En Kötü Kitap Kapakları

Pardon size sormadan yazmış bulundum artık. Cimere yazmayı unutmayın.

Kazak değil Kazakistanlı
Özbek değil Özbekistanlı
Kırgız değil Kırgızistanlı
Türkmen değil Türkmenistanlı
Macar değil Macaristanlı
Türk değil Türkiyeli

Ahhh lanet olsun o sonuncusunu dememeliydim, diğerleri olabilir ama bu, bu olmamalı çok özür dilerim!

Cimer cahillikle mücadele edemiyor maalesef keşke etse.

Omen tanrım işte şimdi köşeye sıkıştım

Azerbaycan’dan Türkiye çalışmaya gelen kiracımız vardı Azeri dediğimiz an bize ters ters bakmıştı ve uyarmıştı Azeri yerine Azerbaycan Türkü derseniz sevinirim demişti. O yüzden Azeri kelimesini hakaret gibi algılıyorlar.

5 Beğeni

Azeriler İran kökenli başka bir halk. Bu yüzden Azerbaycan Türkleri kendilerine Azeri denilmesini istemiyor.

4 Beğeni

Gerritsen’in seriyi toplayaduruyorken, şu yerli korku film afişlerini andıran ucuz kapağa takıldım.
Yurt dışı muadilleri çok güzel halbuki.

İlk altılı Goodreads’ten, sondaki nefis kapak Amazon’dan:

25303794
8692173

40539743

Yayınevini aradığımda (bu ikinci kapak) üçüncü bir kapağa geçilmeyeceğini de öğrendim, sanıyorum eski kapakla raflarıma katacağım yahut tamamen pas gececeğim. İthaki 100. kitap da boyleydi, hem ucuza kaçayim hem yakinim ihya olsun shark kurnazlığı.

4 Beğeni

Paylaştığınız kapaklar ile basılsaydı kitap munzır neşriyat ilan edilip yasaklanırdı.

1 Beğeni

E cin demekten korkup “uc harfli” kodlayan, gece yine bu inanisa gore tirnak kesmeyen, cin dugunlerinden tirsip yol degistiren, suretlerin bile gunah sayildigi bir toplumda su tasarimi kimin evine alacagi dusunulur ki? Cocuk gorse ruyasina girer. Yetiskinler icin de estetikten uzak. Cek oradan bir Slayer kapagi, is tamamdir. Beyaz yerine kirmizinin hakim oldugu bir gorsel olsaydi keske. Atanamamis embriyo gibi.

1 Beğeni

Kardeş ülke Azerbaycan’dan
Böyle şeytan zuhur etmese yaxşıdır :joy:

image

6 Beğeni

Ağlıyorum

10 Beğeni

Aklıma Dexter’in yaptığı olay yeri analizler geldi. Çizim ana sınıfı terk.

51XbXrstlcL.SX342_SY445

Doğan yine yardırmış.

41x92T43waL.SY466

Osiris kadar başınıza taş düşsün ya.

41x92T43waL.SY466

Bu kadın neden mutlu? Kolu da odundan yontmuşlar, Türk müteahhit.

5 Beğeni

The Little People kapagını çok sevdim desem :rofl::rofl: Valla orijinal hali olsa bastırıp, odama asarım tam benlik.

1 Beğeni

Benim favorim At the Mountains of Madness. Kapağının estetik açıdan gayet güzel gözükmesine karşın kitabın içeriğinin bambaşka olması ortaya çok keyifli bir tezat çıkarmış.

80 ler kapaklarının estetiklerini çok seviyorum şahsen saçma da olsa. Mesela bunların hepsi estetik açıdan kötü ama bana çok hoş geliyor.

5 Beğeni

Kafayı kepçeyle almışlar heyhat.

Soyadından kelli yedi cedde selam.

517-Z36ZNfL.SY342

Gülme geldi. Şehnaz Longa bırakayım şuraya.

5 Beğeni

Hatalı kapaklar için başlık varsa… Da Vinci şifreli.

3 Beğeni

9786053049821_71811

Böylesi bir serinin başarılı kaynak eserlerini şu kapaklarla basmak… Logoyu geçtim, o suratın amorfluğu, çirkinliği nedir? Tüm kapaklar leş bu seride, sanmıyorum ki kimse alsın. Yarın bir gün başka kapaklarla basılacağı iki artı iki dört zaten. Ben de bekleyenlerdenim. Tümü basılırsa o da.

Not: Cornwell’in diğer kapakları:

https://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/search&filter_name=cornwell%20koridor

https://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/search&filter_name=cornwell%20phoenix

6 Beğeni

3 Beğeni

9 Beğeni