Filmleri izlerken gariptir ki ölümler beni çok etkilemiyordu. Belki karakterimle alaklıydı,belki de varolan savaşın hissettirdiği soğukluk beni duygusuzlaştırmıştı. Bir savaş varsa eğer,bedeli de vardı.
Dediğim gibi ölümleri çıkaralım aklımızdan.Topluluğun ortak yarasıdır eminim. En duygulandığınız,belki boğazınızın düğümlendiği,belki de göz yaşlarınızı tutamadığınız o sahne hangisiydi?
Ben bu başlık bu kadar zamandır neden boş anlayamadım. Neyse benim sevdiğim çok sahne var ama şimdilik bunları atayım. Ikisi de Felsefe Taşı’ndan.
Ikincisi ss değil ama neyse. Çok sevdiğim bir sahne.
Böyle bir başlık mı varmış? Hangi birini yazsam bilemedim. O kadar çok var ki! Hagrid’in ‘‘Harry sen büyücüsün.’’ dediği sahne ile başlar ve Harry’nin ‘‘Yara izim 19 yıldır acımadı’’ dediği sahneye kadar devam eder…
Fotoğraf koyamıyorum ama en duygulandığım sahne Snape’ e Harry’ nin babasının ve arkadaşlarının yaptığı küçük düşürücü, düşmanca hareketleriydi. Aklıma geldikçe sinirlenirim.
Snape’in en kötü anısı. Levicorpus! Aslında komik bir sahne. Ama biraz empati yapınca insan şok oluyor. Harry babasına nasıl bakıyor öyle! James nasıl pis pis sırıtıyor.