En Kötü Kitap Kapakları

K

9 Beğeni

Dex’in bu kapak içine sindi mi acaba ya? Hiç biz naptık falan dediler mi? Kimin fikriydi? Kim destekledi? Tamam ya oldu işte, çok şükür bu da bitti falan deyip de matbaaya yollamışlar gibi… Gerçekten korkunç bir kapak. Yarın öbür gün Cam Şato serisinde olduğu gibi ciltli, orijinal kapaklı baskıları gelirse şaşırmam. Kimsenin bu kapakla kitaba yaklaşacağını sanmıyorum…

1 Beğeni

Gördüğüm an aklıma gelen ilk şey Captain Marvel oldu… Hani uçak pilotu olduğu dönem

3 Beğeni

Kesinlikle ben de anlayamadım bunu… Ayrıca o da yetmezmiş gibi etiket fiyatı 59 TL, kitap karton kapak, tasarımda pek çaba sarf etmedikleri de ortada sanki. :man_facepalming:t2:

Bayılırım stok fotolara

7 Beğeni

Devam kitaplarının kapaklarını görebiliyorum.

4 Beğeni

Google - female astronaut photos - enter
Dex: İşte şu iyiymiş, ne gerek var kapak tasarımına falan? Uygulamadan iki tane filtre miltre ekleyip hallederiz.

9 Beğeni

Hep söylerim, kötü kapak yapma konusunda çok iyiyiz.

1 Beğeni

Amazon kindle da kendi kitaplarını yayınlayan, 100 okuyucuya anca ulaşan yazarlar aynen öyle yapıyor.

1 Beğeni

Ben de böyle bir şey gördüm ama Skyward mıydı o, yok canım mümkün değil hayal gördüm galiba demiştim ki değilmiş. Adını da çevirmemişler… Oathbringer’dan sonra bu ikinci oldu. Book of M vardı bir de. Çeviriyi görür gibiyim. Brandon Sanderson fontunu da paintle yapmışlar. Başka açıklaması olamaz.

Bir şunlara bakıyorum bir de buna… Korsan kitap olarak duruyor resmen. Zaten Dex baskılarında böyle bir hava hep var bana göre. Fuarda çok kitaplarını inceleme fırsatı buldum ve her seferinde orijinal mi yoksa sahte mi diye şüpheye düştüm. Kalitede bir sorun var ama…

K

images (17)

7 Beğeni

Kapak o kadar kötü ki adının çevrilmediğinin ayırdına siz söyleyince vardım…

2 Beğeni

Üstüne üstlük Dex bu kalitesizliğinden utanmadan oldukça yüksek etiket fiyatları koyuyor. Yani Doğan Kitap’ın genelinde var bu sorun, utanmasalar gazete kağıdına basacaklar kitapları.

1 Beğeni

Daha önce Skyward’un geleceğini haber verdiklerinde bu saçma sapan kapağı paylaşmamışlardı. Üzerinden aylar geçtikten sonra böyle bir kapakla çıkarmaları tam bir fiyasko. :man_facepalming:t2:

Narnia’nın tül inceliğini geçebilen henüz olmadı. :sweat_smile:

Paint kullanarak aynı taktikle yaptım.

12 Beğeni

Bence mail atalım bu kapakla bassınlar :joy::joy::joy: Narnia’nın yeni baskılarını görmedim ama doğrudur, beklerim. :joy::joy:

1 Beğeni

Abartmıyorum, bu çok daha güzel olmuş. :man_facepalming:t2:

2 Beğeni

Ben mail gönderdim belki bir işe yarar. Orjinal kapakla ciltli veya ciltsiz düzgün bir baskıya para vermeye hazır bir sürü insan var diye. :smiley:

1 Beğeni

Orijinal kapak ek bir telif ödemesi anlamına geliyor diye tercih edilmiyor genelde.

2 Beğeni

Açıkçası ben tasarımın tercih edilmesinden buna onay verenine kadar eleştirilerimi yazdım. Bu iğrenç kapakla asla da almam kitabı. Giderim parası neyse verir US veya UK baskılarından birini alırım gerekirse. Brandon’ın eserlerini yayınlayan diğer yayın evinin yaşattığı mağduriyetler sonrası birçok benim gibi yurtdışından almayı tercih edenlerin olduğunu, güzel bir baskıya da para vermekten çekinmeyecek okuyucuları forumumuzda Brandon ile alakalı herhangi bir başlıkta görebileceklerini de söyledim. Bildiklerini okusunlar kendileri bilir. Seneler sonra efsaneler arasına adını yazdırabilecek bir yazara yapılan şu muameleyi aklım almıyor. Öyle genç olup potansiyel barındıran bir yazar konumunda da değil adam, şimdiden Dünya konuşuyor yani. Diğer serilerini öyle çok çok beğendiğimi söyleyemem ama Fırtınaışığı Arşivi serisinin ASoIAF, Kingkiller, LoTR, WoT gibi serilerle listelerde kapıştığını görüyoruz şimdiden. Bu yayınevlerinin başındaki insanlar yayınevinden yayınevine profil farklılığı gösteriyordur elbet ama şu kapak tasarımını fantastik edebiyata dair hiç fikri olmayan birisinin dahi onaylayabileceği aklımın ucundan bile geçmez. Siz mi mail atsanız? Alın hayrına şunu yaptım paintten, belki kullanırsınız diye. :smiley:

1 Beğeni

Ben görseli pinterest sitesinden seçtim. Mutlaka bunun da onların seçtiği gibi minik bir telif ücreti vardır. Geriye kalanı düz bir yazı fontu sadece. Yani tasarımcıları kim bilmiyorum ama ben şahsen adımın böyle bir kapakla anılmasını asla istemezdim. Kaldı ki Dex Yayınları hakkında da çok iyi düşüncelerim yok. Çeviri konusunda hiç umudum yok. Bence şimdiden yabancı diliniz varsa orijinal baskı alın. Kafanız rahat olsun. Siyah renk üstüne sadece adını yazsalar bile olurdu. Dex’te hiç iyi kapak gördüm mü acaba? Yazıyoruz, çiziyoruz, şikayet ediyoruz, yıllarımız gidiyor fakat hep başladığımız noktadayız. Yoruldum açıkçası.

2 Beğeni