En Son İzlediğiniz Film?

Beğenmenize sevdim. Dediğim gibi bencede çok kaliteli bir güzel bir film yapmışlar :blush: Özellikle apartmandan çıkış sahnesini hala gözümün önünde

3 Beğeni

Bu tarz varsa başka önereceginiz yok demem:)

1 Beğeni

Equilibrium ve Children of Men en sevdiklerim. Bunlar kadar iyi değil ve biraz klişe sahneleri olan District 9’ı önerebilirim

3 Beğeni

Bunları izledim neyse didik didik edip yeni bişey bulum ben.

2 Beğeni

Sırada ne izleyeceğinizi yazmıştınız unutmayın. :slightly_smiling_face: Bu arada filmleri çekim sırasına göre izlemenizi öneririm. Yönetmenin ve devamlı oynattığı bazı oyuncuların gelişimlerini görmek ilginç olabiliyor.

1 Beğeni

Çogu filimi altyazılı veya Türkçe yok gibi. Sıralamaya göre izlemek isteridim ama ne varsa artık onları izleyecem.

1 Beğeni

Distopyan tarzı seviyorsanız The Road’u önerebilirim Viggo Mortensen oynuyor harika bir kıyamet sonrası filmi

2 Beğeni

Hatta İthaki Modern Serisinde Yol kitabıyla yer alıyor. :slight_smile:

3 Beğeni

Filim adı:Ran

Yönetmen:akira kurosawa

Konusu 3 oğul bir babayı ele alarak başlıyor. Yanlış kararların ve herşeye kulak asmanın ne kadar acı sonuçlara neden olacağı çok muazzam işlenmiş.Filimi izlerken içim acıdı, akira kurosawanın diğer filimlerinide @Akahige’nin tavsiyesine uyarak izlemeye karar verdim çünkü bu kadar iyi kamera,görüntü,hikaye tarzı olan bir yönetmenin filimleri kaçmaz.

Şu sahneye gülsem mi aglasam mı bilemedim.

6 Beğeni

Karakomik Filmler serisi.

1x1 - 8 veririm, gayet hoştu. Joker havası vardı.

1x2 - Aşırı deneyseldi, ne desem bilemedim. Kötü değildi kesinlikle ama deneysel herkes sevmeyebilir. 6-7 eder. Eğlenceliydi.

2x1 - En iyi kısmı olabilir serinin. 8-9 eder.

2x2 Finali hariç her şeyi çok iyiydi. 8-9 eder.

Film sövüldüğü kadar kötü değildi kesinlikle. Bu arada puanları filmden beklentime göre verdim. Başyapıt gibi düşünmeyin.

4 Beğeni

Uçuş 7500.
Bu filmi buraya daha önce yazmıştım.Filmden birşey anlamadığımı söylemiştim.Yine izledim yine anlamadım. :T
Sonu çok saçma.Sanki yönetmenin acil bir işi çıkmış,“Oğlum birşeyler salla gitsin.” demiş gibi.Emeğe saygısızlık olmasın diye 3/10 puan verdim.

2 Beğeni

O zaman ilginç bir bilgi vereyim. Filmdeki şato yakma sahnesi için gerçekten şato yakmışlar.

3 Beğeni

Filim adı:Akahige(Kızıl Sakal)

Konusu:İsteği dışında ataması yapılan genç bir doktorun gittiği klinikde ki hikayesini ele alıyor filim. 3 saatlik bir filim ama su gibi akıyor.Akira kurosawa’nın izlediğim ikinci filmi ve hayranlığım daha da arttı, bana filim tarzının hayao miyazakinin animelerinin filimleşmiş halleri gibi geldi. Bence herkesin bu yönetmenin filimlerini izlemesini tavsiye ederim. Puanım 9/10.

8 Beğeni

Film adı:Ikiru(Yaşamak)

Bir başka Akira kurosawa şaheseri. Konusu hayatının 30 yılını masa başında ruhsuz, neseşiz ve herşeye kulak asarak geçiren bir adamın mide kanseri olması ile geçirdiği değişimi konu ediniyor. Film de en sevdiğim yer yaşlı adamın şarkı söyleme yeri oldu. Tavsiye ederim.

5 Beğeni

Bir şey sormak istiyorum. Yanlış anlamayın. Neden “film” yerine “filim” yazıyorsunuz? Sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama sürekli aynı yazım hatalarını görmek yorumları okurken tüm zevki alıyor… Aklıma sürekli “Filmler ve Filimler” youtube kanalı geliyor. :grin:

5 Beğeni

Ben de soracaktım hangisi doğru diye: Film mi, filim mi?

2 Beğeni

TDK’ye göre film ama mazur görülebilir çünkü “filim” şeklinde yazımı da çok popüler.

2 Beğeni

Yazarken bazı kelimeler oto hafızada kalmış hiç dikkat etmedim cidden. Düzenleme yaptım.

1 Beğeni

1594367514719

Film adı:Yedi Samuray

Konusu:Yoksul bir çiftçi köyünün haramiler tarafından her yıl saldırıya uğraması sonucu çiftçilerin kendini savunmak için samuray tutmasını ele alıyor. Hikaye gayet güzel ve akıcı her oyuncu rolünü çok iyi şekilde canlandırıyor 7.ci samuray ise filmi ayakta tutan en eglenceli kişi her esprisine güldüm diyebilirim:) :sweat_smile: Filmde sadece tek bir yeri beğenmedim o da at üstünde saldırı yapan birinin hem ne yaptığı belli olmayan davranışı hemde o sahneyi çekmek için çok kesinti yapması beni rahatsız etti.Puanım 8/10.

6 Beğeni

Film adı:Rashomon

Konusu:Ormanda bir kişinin ölü bedeni bulunmuştur. Bu kişinin karısına da tecavüz edilmiş ve bütün kasaba polisi bu olayı yapanların izlerini sürmektedir. Olayı gören üç şahit vardır. Bir seyyah, bir köylü ve bir eşkiya. Bu kişiler teker teker ifadelerinin dinlenmesi için çağrılır. Ama adamın karısı da dahil hepsi olayı farklı bir şekilde anlatır. Böylece içinden çıkılması zor bir durumla karşı karşıya kalınır. Acaba olay nasıl olmuştur ve katil kimdir? Gelmiş geçmiş en iyi yönetmenlerden biri olan Akira Kurosawa’nın Rashômon filmi. (açıklama unutmazfilmler sitesinden alınma) Film gayet güzeldi ortalara kadar çok ağır işliyor ama konu bakımından iyi. Puanım 7/10.

7 Beğeni