemeleri, karakter hikayeleri, ejderhaların tarihini anlatan eserler… Her eser bir şekilde okutur kendini.
Burcu Hanım’ın yayından anladığım beklediğimizden çok Ejderha Mızrağı kitabı gelecek bu sene hadi hayırlısı…
Evet, yayında öyle söyledi editör ancak hatırladığım kadarıyla İthaki ana hikayeyi tamamlayıp bırakacak. Editör forumdayken neleri basacaklarını söylemişti, o mesajı bulabilirsem hangi kitaba kadar basacaklarını daha net anlarız.
2.nesil / yaz alevi / ruhlar savaşı serisi / karanlık havari serisi / kayıp tarihçeler serisi gibi duruyor .
Evet, sanırsam bu sırayla basılacak. Bir an önce bitirirler umarım.