Peki benim fena bir lotr hayranı hatta Tolkien hayranı olduğumu biliyor muydunuz? Ve bu dvd’leri okul kütüphanesinde bulup kopyalayıp arşivlediğimi? Bir daha hiçbir yerde bulamama korkusu…
Hayır inan senin de LOTR hayranı olduğunu bilmiyordum, ama gerçekten şaşırdım, altbilincime yerleşmiş olabilir mi bilmiyorum, çünkü uzun zamandır forumu takip eden birisiyim ve zaten profil resmin de tasdikliyor bunu, sevindim buna…
Paylaşımlarım devam edecek…
Yazmayacaktım ama maden konu açılmış yazayım bari. “Çocuklarla Film” geleneği kapsamında en son “Yüzüklerin Efendisi” serisini seyrettik. Seriyi üç kere okudum, yetmedi tek ciltlik özel basım versiyonunu aldım bir daha (Hatırlamıyorum belki iki) okudum. Filmleri seyrettiğimde hayal gücümde canlandırdığıma en yakın kitap uyarlaması (Ki bu pek sık olmaz) olduğunu düşündüm. Fakat son seyrettiğim(iz) versiyon ne yazık ki DvD versiyonu çıktı. Ve kesilen ne kadar sahne varsa konulmuş. Filmleri ve kitapları çöpe çeviren mantık hataları mı ararsın, saçma sapan diyaloglar mı. Hepsi var.
Uyarlamalara karşı değilim…aslına sadık kalmak kaydıyla. O yüzden Norse mitolojisinden esinlenen kitabın uyarlamasında zenci elf gördüğümde (Film değil dizi) benimseyemiyorum. Bunun sebebi oyuncunun ırkı değil, esere olan sadakat. Muhammed Ali yi Brad Pitte oynatmaya kalkmakla bir benim gözümde. Seri içinde yazarın adını vererek (Clinton Eastwood) “Ondan esinlendim” dediği Roland Deschain karakterini İdris Elba ya oynatırsan ben o filmi seyredemem maalesef.
Filmler (Daha doğrusu ek sahneler) bunlar gibi cast hataları barındırmıyor fakat daha beter mantık hataları içeriyor. O yüzden üzgünüm ve mutsuzum.
Gösterime girdiği gibi izledim. Bence çok keyifli bir film olmuş. Süresi de çok uzun değil, böyle kısa süren tempo sorunu yaşamayan filmleri özlemişim. Alien evreni için güzel katılar sunuyor. İnanılmaz bir yenilenme özelliğine sahip türün dataları ve örneklerini Weyland-Yutani şirketi ele geçiriyor bakalım bu bize nasıl dönüş yapacak.
Elle Fanning gayet güzel oynamış. Aynı şekilde Predator’u canlandıran aktör de iyi iş çıkartmış. Sonundaki sahne epey merak ettirdi beni çünkü ilk kez dişi bir Predator göreceğiz.
Leonardo DiCaprio acayip bir adam gerçekten. Evet çok iyi bir oyuncu fakat bu kadar iyi bir oyuncu olduğunu unutmuşum. Sıkılmadan izledim film baya uzun fakat su gibi akıp gidiyor. Herkese öneriyorum müthiş bir film.
Matthew McConaughey için izlediğim, çok bir şey beklenmeden sıkılmadan izleyebileceğiniz ortalama bir film.
İlk kez Frankenstein izleyen arkadaşlarım inanılmaz övgüler yağdırdı fakat üzgünüm ki ortalama bir işle karşılaştım. Guillermo del Toro’nun tutku projesi ve Oscar Isaac’in güzel performansı birleşince çok güzel bir iş gelir diye beklentiye girmiştim açıkçası fakat ne yazık ki olmadı. Film kesinlikle kötü değil fakat bana göre ortalama bir işle daha karşılaştım.
60’lı yılların İstanbul’unda, siz de Ayasofya, GalataKöprüsü, Kapalıçarşı gibi güzide mekanlarda gezinmek, maceradan aksiyona koşmak istiyorsanız, Bond serisinin bu ikinci filmini izleyiniz, izlettiriniz.
Adamım bu işte….Gerçek Bond bu..Wikipedia da Bond literary bölümü var..yanlış yazmadıysam..orada hikayesi var..Yeni bond filmi için yeni bir yüz bulsalar ne iyi olur..Taninmamis..
Hem dvd si hem bluray i var..bir zamanlar korsan cd lerle başladı furyası.. ne heyecanlıydı..Her hafta sonu Kadıköy e koşardım almaya..çocukluğumun açık hava sineması filmleri..yıllar sonra onlarla buluşmak muhteşemdi..sonra internet çıktı ve torrentler..Bol film izliyoruz ama heyecan bitti..az olan değerli olur..saygılar
Başından bugünde tüm geçiş dönemlerine şahit olmak harika bir şey. Dediğiniz gibi, bolluk ve erişimin kolay olması, heyecanı öldürdü, bu kesin. Elde Betamax, VHS, Plak, Kaset, VCD, DVD ile eve varmak için sabırsızlanmanın heyecanını çok iyi biliyorum…
Vhs player almıştım 2750 TL ye eşim kızmasın diye arka balkona bahçeden bıraktım..o hemşire idi nöbete gitti ben götürdüm ve gece kiraladığım 7 vhs film ile sabaha kadar film izledim..et,şarap,salata vs ile..sonra itiraf ettim tabii..çok güldük..
“VHS’de izlenmiş en unutulmaz film” başlıklı EkşiSözlük’te sayfa var. Bunun gibi sizin de VHS’den izlediklerinizden unutamadığınız film/filmler var mı ?
Yine bir çarşamba ve sinema gününde bu sefer The Running Man’i izledim. Kendi derdini yeterince anlatan kaynak materyale yakın bir uyarlama olmuş. Yönetmen Edgar Wright diğer filmlerinde olduğu gibi eğlenceli ve aksiyona doyuran bir film ortaya çıkarmış. Yaratılan distopik atmosferi çok beğendim. Easter egg’ler de güzeldi. Filmde süre bir tık fazla ve yer yer tempo sorunu baş gösteriyor. Hikayede bazı noktalar derinlemesine inmediği için bu eksiklikler hissediliyor. Gişe performansı pek iyi görünmüyor yıl bitmeden dijitale düşecektir. Her şeye rağmen ortalama bir iş olmuş.
Var da unuttum..terminator diyebilirim o akşam komşu arkadaşım ile hamsi yerken izlemiştik..karanlıkta eski tüplü tv de..yahu şimdi işkence o görüntüler eski tv lerde..en son kalan 37 ekranı çöpe yolladık ofisten..içim acıdı ama napalm..
Hocam araya giriyormuş gibi oldum ama muhabbetiniz çok hoşuma gitti. Eskilere gittim sayenizde
soruya bende yanit vermek isterim. Vhs de bir çok kez seyrettiğim Beterböcek, Hayalet avciları ve Conan serileri nin yeri başkadır bende ![]()
İnstagram reelslerinde göre göre nihayet izledim.
Bir başkasının seni yönetmesine izin verirken, aslında bunun sevgi olmadığını ve onun seni kullandığını fark etme, ardından kendi benliğini bulma üzerine bir film. Bunun için robot metaforunu kullanıyor. Gerilim, kara komedi ve bilimkurgusal ögelerin yer aldığı senaryoda çeşitli Hollywood klişeleri ve mantık hataları var. Örneğin Iris kendi zekâsını %100’e ayarladıktan sonra bile Josh’un arabasının onun sesi olmadan çalışmayacağı gibi basit bir şeyi düşünemiyor ve yakalanıyor. Gerçek bir insanı birebir etkileyen robot üretebilen bir şirket sıfır kurumsallıkla hareket ediyor, kendini vurmuş bir robotu almaya gelen eleman, robotu merkeze götüreceği ya da olup bitenleri raporlayacağı yerde ayarlarını sıfırlayıp bir de öz kontrol verip serbest bırakıyor. Bu tür kurgusal açıklara takılmazsanız eğlenceli bir seyirlik.
6/10 puan veriyorum.
Bu arada afişinde spoiler içeren bir filmi ilk kez görüyorum. Kadının robot olduğu filmin ortasında, bir kırılma anında ortaya çıkıyor. Iris, Sergey’i öldürene dek bunu bilmemeniz gerekiyor aslında. İzlemedim ama fragmanında da spoiler varmış. Kendi ayaklarına sıkmışlar.
Vay be konu VHS günlerine geldi demek. Ne yazık ki o dönemler (gerçi hiçbir zaman) VHS oynatıcım olmadı. Ama arkadaşımın vardı. Kaset kiralar birlikte seyrederdik. Amazing Stories ler, Nightmare on Elm Street ler (İlk filmi sinemada seyretmiştim galiba), Critters ler. Arkadaşlar arasında tatlı bir kamplaşma bile oluşmuştu. Sinemacılar - VHS cilere karşı. Sinemada izlemek mi daha iyi VHS de izlemek mi? Bunu tartışırdık. Ben sinemacılar tarafındaydım. 1.000 - 1.500 kişilik salonlarda film izlemenin keyfi başka oluyordu. Neyse ki “Eski Türkiye” de yaşıyorduk o zamanlar. Öğrenci harçlığımla hafta sonları 2-3 film seyrediyordum sinemada. Filmden çıkıp diğer salondaki filme yetişmek için kösülene kadar koştuğumuz olurdu 2.5-3 Km.
Jaws var hocam, travma da bıraktı çok erken yaşta izlediğim için.
Güzel zamanlardı, babam işten gelirken kiralar, akşam divana uzanır seyrederdik. Bir sürü korku filmi de izlemiş olduk o zamanlar bahaneyle.
‘Evladın olsa sevilmez’ diyeceğiniz türden mahlûklarla tanışmaya ne dersiniz ? O zaman siz de 80’li yılların ünlü korku-komedi film eğlencesine davetlisiniz. Bu seriyle, Leonardo DiCaprio’nun ilk sinema deneyimiyle de tanışacak, gerilimli bir eğlenceyi tatmış olacaksınız.
Bu sefer Steven Spielberg’le aynı yönetmen koltuğuna oturup, yönetmenin 3 tüyler ürpertici kurgusuyla başbaşa kalmaya ne dersiniz ? Uçakta yükseklik korkusunu, Karanlıkta mumyanın nefesini, Sınıfta cezalandırılma dehşetini iliklerinize kadar hissedin diye…
Bu sefer ben değil, Freddy sizi filme davet ediyor, davete icabet gerek. Zira Freddy, “rüyalarda buluşuruz, bu filmle kavuşuruz” diyor.
Gece olunca DVD’yi tak, koltuğuna otur ve Freddy’nın tırnak sesleri eşliğinde gerilim ve paranoyanın tadını çıkar ama sakın gözlerini kapama… Çünkü O, bunu bekliyor ![]()
Not: Filmin üç farklı alternatif sonunu sadece DVD baskısında izleyebilirsiniz.