En Son İzlediğiniz Anime?

Attack on Titan 3.Sezon Part 2’yi izledim. Dün gece 3, bugün 7 bölüm izleyerek bitirdim. Soluksuz izledim diyebilirim. Mükemmeldi. En iyi sezon buydu bana göre. 4.sezon fragmanını izledim de, 1.Dünya Savaşı’na dönmüş ortalık :smiley: Bizi neler bekliyor bakalım.

3 Beğeni

Aklınıza gelen şeylerin hiçbiri olmayacak diyebilirim.Şaşıracaksınız.:slight_smile:

2 Beğeni

SAO, Overlord, Akame Ga Kill, Log Horizon, Black Clover ve Quan Zhi Gao Shou son izlediklerim.

SAO yeni sezon başladı ama hala bekliyoruz bir şeyleri.

Overlord nereye bağlayacak onu meraktan bekliyorum. Yoksa ana karakterin aşırı gücü biraz sıkıyor.

Log Horizon için de yine beklemedeyim. Korkulur bu gözlüklülerden. :laughing:

Black Clover özellikle Naruto sonrası onun boşluğunu dolduruyor bende ama bir şeyler eksik gibi.

Quan Zhi Gao Shou Çin yapımı ve diline alışmak zaman alıyor ama bence çok hoş. Yeni sezonu merakla beklemedeyim.

4 Beğeni

Tam oyuncu animelerini yazmışsın. :heart_eyes: Black clover hariç hepsini izledim. Özellikle oyunculuğun ne olduğunu Quan Zhi Gao Shou iyi anlatmış. Senin de dediğin gibi overlord hariç gerisi izlemesi eğlenceli animeler. Kişiden kişiye favoriler değişiyor. “Aslında iyi ama” ile başlayan bir çok cümle de kurulabilir.

1 Beğeni

Son dönemde çok oyunlara bakamasam da en azından animelerle bu eksiği gideriyorum. SAO uzun zamandır arkadaşlardan duysam da ertelemiştim ve bu sene coronanın da etkisiyle anime ararken bakayım dedim. Sonrasında da bu türde başka animeler de aramaya başladım. Bunlar dışında önereceğiniz başka animeler olursa sevinirim. Güncele gelmenin en kötü yanı bu. :confused:

Bunlar dışında izleyip sevdiğim diğer animeler:
Bleach
Naruto
Elfen Lied
Captain Tsubasa
Capeta
Basilisk
Fullmetal Alchemist
Heroic Age
Fate/Zero (Diğer serileri de izledim ama bunun tadını vermedi)
Belki aklıma gelmeyenler de vardır.

3 Beğeni

Öncelikle sorayım: myanimelist hesabınız var mı? Yoksa bir an önce açıp izlediğiniz animeleri kaydedin derim. Biriktiği zaman kaydetmek daha zor oluyor. Böylece anime tavsiyesi isterken izlediğiniz animeler ve kaç puan verdiğinizi söylemek daha kolay olur.

Doğru adrese geldin. Burada herkes anime tavsiyesi verir. :+1: Senin dediğin sao, overlord, log horizon gibi animelere isekai animeleri yani başka dünyaya geçiş animeleri deniyor. Bu şekilde İsekai animeleri diye arama yaparsan bir sürü anime bulabilirsin. Ben de ilk başta bu türü izledim de sonra biraz sıkıldım ve bıraktım. İsekai olarak en son Re: Zero izledim. 2. Sezona bakmadım. 2. Sezonu devam ediyor. Bazı karakterleri benim anlam veremediğim bir şekilde aşırı popüler.

Söylediğin animeler arasında sadece 3’ünü izledim. Benzer anime söylemek zor gibi.

Kesinlikle katılıyorum. Fate/Zero ciddi işlenen seinen bir anime. Böyle ciddi işlenen, gerilimi yüksek seinen anime seversen tavsiye edebileceğim şunlar var:
Monster
Shinsekai Yori
Yakusoku no Neverland(aslında shounen ama seinen gibi)
Psycho Pass
Ergo Proxy

Ama dediğim gibi Fate/Zero gibi değil pek. Ortak yönü seinen olması, ilgi çekici dünya olması ve o ciddi atmosfer.

Son olarak farklı türlere de şans vermelisin bence. Slice of life, komedi ve spor animeleri de güzel. İstersen o türlerde da tavsiyeler verebiliriz. Bu yorumu okuyanlar tavsiyeleri devam ettirebilir. :+1:

3 Beğeni

Fate serisi hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Hangi sırayla izlenmeli ya da hangilerini sevdiniz, sevmediniz?

1 Beğeni

İzlediğiniz animlere baktım biraz.Shounen’in efsanelerinden iki tanesini izlemişsiniz.One Piece ya da Dragon Ball bildiğimiz dümdüz shounen.Bunları sevebilirsiniz.Diğer türlerden Sangatsu No-Lion güzeldir.Eskilerden ve Mecha temalı Macross vardır.Daha yazarım aslında ama bunları izlemek zaten o kadar kısa sürmez. :slight_smile:

1 Beğeni

Myanimelist hesabım yok ama tavsiyenize uyup açacağım ilk fırsatta. İsekai sadece son dönemde yoğunlaştım biraz ama genel olarak türünden ziyade ilgimi çeken animelere bakıyorum. Ya birilerinin tavsiyesi ya da kendim araştırırken konusu ilgimi çekerse bakıyorum. Spor olarak Tsubasa hariç Capeta’yı izledim. O da 10 yaşında bir çocuğun kartingle başlayıp motorsporlarında ilerlemesini anlatıyor ve hoşuma gitmişti. Bleach ve naruto gibi shoinen de izledim diğer türlerde de izedim. Ama söylediğiniz gibi bir listem olmadığından şu an aklıma gelmeyen de çok anime var. Yıllar önce TV de rastlayıp izlediklerim de var ama isimlerini hatırlamıyorum. verdiğiniz listeye de bakacağım ama diğer türlerden de tavsiye verebilirsiniz. Hiçbir şeyde tek bir konuya odaklanmamaya çalışırım. Özellikle sevdiğim bir tarz olsa da diğerlerini de dışarda bırakmamaya çalışırım.

1 Beğeni

Dragon ball yazmayı unutmuşum zaten uzun zaman önce ilk TV de izlemiş yıllar sonra da netten sonrasını tamamlamıştım. Diğer serilerinden de bazılarını izledim. One Piece biraz takip ettim ama diğerleri kadar içine çekemedi.

Çizgi romanları da az çok takip ederim ve bu nedenle One Punch Man de ilgimi çekmişti ama o da çok sarmadı.

Şimdi aklıma geldi de Afro Samurai da izlemiştim. Helsing de az izlemiştim ve bir ara ona da baştan düzgünce bakmam lazım.

1 Beğeni

@GkiraraJ’ın tabiriyle Zero izleyin ve zirvede bırakın. Ben uyguladım ve pişman da değilim.

1 Beğeni

Bu konuda herkesin fikri farklı ve doğru seçim yok malesef. Benim şahsi fikrim kötü olandan başlamak ve iyiyi en sona bırakmak. Bu başlıkta bu konuyu daha önce konuşmuştuk. Buradan itibaren bakabilirsin.

1 Beğeni

Şu an Goblin Slayer - Goblin’s Crown - 00 izliyorum. Animesine ve mangasına bayılıyorum. Büyük ihtimalle müthiş bir iş izleyeceğim.

5 Beğeni

Urasawa’nın mangalarına bakmanızı öneririm. :slight_smile:

3 Beğeni

@Akahige, @Expelliarmus
Teşekkürler :blush: netflixteki animeleri birtiricem inşallah bu yaz.
Keşke Netflix Türkiye’de daha çok anime olsa başka ülkelerde AoT falan varmış duyunca üzülüyorum:(

1 Beğeni

Ya Bleach başlayacağım fakat aklımda 2 büyük soru var;

Filler’leri atlayayım mı kesin ? herkes atla diyor fakat işkilleniyorum ya hikayeyle bağlantıları varsa diye. Çünkü çok fazlalar.

ikincisi ise en önemli sorum. Bu fillerler çıkarılınca dizi 199 bölüm ediyor. Dizinin bu 199 bölümlük çekirdek hikayesi iyi, güzel, epik ve sürükleyici mi ? yoksa hiç zaman kaybetmek istemiyorum 200 bölümle. Hikayesi çok iyi olmalı ve sarmalı ki başlayayım. Ne önerirsin acaba, çok ikilemdeyim :confused:

Birde bu fillersiz 199 bölüm full manganın gerçek hikayesi değil mi, hani anime sapmıyor yani mangadan ayrılarak ?

2 Beğeni

Şimdi şöyle ki çıktığı dönemi düşünür isek

Bunlar olmasa zaten tutmazdı ve o kadar sevilmezdi bence. Filler konusunda bleach 1-2 istisna dışında fillerleri kötü bir anime olduğu için genelde filler bölümleri atlanıp izlenir lakin bittikten sonra da doyum olmadığı için “ulan fillrlerler dahil edip baştan mı izlesem?” dedirtir. :smiley:

2 Beğeni

Bazı filler bölümler bence izlenmeli. Mesela Zampakuto arc bence kesin izlenmeli. Bunu dışındakileri izleyip izlememek sana kalmış. Ama diğer ufak filler bölümleri direkt geçebilirsin sorun olmaz.

Çekirdek hikayeye gelirsek bence çok iyi. Her ne kadar bazen ana karakterin kalın kafası ve tek bir şey kullanması sinir etse bile ki daha yan karakterlerden birinin çok önemli ve devamlı kullandığı repliğini(?) saymadım ama bunlara rağmen güzeldir. Çok sağlam karakterler vardır. En önemlisi Öyle sağlam bir kötü adam var ki seride belki de en fazla fanı olan karakter o. :rofl:

İnternette filler listeleri var zaten oradan atlayarak izleyin bence. Olur da sarmaz ise bırakırsınız. Yalnız anime The Lost Substitute Shinigami isimli arc sonrası devam ettirilmedi. Manga devam etti ve hikayeyi orada sona erdirdiler. Ama son haberlere göre anime devam ettirileceği açıklandı. Sen de anime bitince ya mangadan devam edersin ya da animenin devamının çekilmesine biraz sabredersin. Biz kaç yıldır bekliyoruz devamını animede görmeyi. Manganın sonu çok aceleye gelmiş bir şekilde hızlıca son bulmuştu ama anime olarak daha düzgün bir son olacağını düşünüyoruz.

Bir de uyarı yapayım sakın google da falan karakter ya da olayla alakalı arama yapma. Bir anda spoiler yersin sadece arama sayfasından bile.

1 Beğeni

Ben ilk izlememde bazı filler bölümlerde belki sarmışımdır ileri ama genelini izledim. Ama ikinci izleyişimde itiraf ediyorum atladım onları ve sadece canonları izledim. Hele yeniden başlasın bir tekrar daha yaparım. Arada televizyondan rastlayıp izlediğim animeleri saymaz isem bilinçli bir şekilde takip ettiğim ilk animedir kendileri. O zamanlar yurttaki arkadaşım iyi ki bir kaç videosunu açıp tavsiye etmiş.

2 Beğeni

Aynen 2021 de devam edecekmiş dizi, bende o yüzden başlamak istedim :grinning:

2 Beğeni