En Son İzlediğiniz Film?

Kısa kısa son zamanlarda izlediğim filmleri yorumlayayım.
The Mummy (2017)

Nerede Brendan Fraser’lı Mumya filmleri, nerede bu saçmalık. Filmi neresinden tutarsanız elinde kalıyor. Öncelikle orijinal mumya filmleri kendini çok ciddiye almadan hafif espri dozuyla çok güzel götürüyordu. Bu filmde ise hem espri hem kasıntı olma durumları var. Herşeye kadiri mutlak amerikalı görmekten midem bulanıyor.

Tom Cruise filmlerinde aksiyon sahneleri fizik kanunlarını zorluyor ama bu filmde saçmalık seviyesine ulaşmış. Ormandaki ambulans sahnesi falan artık iyice tüy diktikleri oluyor.

Lore hikaye falan çok vasat ve kötü. Vaktinize yazık. 5.4 imdb puanı Tom Cruise sayesinde, yoksa bu filmin notu 4 civarında.

65

Son zamanlarda bu kadar merak ettirici başlayan ama sonrasında potansiyelini rezil eden başka film görmedim. Hikaye çok güzel başlıyor, 65 milyon yıl önce dünyaya göktaşı çarpmadan önce başka gezegenden insanlar geliyor. Sonrasında çok devam etmeyeceğim ama böyle filmlerde sürekli bir düşman oluşturma, düşmanla savaşma olayı var. Dinozorlar size ne yaptı da böyle düşmansınız.
İkincisi böyle yetişkin erkek, küçük kız klişelerini beceremeyince rezil oluyor. Bu filmde kız doğu düzgün konuşmuyor saçma sapan sesler çıkarıyor, işler daha da beter oluyor.
Sonunu tahmin etmemeniz imkansız, hatta sürpriz diye eklenen kısımları bile tahmin etmesi çok kolay.
Benim gibi amatör bilimkurgu okuru bile daha güzel senaryo yazardı. En azından farklı bir kurgu farklı bir fikir ekleseydiniz.
Adam Driver iyi filmlerde oynardı, böyle saçmalığı nasıl kabul etmiş anlamadım.
Ayrıca o kadar hasar alan uzay gemisi falan çalışmaz, aptal yerine koymayın milleti.

Cennetten Mucizeler

Film biraz anne babaları ağlatmaya yönelik bir film. İnançlıysanız, kadere inanıyorsanız hoşunuza gidebili. Ancak ben yine de House MD dizisinde olduğu gibi olayın bir mantığa bürünmesini isterdim.
Film için fikirlerim nötr, aslında güzel film ama ben her rolde rol yapamayan Jennifer Garner görmekten sıkıldım.

Dert Etme Sevgilim

Senaryo güzel başlıyor, oyunculuklar güzel, çekimler güzel ama beklentiyi yükseltip size hiçbir şey vermeyen bir film. Arkadaşlar o kadar para, ekip, çaba ama sonunda böyle herşeyi havada bırakalım seyirci tahmin etsin saçmalığını kim soktu aklınıza.
Siz Kubrick değilsiniz, kendinize gelin.

Çirkinler

Netflix’te rastgele açtığımız bir filmdi. Zaten film başlar başlamaz gençler için yazılan bir romandan çekildiğini tahmin ediyorsunuz. Hikaye bu günlerin çok klişe ve vasat öykülerinden. CGİ sahneleri abartmışlar ama çok kötü duruyor. Yahu 20 yıl önce yapılan Matrix filmlerinde bile CGİ karakterler bu kadar rezil gözükmüyordu.
Diğer taraftan, tanıtımında distopya falan yazıyor, sakın aldanmayın.

O kadar film izledim, çok kötü çıktı hepsi. Filmlere ön yargılı olmamak için puanlarına bakmamıştım. Bundan sonra güzel bir film izleyebilmek için özellikle yeni izleyeceğim filmlerin puanına baktım, Stephen King kitabından uyarlama Misery filmini izleyeceğim.

8 Beğeni