En Son İzlediğiniz Film?

(1996) Fargo

İzlediğim en garip filmlerden biriydi, ne diyeceğimi bilemiyorum. 10/8

Film boyunca 18 kez “yeah” ve 181 kez “yah” kullanılmış. :sweat_smile:

9 Beğeni

Tam yeri burası değil fakat filmler üzerine konuşulduğu arada sevdiğim inceleme videolarını burada paylaşıyorum.Forrest Gump üzerine keyifli bir inceleme olmuş,kahve içerken yada boş vaktiniz varsa izlemenizi tavsiye ederim.Filmden aldığınız keyfi artırcaktır yıllar önce izlediyeseniz bile :smiley:

7 Beğeni

Ghost Train - 2024

Güney Kore yapımı Korku/Gerilim filmi. Yütüp te korku içerikleri yapan kahramanımızın izlenmeleri düşünce kayıp olayları ile adı anılan bir metro istasyonunda ilgi çekecek hikayeler peşinde koşar. Konu klişe, senaryo fena değil, oyunculuklar “Kötü” diyemem Buda çarpar, çekim kalitesi normal. Herkes (Çoğu insan diyelim) gibi ben de bir ara Kore (Demekte sakınca yok. Kuzeyi adamdan saymadığımız için) filmlerine meraklı olduğum bir dönem oldu. “Old Boy” lar, “I Saw the Devil” ler, “The Wailing” ler, “Train to Busan” lar. Hatta şeytan tokatlayan bir film bile izledim. Neyse ki geçti. Bu filmi de seyretmeyecektim lakin çocukların biri Japonya ya merak sardı bu aralar diğeri Kore ye. İlla “Seyredelim” diye ısrar ettikleri için önce ben (Her zaman çocuklara seyrettireceğim filmleri önce ben seyrederim), sonra beraber seyrettik.

Film, tren istasyonunda geçen, birbirleriyle uzak köşeden bağlantılı kısa hikayelerden oluşuyor. Hikayeler “Creepypasta” (Hiç sevmem) kıvamında olsa da şaşırtıcı derecede “Fena sayılmaz” çıktı (Bana göre). Yalnız süre sorunundan dolayı (Muhtemelen) çıkartılan bir hikaye var. Ve bu ana hikayenin bütünlüğünü fena halde bozuyor. Film benim “Asya filmlerinde kötü olaylar kötü insanların başına gelir” tezimi tam anlamıyla destekler nitelikte. Filmi bütün olarak değil ama kısa hikayeler olarak beğendim.

5 Beğeni

Bu videoyu çeken kanal sinemadan anlamayan birisi David Lynch vefat edince abuk subuk yorum yazdı millet iyi bir linç etti kendisini o yüzden youtube videolarını önerdikçe önerme diyorum. Bobinkafa çok kısa ve öz şekilde bu filmin neden kötü bir film olduğunu anlatmıştı linkini aşağıya bıraktım.

1 Beğeni

The Bone Temple’ı izledim.

Afişinden görebileceğimiz üzere, “28 Years Later” logosunun küçük boyutta kullanılıp geri planda tutulmasından anlayabileceğimiz gibi bir devam filminden çok 28 Years Later’ın Spin-off’u gibiydi. Bu sefer koşmalı kaçmalı “enfeksiyonlu” aksiyonundan ziyade tamamen hayatta kalanların psikolojik durumuna odaklanıyor. Çoğunun ana fikri gereksiz yere açıktan dillendirilse de içinde ölüm, öldürme ve hayatta kalma motivasyonu, umut, itaat vs. gibi konularda güzel diyaloglar ve göndermeler barındırıyor. Ben beğendim.

14 Beğeni

Arrival ı izledim.Konu güzel,oyunculuklar iyi ,final çok iyi.İkinci kez izlememe rağmen film yine beni içine almayı başardı.

10 Beğeni

6 Beğeni

Süpernatural 15 sezonluk bir dizi. İki kardeşin canavarlarla olan savaşını konu alıyor. Çok sevdiğim 3 defa baştan sona izlediğim bir dizi.

7 Beğeni

Nosferatu (2024)

Cilalanmamış bir vampir filmi. Drakula’nın köklerine daha sadık bir uyarlaması olmuş. Sevdim.

9 Beğeni

Return To Silent Hill’i izledim.

Bazı oyunlar vardır, hikayesinden senaryosuna, karakterlerinden atmosferine kadar hiçbir noktasını değiştirmeden olduğu gibi bir filme uyarlasan ortalamanın üzerinde bir yapım olur. İşte Silent Hill 2’de o oyunlardan biri. 3.9 olan IMDB puanını görünce fanlar bir şeylere sinirlenip topluca gömdüler mi diye düşündüm ama yok… Buradan filmin yapımında ve yayınında emeği geçen herkesi cidden tebrik ediyorum, çünkü böyle bir yapımı batırmak özel bir yetenek ve uğraş isteyen bir iş.

Filmin ilk saniyesinden göze batan en büyük şey oyunculuklar. Ben uzun zamandır bu kadar kötü bir başrol performansı seyretmemiştim, iyi oldu değişiklik oldu bana da. Hannah Anderson, Mary karakterini güzel oynasa da aynı filmde farklı personalar oynama işinin altından bence kalkamamış.

Silent Hill atmosferi açısından bakıldığında, atmosferin ve setting’in nasıl işlendiğinin hiç bir önemi kalmamış çünkü filmin yarısı flashback. Özellikle filmin ilk yarısı her 3 dakikada bir flashback girdiği için, velev ki gelmiş geçmiş en iyi oyun uyarlaması atmosferi yaratmış olsunlar, hiç bir anlamı yok. Öte yandan zaten öyle bir şey de yapmamışlar tabiki. Özellikle iç mekanlar “dekorum lan ben” diye bağırıyor. Dış mekanlar kısmen daha iyi. Her şeyi geçtim iç ve dış mekanlara o kadar çok yaratık tıkıştırıp işi Silent hill tekinsizliğinden uzaklaşarak cılkını çıkarmışlar ki Silent Hill atmosferinden çok Serious Sam atmosferi gibi hissettiriyor.

Yönetmen ve yazarlar özellikle karakterler konusunda çok ciddi kafa yormuşlar. Senaryo yazımının çok büyük bir kısmı “Biz bu karakterlerin içini nasıl boşaltırız?” konusuna harcanmış. Keşke yönetmen veya yazarlardan biri karşımda olsa, filmde mesela Eddie, Laura ve Angela gibi karakterlerin neden bulunduğunu sorsam. Oyunda hepsinin bir anlamı, temsil ettikleri bir öğe var, hepsi belli duyguların tezahürü ama cidden neden filmde de olduklarını inanılmaz merak ediyorum. Oyunda saflığı, temizliği, iyiliği temsil eden Laura karakterini hangi uyuşturucu maddenin etkisi altında Pennywise ile Samaranın gayrimeşru çocuğuna çevirdiniz diye sorup cevabı beklemeden Tatar Ramazan gibi tokadı yapıştırabilsem ne güzel olurdu.

Daha girilecek çıkılacak çok yeri var ama cidden değmez. Sonuçta oyuna küfür eder gibi yapılmış bir film. Çok yazık…

7 Beğeni

4 Beğeni

5 Beğeni

3 Beğeni

Uzun zamandır izlediğim en iyi reklam veya spot, artık ne derseniz. Nereye koyacağımı bilmediğim için ve burası baya işlek olduğu için buraya koymak istedim. Günümüzü anlatan, Şirket/Müşteri ilişkilerini harika özetleyen bir video olmuş. Nasıl soyulduğumuzu, nelere maruz kaldığımızı gösteriyor. Hislerim(iz)e tercüman olduğu için Norwegian Consumer Council e teşekkür ederim.

Not: “Otomatik çevir” den Türkçe altyazı ile seyredebilirsiniz.

5 Beğeni

The Northman (2022)

Daha yeni izleyebildim. Güzel film ancak övüldüğü kadar harika gelmedi bana.

9 Beğeni

5 Beğeni

I Swear - 2025

İngiliz yapımı Biyografi/Dram. Tourette sendromlu John Davidson’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dram filmi. Konuyu anlattım zaten. Senaryo iyi, oyunculuklar iyi, çekim kalitesi normal. Bu aralar Tourette sendromluların videolarını seyrettiğim için olsa gerek, yütüp ün karşıma çıkarttığı fragmandan dolayı haberim oldu. Dram pek sevmediğimi söylemiştim. Özellikle Biyografi türünde olanlar sıkıcı oluyor benim için. Ama bunu beğendim. Hep bize özgü sandığımız “İyilik” halinin, dünyanın başka yerlerinde de yaşandığını tekrar hatırlattı bana. Özellikle Dottie ve Tommy. Bunun için kendimi biraz suçlu hissetsem de çok güldüğümü de itiraf edeyim. Sonunda ki gerçek görüntüler de çok iyiydi. Ancak 2026 Bafta töreninde (Robert Aramayo nun bu filmle “En iyi aktör” ödülünü aldığı) John Davidson’ın rahatsızlığının sebep olduğu orta çaplı skandal, hala farkındalık konusunda yol kat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Aferin lan yütüp ne zamandır ilk defa işe yarar bir öneri çıkarttın karşıma.

5 Beğeni

(1982) Poltergeist

İnstagram reelsin berbat ettiği odak süremin çok zorlandığı bir film oldu. Gerçekten sonu gelmedi.

Bir ton şey yaşadıkları evde kalmaya devam ettikleri kısımda dayanamayıp uyumuşum, başlarda güzel bir şey olabileceği konusunda ümitlenmiştim oysaki. 10/4

6 Beğeni

En sevdiğim slasher serilerinden biridir ve yazarın ilk iki filmi de yazan kişi olduğunu görünce sevinmiştim fakat film gerçekten kötü bir nostalji bombardımanı olmuş. Yıllar sonra serinin devam etmesi yine de zannımca iyi bir şey. Katiller saçma ve tatmin edici olmamış. Hikayede öyle. Ve yine yapay zeka saçmalaması görmekten gına geldi. Filme dair tek hoşuma giden şey, sanırım eski kadroyu tamamen emekli edip yerlerine yeni karakterler ile devam edecek olması oldu ya da ben öyle anladım. Önceki filmde gördüğümüz kardeşler gerçekten hoşuma gitti ve ana kadroya girmesi de iyi olmuş. Umarım daha hikaye ile seri devam eder.

Kötü bir nostalji bombası

4 Beğeni

6 Beğeni