Daha önce kaleme aldıklarıma tanık göstermek adına Babygirl indirdim. Şu kadına hala daha tanrıça muamelesi yapan garabetler var ya, bak yine sinirlendim, dur bari ekşi’ye de ekleyeyim. Bir de filmden beklentiler varmış, bulamamış haspalar.
Şu son karede kızı “you look like grandma” diyor ya, içimin yağları eridi.
Allahtan Antonio Banderas ve oğlan vardı da biraz güzellik gördük. Yakın plan Kidman çekimleri dayanılmaz. Emekli olmuyorsanız çehrenize dokunmayın da ezberimizi bozmayın yahu, yeter artık tek tip şişmiş yanaklar, engerek gibi kalkmış kaşlar, şaşkın gözler. Miley Cyrus’undan Ariana Grande’sine, genci yaşlısı hepsi aynı. Midemiz bulanıyor erkekler olarak. Kadınlar şunu anlamadıkları sürece “daha zeki” olduklarını iddia etmesinler lütfen. Kadınların kadın güzellik algısı yerlerde. Ne kendilerinde ne hemcinslerinde bunu görebiliyorlar. Sokak sizlerin ama perde hepimizin, çirkin yani yapay suretler görmek istemiyoruz. Doğallık. Lütfen be.
Not: Yaşını almış oyuncuları korku filmlerinde oynatan geçmiş yıllar yapımcılarının cefasını biz çekiyoruz. Bir yenilik gelecekse cinsiyet değiştirenlere hoşgörüden önce doğal yaşlanmaya hoşgörü gösterilsin, samimiyetlere inanalım. O güne kadar, yallah trans yağcılar.
Not 2: Hangi filmdi ise, yine “grandma” yaşında bir kadının torunu yaşında bir gençle cinselliğini yeniden keşfettiği ama film kalitesi olarak yerlerde bir yapımı da bir üniversitenin sinema-tv bölüm başkanının (kadın) öğrenci notlarında uzun uzadıya tavsiye olarak görmüştüm. Avrupa filmi. Yoksa Good Luck, Miss Wyckoff’tan Secretary’e hepsi birbirinin aynı (kadın diz çöker yürür, blabla) sahnelerle dolu. Örnek verdiğiniz filmin elle tutulur bir yanı, seyir zevki olmalı. İnsanlar Kim Basinger ve Mickey Rourke’u sadece çıplaklık için izlemedi. Gerçekten tanrılar ve tanrıçalar vardı, güzel suretleri ve uyuşan kimyalarını izliyorduk bir dönem. Artık 1 emek, 10 reklamla çöpün tanıtımı yapılıyor, evlere, gözlerinizin içine kadar sokuluyor bu leş üretimler. Ha, şu kadına Grace Kelly oynatıldığını da unuttum bak, el insaf, bari kaybettiğiniz güzellikleri sıradana indirgemeyin. Evet, bir Ingrid Bergman, bir Katharine Hepburn çıkmayacak, ama bari anılarımıza leke sürmeyin. Spencer Tracy pataklasın sizleri. Hepburn’un onu benzettiği tabirle, çınar ağaçlarıyla.
Adam
Oğlan
Kadın?
Emilia Perez’de oynasa şaşmaz. Neyse, yeter bu kadar, akşama Henry V izleyip kendime geleyim.