En Son İzlediğiniz Film?

Bunu 2020 de tekrar çektiler. Seyretmeye çalıştım ama ilk iki bölümün ancak 20 li dakikalarına kadar dayanabildim.(Orijinal seride ki “Mummy Daddy” bölümü hayatımda en çok güldüğüm Film/Dizi bölümü sıralamasında ilk sıradadır) Bu arada sonradan cılkı çıkmış, seyredilemez hale gelmiş ne kadar film serisi varsa (Rocky, Rambo, 13.cuma, Terminatör, Elm Sokağında Kâbus ve aklıma gelmeyen pek çok) hepsinin ilk filmlerini seyredebilirsiniz (Benim açımdan) hepsi iyi filmlerdir.

2 Beğeni

Sayenizde nostalji yapıyorum, Critters 2’deydi sanırım yuvarlanıp üzerinden geçtikleri bir insanın sadece kemikleri kalıyordu. Amazing Stories’in de uçaklı kısmında çizim yapan bir gencin alttaki tarette kısılı kalan mürettebatı hayali tekerleklerle kurtarması vardı doğru hatırlıyorsam. Tekrar izlemek lazım.

1 Beğeni

Yeraltı Canavarı Google Search

Şöyle bir seri vardı. Madem nostalji yapılıyor katkı yapalım. Kevin Bacon varmış seride üstelik.

8 Beğeni

Eğlenceli bir filmdir yılına göre.

1 Beğeni

1975 yılı yapımı, Steven Spielberg’ten dehşetengiz bir yapım… ‘JAWS’ :ocean::whale::ocean:

Siz de yaz tatilinizde denize açılıp suya baktığınızda yansımanızdan önce denizin dişlerini ve yüzgecini görmek, bu tekinsizliğin size ‘hoş geldin, gel bakalım’ demesini istiyorsanız, JAWS filmi doğru adres olacaktır. Çünkü JAWS sizi çoktan seçti bile.

JAWS size özel bir travma paketi sunuyor. Bu filmi kaçırmayın.

10 Beğeni

İlk film en iyisi,….

3 Beğeni

1970’ler yapayım biraz diye epeydir düşünüyordum. Birkaç film belirlemiştim fakat sonra bir yayında çok güzel öneriler gelince listeyi büyüttüm. Perşembeden-Pazara dolu dolu kaliteli ve keyifli bir program hazırladım ve az önce bitti. Çok çok kısa bir şekilde beğendiğim filmlere bir şeyler yazacağım.

The Things of Life: Müthiş bir film hem kısa hem doyurucu hem de dönemine göre çok kaliteli bir yapım. Karısından ayrılıp genç ve güzel bir hanımla yaşamaya başlayan bir erkeğin hikayesi. Eşinden çocuğu var ona vakit ayıramıyor bu durum onu huzursuz ediyor bir yandan da birlikte yaşadığı kadına vakit ayırması gerekiyor derken olaylar gerçekleşiyor diyeyim. Normalde Fransız yönetmeleri, filmleri pek sevmem ama listeme ekledim. Başka filmlerini de izlemek istiyorum. Bu filmi herkese öneriyorum.

The Way of the Dragon: Aksiyon ve dövüş sahneleri günümüz için inanılmaz vasat kalan fakat eğlenceli bir film. Bruce Lee hatrına +1 puan daha verdim. Hele bir dövüş sahnesi var ateri dönemine yetişmiş olanlar bilir sanki Mortal Kombat oynuyormuşuz gibi hissettiriyor. :slight_smile:

Suspiira: Bu filmi izlemeyi epeyce ötelemiştim çünkü arkadaş ortamında korkutucu olduğu söyleniyordu hep ve ben korku filmlerini sevmem. Listeyi hazırlarken hadi bunu da aradan çıkartayım dedim ve pek memnun kalmadım açıkçası.

The One -Armed Swordsman Dönemi için gayet izlenebilir fakat günümüz için acayip vasat bir film. Araştırmadım ama Sekiro: Shadows Die Twice oyunu için iyi bir ilham kaynağı olmuş olabilir. Japoncada Sekiro tek kollu kurt anlamına geliyormuş. Oyunda biz protez kolun modifiye edilmiş halini kullanıyoruz Prosthetic Tools olarak geçiyor lakin filmde böyle bir şey yok. Karakterimiz tek kolla harikalar yaratıyor. :slight_smile:

Rabid: Çok ilginç bir kafayla çekilmiş kuduz virüsü vari bir şeyin yayılışını izliyoruz fakat bu filmi ilginç kılan daha önce hiç görmediğim bir methodun kullanılıyor olması diyeyim. Film 1.5 saat civarı sürüyor ve sıkıcı değil. :slight_smile:

3 Beğeni

İblis ruhu taşıyan kızıl saçlı ama bir o kadar da sevimli bir oyuncağın kaderinizi yeniden şekillendirmesini ister miydiniz ? O halde doğru filmdesiniz.

Siz de oyuncaklarınızın sizden habersiz yer değiştirmesini, uykunuzun ortasında size isminizle hitap edip fısıldayan bir gülüş duymayı ve karyolanızın altından minik bir elin, ayak bileğinizi sarmalamasını isterseniz Chucky bu filmle ben buradayım diyor.

1988 yılı yapımı bu masum görünüşlü korku filmini kaçırmayın.

1000148899

6 Beğeni

Masumiyet hiç bu kadar yanıltıcı olmamıştı.

Siz de masumiyetin aslında bir silah olduğunu, o silahın da size doğrultulduğunu, alametleri şeytani bakışlardan okuyup küçük kıyametinizden artık kaçışın olmadığını görmek ister misiniz ? Hele bunları size 6 yaşındaki bir çocuk yaşatacaksa…

1976 yılı yapımı bu korku filmini unutamayacaksınız.

Not: Bu filmi 2006 yılı yeniden çevrimi dandik remake yapımı ile karıştırmayın. Zira 1976 yılı orijinal yapımı 2006 yılı remake yapımına 666 kere 1000 basar.

2 Beğeni

2024 yılında yayınlanan The First Omen filmini de öneririm. Seveceksiniz. İlk filme yakın iyi bir anlatımı ve referansları var.

1 Beğeni

Kendi kendine açılan televizyondan dünyayla bağlantı kuran Kötü Ruh’u odanıza almak ister misiniz?

1982 yılı yapımı bir Steven Spilberg imzalı bu filmle odanızda yer değiştiren eşyalarınızı fark ettikçe, bunun gerçek olamayacağını içinizden geçirip kendinizle açık açık pazarlık yapmaya hazırsanız “Kötü Ruh” sizi bekliyor…:skull:

6 Beğeni

Siz de karanlık bir odada yalnız olmadığınızı hissetmek ister misiniz ? Evet, Michael Myers’ın nefesi ensenizde…:jack_o_lantern:

Michael Myers’le birlikte bu eğlenceye ortak olmak isterseniz 1978 yılı John Carperter yapımı bu film sizi çağırıyor. Şimdi odanızın kapısını kilitleyip, ışıkları söndürüp bu DVD’yi izleyin o zaman :jack_o_lantern:

6 Beğeni

Yine devam etmemesi gereken bir film serisi daha. Tek film bıraksanız olmaz mıydı. Bu arada birçoğumuzda DVD hatta fiziksel medya bulunmuyor. Bulunduğunuz şehirde film günleri düzenleyin de gelelim :blush::vulcan_salute: Arşivinizin resmini görmeyi isterim size de uygun olursa.

1 Beğeni

Hocam eğer Carpenter dedemin tüm külliyatı hakkında bilgilenmek isterseniz bu videoyu şiddetle tavsiye ediyorum.

2 Beğeni

Kıssadan hisse olsun;

1 Beğeni

Train Dreams

Son zamanlarda en beğendiğim ve en güzel gözüken filmlerden. Filmi Netflix’te gördüm ama netflixte güzel film olmaz bir imdb notuna bakayım dedim. 7.5 Puanlık notuya gönlümü çelince izlemeye başladım.

Film çok farklı duyguları bir arada barındırıyor, bir taraftan yaşadığımız her anın kıymetini bilmeliyiz diyip anın güzelliğine atıf yaparken sonrasında bizi tarifsiz acıların içine atıyor. Ancak o acıların içine saplanıp kalmamalısın hayat devam ediyor gibi bir hissiyatta veriyor.

Ailenin insan hayatındaki yeri, insanın tutunduğu hisler üzerine çok güzel anlatılar var.

En son söylemek istediğim konu ise son zamanlarda renk paletini bu kadar güzel kullanan başka bir film görmemiştim. Her sahnesi sizi ayrı mest ediyor. RDR2 sevenler filmi ayrı bir sevecektir. Filmi imkanınız varsa Netflix üzerinde 4K OLED bir tvde izleyin, görüntüler sizi mest edecek.

Aşağıya bazı tadımlık bazı sahneler bırakıyorum.

7 Beğeni

Yarın arkadaşlarla toplanıp izleyeceğiz. Eleştiriler ve puanları çok iyi. Beklenti yüksek bakalım heyecanlıyım :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Cey cey cey cey Sın sın sın sın !..

Siz de bu güzel tatil beldesine, Crystal Lake kampına gelmek isterseniz 1980 yılı yapımı 13.Cuma filmi tam size göre.

Bu kampta sağ kalmanın tek şartı ise buraya hiç gelmemiş olmak…Yine de adrenalin arıyorsanız bu DVD filmle birlikte siz de bu kampın içine dalın. Ha, Jason’ın göl kenarındaki izlerini takip etmenize de hiç gerek yok, zira o sizi zaten bulacaktır!:kitchen_knife:

6 Beğeni

“Ölüler Kitabı” Nekronomikon, filmi izlemeye sizi çağırmıyor, size emrediyor !..

Ölü Şeytanların Kötü Ruhları neye yarar ki demeyin. Burası nezaketin olmadığı bir evren. Bu evrende sizi kimse duymaz ama her şey sizi işitir. Pencereler kendi kendine açılır, kapılar gıcırdar, ağaçlar yakın temas kurar…

1981 yılı Sam Raimi yapımı bu filmi, İster Analog Betamax/VHS kasetten, ister Dijital DVD’den izleyin, bu filmi unutamayacaksınız. :skull_and_crossbones:

6 Beğeni

Kapının arkanızdan kapanması şartyla siz de kapısı açık duran bir eve girmek isterseniz 1974 yılı Tobe Hooper yapımı Texas Katliamı sizi bekliyor. Çünkü Leatherface, sizi evine buyur etmeye hazır.

Bu kült DVD, sinirlerinizi alt üst edecek. İçeri girdiyseniz şimdi yan odadan gelen tıkırtılara kulak verebilirsiniz..:carpentry_saw:

6 Beğeni