Şu sıralar Kuroko no Basket ve Steins Gate izliyorum.
Hele şükü izlemeye başladım. 10 + 2 bölümlük. Osamu Tezuka’nın efsanevi karakterlerinden, Black Jack. Lisanssız doktorumuz, gizem, hafif dedektiflik ve ayarında drama içeren, tıbbi vakadan vakaya maceranın içine çekiliyor.
Ova’daki bir yan karakter prototipi çok ilginç: Bazen amaçları bazense davranışları dolayısıyla sevimsizleşirken; yine amaçları gereğince, “kötüyüm ben, kötüyüm” bayağılığına kaçmayacak yönde erdemlere sahipler. O erdem vasıtasıyla hikâyenin olay akışına, dramatik ve düşünsel yoğunluk içeren anına etki ediyorlar. Örneğin, sinir bozucu paparazinin, bir bedel karşılığı yaptığı yardım, sürecin çözümlenmesine katkı sağlıyor.
Şimdilik ara verdim ama Ramazan’dan sonra günlük dozumu alacağım.
En son izlediğim anime: Samurai Champloo iki feci derecede güçlü kılıç ustasının (Jin ve Mugen) Fuu adlı bir kızla tanışması ve ardından Fuu’nun 'Ayçiceği kokan samuray’ı bulmasına yardım etmelerini konu alıyor. Anime tam bir mizah fırtınası ve aynı şiddetle aksiyon şelalesi… Herkese öneririm.
Ayrıca shounen deyince; Bleach mi Naruto mu? Bleach!!!
Bunun dışında son dönem favorim açık ara farkla : Shingeki no Kyojin!!!! Attak on Titan!!!
Şu ana kadar iki anime izledim sonuncusu ise Sword Art Online idi. İlgi çekici şekilde o kadar aksiyonun içinde romantizmi de işlemişler
İşte olmama rağmen dün başlayıp aynı gün bitirdiğim Another oldu. Sırada Ao no Exorcist olacak gibi
Sword Art Online (evet, yeni izledim)
Uzun yıllardır önyargılı olduğum bir yapımdı. Bunda (bir Twitch takipçisi olarak), Twitch gençliğinin etkisi de büyüktü. Hatta yakın bir arkadaşımın o dönem tavsiyesi bile beni ikna edememişti.
Yıllar sonra, birkaç ay önce hayatıma yeni giren, ama girdiği gibi en sevdiklerim arasında yerini alan bir başka arkadaşımın bu animeyi tavsiye etmesi üzerine bir şans vermeliyim dedim.
Önce ilk bölümü izledim. “Meh”, dedim ve kapattım. Haftalar sonra iki kişi izlemeyi denedim. Baktım en başından sevmeyeceğine delalet ettiğim kişi merak ediyor, devam ettim.
Sonuç olarak: Keyifle, merakla, hızlıca izledim ve bitti. Özellikle 15-17. bölümleri arası animenin yön değiştirmesini, hele hele sonlarının adeta Berserk’in (97 yapımı animesinin) sonunun yumuşatılmış versiyonu oluşunu kesinlikle beklemiyordum.
Daha önce izlemediğim için pişman değilim. Neden olayım ? Bence doğru zaman şimdiydi.
Berserk demişken,
Özet
Buraya Griffith’e yıllardır dinmeyen hakaretler gelecek.
Shingeki no Kyojin - 3. Sezon
Çok şükür yeni sezon üzerindeki ölü toprağını attı. Bir kendimize geldik, nefes aldık. Daha doğrusu nefes alamadık, boğazımıza takıldı o nefes, oh. Kaç bölümdür bunu bekliyorduk
Şu anda Violet Evergarden’ı izliyorum. Çizimleri olsun, hikayesi olsun çok beğendim; henüz bitirmedim ancak severek izliyorum.
Konusu:
İzlemek isteyenler için :
Shingetsutan Tsukihime
İzlediğim en kötü TV serisi idi. Uyarlama olarak ele almayacağım o yüzden orijinal kaynağa değinmeyeceğim ama baya kötüydü. İlk birkaç bölümde saçma sapan mantık hataları olup dururken ondan sonrasında birçok şeyin havada kaldığı ve yerine oturtulmadığı, herhangi bir iyi yanı olmayan bir senaryoya bırakıyor kendini. Seslendirme ve sanat dizaynı olarak da beğenmeyince benim için en kötü TV serisi oldu.
Ansatsu Kyoushitsu/ Suikast Sınıfı
Konusu;
Özet
Bir gün ayın %70’i yok edilir. Bunu yapan sarı, ahtapotumsu bir yaratıktır. Gelecek yıl aynı zamanda, Martta, bunu dünyaya da yapacağını söyler.
Dünya liderleri, ne yaparlarsa yapsınlar 20 mach hızında hareket eden bu yaratığı öldüremezler. Ancak yaratık, Japon hükümetine bir teklif sunar; Kunugioka Ortaokulundaki 3-e sınıfına, sınıf öğretmeni olmak. Bu öğrencilerin kendisini öldüreceğine inanmaktadır.
Bu tuhaf teklif kabul edilir ve okulun en dipteki öğrencilerinden oluşan 3-E sınıfına öğretmen olur. Öğrenciler ya gelecek Marttan evvel, öğretmenlerini öldürüp mezun olacaklardır ya da dünyanın büyük kısmı tıpkı ay gibi yok edilecektir.
Genel olarak sevdiğim, keyifle izlediğim bir animeydi. Her ne kadar ilk bölümde ve açılış müziğinin etkisiyle, animeyi biraz küçümsesem de bölümler ilerledikçe kendimi kaptırdım, ilk sezonu bitirdim ama açıklanmamış şeyler var. Bu uzaylı, tam da gerçek bir öğretmen gibi davranıyor. Bölümler ilerledikçe garip bir şekilde kendisini sevdiriyor. Nasıl kötü olabilir, hala anlamış değilim.
İkinci sezonu da var. Onu izlemek gerekiyor her şeyi anlamlandırmak için. Hala izlemedim ama Koro Sensei’yi ikinci sezonla çözmeyi umuyorum.
Steins Gate 0’ın bitmesini beklerken araya bir anime sıkıştırayım dedim ve 3-gatsu no Lion’a başladım. 1.sezonu da yeni bitirdim sayılır. Açıkçası beklediğim gibi bir animeydi. Spor animelerinde anlatılan büyüme hikâyelerini seviyorum. “Azim mi yoksa yetenek mi üstün gelir?” ya da “Hayatı spora adamak mı yoksa eğitime devam etmek mi?” gibi ikilemlerle boğuşan ana karakterler ilgimi çekiyor, bu yüzden anime de kendini izlettirdi. Fakat bu tarz hayata dair olayları işleyen Ping Pong’un 11 bölümde yaptığını, bu anime 22 bölümde yapamıyor. Yine de 2.sezonunu mutlaka izleyeceğim.
Animede kedilerin kendi aralarındaki konuşmalarını duymamız farklı bir tat katmış. Kedi sevenler için fanservis niteliğinde bir sürü an bulunuyor.
Shingeki no Kyojin 3. Sezon
Bu anime benim için her sezonda daha da kötüye gidiyor. Niye böyle oluyor anlamadım. Karakterler arasındaki çatışma olsun, veya bu sezonda yapılan darbe olsun, her şeyi bu kadar basit ve çocukça anlatırken izleyicinin bunları ciddiye almasını bekliyor mu diye merak ediyorum. Bunun dışında her şeyi açıklıyoruz niteliğinde yapılan bölümler bu kadar sıradan bir anlatıma sahip olmamalıydı. Nerede ilk sezonun son 6 bölümü, nerede 2. ve 3.sezon… Çizim hatalarına ve özensizliğine hiç girmiyorum. İlk sezonda gayet iyi gördüğümüz aksiyon sekanslarını son 2 sezonda resim olarak geçiştirmeleri de iyice rahatsız etmeye başladı.
Sword Art Online II
Güzel başlamıştı da türk dizilerine dönmesini beklemiyordum. Uzun bakışmalar, bitmeyen, bitmeye niyeti olmayan ve alenen ortada olanı söylemek dışında hiçbir şey katmayan konuşmalar… İçim bayıldı. Yarıda bıraktım.
Black Clover
Başladığı günden beri güncel olarka takip ediyorum. Seni de bırakmaya ramak kaldı. Hadi bakalım.
Kakegurui
İzlediğim en ilginç animelerden biriydi. Yüz çizimleri konusunda çok başarılı.
Konusu:
Hyakkaou Akademisi , sadece ülkenin en zenginlerinin çocuklarının okuduğu özel bir okuldur. Ancak bu okul diğer okulların hiçbirine benzemez. Okulun tek amacı, ileride ünlü şirketleri devralacak bu gençler planlama, karar verme gibi konularda geliştirebilmek amacıyla öğrencilere sürekli kumar oynatmaktır. Ancak ödeyemeyeceği borçlar altına girenlerin borçları Öğrenci Konseyi tarafından ödenir ve parayı geri ödeyinceye kadar bu kişiler evcil hayvan, yani diğer öğrencilerin her istediğini yapmak zorunda olan kişiler olurlar. Suzui Ryota bu okuldaki evcil hayvanlardan biridir ve Jabami Yumeko ise okula sonradan gelmiş bir kumar bağımlısıdır.
_Kaynak: http://figurex.net/kakegurui-tanitim-inceleme/_
Steins;Gate 0
Çok güzel çok. Sadece tempo sıkıntısı yaşadığımdan ötürü Steins;Gate’den 1-2 tık altında. Final bölümü umarım tatmin eder. Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.
Persona 5
Oyunu oynamasaydım büyük ihtimalle izlemezdim. Animesi çok sönük kalmış. Çizimler bazı yerlerde özensiz. 97 saat süren oyunu da sınırlı bölüm sayısında anlatmaya çalıştıkları için de tempo sıkıntı oluyor.
Mobile Suit Gundam
4 . bölümdeyim. Fena başlamadı. Ama daha ne kadar Amuro Char’ı, Char da Gundam’ı övecek merak ediyorum.
Mirai Nikki. Death Note gibi fantastik bir temel üzerine stratejiye dayalı bir kurgu yapmışlar, güzel de olmuş (Sonunu batırsalar da). Genelde kurgulardaki korunmaya ihtiyacı olan kız ve kahraman erkek kalıplarını tam tersine çevirerek feminizm duygularımı da coşturmuş bulundu ama arada Yuki’nin ağlaklığından ve Yuno’nun yandereliğinden gına gelmedi değil.
Asfgjkl FMA guzeldi ama yalan yooookkk
Evet gerçekten iyiydi ama uzun olunca gıcık oluyorum
Black Clover’da sezon finali yaparlar ondan dolay uzatıyorlar diye düşünüyorum.
Bi zahmet yapsınlar artık
Naruto’ya başladım, bu kadar zaman nasıl izlememişim diyorum. Ninja animesi, hani bilmeyen varsa
Özet
En sevdiğim jutsu da Naruto’nun nihai saldırısı olan sexi jutsu oldu a.ds:Sd:as.d