Ben de filmi dün izledim ve Alien ve Aliens’dan sonra 3. sıraya biraz düşünerek koyarım bu filmi. Alien 3 ile çok yakın ama.
Filme gelince ilk yarısı şahane ama sonrasında niye diyeceğim 1-2 ufak ama benim canımı sıkan sorunlar geliyor.
- Ian Holm’u CGI ile koymuşlar göndermedir sorun yok diye düşünürken konuşturdular da konuşturdular. Ekrandayken ya da hareketsiz ilen sorun yok ama yüzü bir garip olmuş baktıkça gözümü tırmaladı. Tırmaladıkça daha çok konuştu. Gönderme olarak bıraksalarmış keşke. Ya da yüzünün yarısı da eridi deyip daha az tanınır yapsalarmış.
- Chestburster tüm sevimliliği ile ortaya çıktı ama hem çok erken çıktı hem de çok hızlı büyüdü. Biraz aceleye gelmiş orası sanki. Ne bileyim karakterler bayılsaymış da 7-8 saat sonra uyansaymış. Asyalı kızımız enfekte olunca 10 dk da değil de bir kaç saat sonra doğursaymış. Biraz canımı sıktı ama 3d printer’ın marifeti vs diye açıklasalarmış en azından.
- Şu hibrit huyundan vazgeçseler keşke. Alien 3’ten beri aynı muhabbet.
- Göndermeler tadında olunca güzel. Bazı sahnelerde tadında bıraksa on numara olacakken zorlayarak devam ettirmeleri biraz filmden kopardı beni. İlk iki alien filmini daha iyi hatırladığım için ondaki referanslar benim için daha netti. Lab kısımlarında Prometheus göndermeleri olsa da filmde kendi açıklamalarını yaptığı için bana çok sırıtmadı.
Seriye bu tatta devam ederlerse ve gönderme dozunu iyi ayarlarlarsa 10 numara olur. İnternete iyi kaliyeli düşsün bir daha izlerim ben bu filmi. Alien heyecanımı arttırdı açıkçası.