Ghost in the Cell - 2026
Endonezya yapımı bir korku/komedi. Daha önce “Pengabdi Setan-2017” filmini seyrettiğim yönetmen Joko Anwar tarafından yazılıp yönetilmiş bir film. Böyle filmlere benim korku/komedi diyesim pek gelmiyor. Benim korku/komedi türünden anladığım daha naif, korkusu az, vahşet ve kan olmayan komedi filmleri. Filme gelecek olursak; konu eh, senaryo yani, çekim kalitesi fena değil, oyunculuklar çok da kötü değil. “Tucker and Dale vs Evil-2010” veya “Renfield-2023” gibi gereksiz yere bol kanlı. Komedisi pek benim tarzım olmamasına rağmen birkaç yerde güldürdü. Yalnız şunu söyleyeyim uzun zamandır böyle sert ve direkt eleştiri yapan bir film izlememiştim. Siyasal yozlaşma, eşitsizlik, rüşvet, toplumsal ahlakın çöküşü gibi konularda bütün bir ülkenin, her kesimiyle bu kadar eleştirildiğini görmemiştim. Seyredilir ya, çok ta kötü değil,
Not: Erkek poposu görmekten hoşlanmayan aileniz varsa dikkat.
Not2: Yazıların ardından bazı kamera arkası görüntüler var. Eğlenceli sayılır.
Jüpiter Yükseliyor
Aslında hiç var olmayan, hiç çekilmemiş, hiç izlemedeğimiz Matrix: Resurrections’ ın yönetmenlerinden birinin de içinde olduğu iki Wachowski’ nin çektiği film.
![]()
İlk film kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Biraz hayal kırıklığına uğramadım değil. O yüzden uzun yorum yapmak istemedim.
Hatchet II’nin kaldığı yerden devam eden filmde, cengaver kadın karakterimiz, bataklıktaki katliamdan kurtulup polis karakoluna sığınır. Bataklığa, bir arama-kurtarma ve SWAT ekibi gönderilir. Ekip ya av olacaktır ya da avcı.
Gore öğelerin, basit efektlerin ve komedi unsurlarının bol olduğu, old-school slasher filmi olan Hatchet III, bence serinin as filmiydi. Özellikle iki yan karakterin filme kattığı artılar çok fazlaydı. Predator filmiyle senaryo ve kurgu açısından birtakım benzerliklerin olduğu da bir gerçek.