“Hocaefendi” o kadar korkunç çıkmış ki Supernatural’ daki sarı gözlü iblis bile daha dost canlısı görünüyor… Ayrıca bir insan niye kendi resmini koyar ki kitabın kapağına -ciddi bir soru değildi, bilmek istemiyorum
Kendini beğenme takıntısı çok net. Mesela kendi telefonlarına kendi resimlerini koyanlardan gizlice tiksinirim. Nedenini biliyorum ama neden diye de sormak istiyorum.
YKY’deki İnce Memed baskısının kapağı kadar kötü çok az kitap var. İnce Memed romanını çok sevdim orası ayrı.
Yanılıyor olabilirim ama kendini bu kadar beğenen insanlar benim gözlemlerime göre cahil insanlar oluyor… Kişinin mesleği, inancı ideolojisi vs. Umurumda değil bu arada. Her neyse. Yakın zamanda birisinden cahilliğin bu devirde bir tercih olduğunu duymuştum ve bu tarz işleri görünce daha akla yatkın bir yargı gibi geliyor.
Belki içeriğindeki sohbetler gerçekten ufuk açıcı, bilgilendiricidir onu da bilmiyorum ama sonuç olarak insan biraz okuyucularına saygı gösterir de böyle bir kapakla çıkmaz karşılarına. Aman neyse hocam siz de bunları biliyorsunuzdur zaten. Eften püften hiçbir işe yaramayacak açıklamalar yapıp duruyorum. Galiba gerizekalıya anlatır gibi anlatmak gibi bir ilke geliştirmişim istemeden…
Kendi telefonuna kendi resmini koyanlara öyle pek bir alerjim yok aslında. Ne bileyim belki Narcissus’ tan ilham almışlardır da kendilerini görmeden duramıyorlardır. Bu da bir çeşit fantezi, deyip geçiyorum .d En azından telefon onlara ait şahsi bir şey de kitap bambaşka bir şey… Kendimi çok iyi anlatamadım, yalnızca biraz farklı meseleler işte
Minicik bir popoya neden bu kadar detay eklersin be arkadaş. Anamızın bacımızın yanında kitabı çıkarıp okumaya utanır olduk.
Kapağın kötü olduğunu düşünmüyorum. Tabi çok iyi bir kapak da değil ama bu konuda paylaşılan en güzel kapaklar listesine de mutlaka girer.
Efendim kişisel zevkler tabii olarak tartışılamaz, bu bir hakikattir. Lakin sizin de mefkûrenize dahil olan bir önerme var ki bu mevzuda tarifi namümkün, amma hulâsa edersek şu sonuç kaçınılmazdır: Kapakta göt var.
Ölmeye yaklaştığı için bu kadar mutlu galiba.