En Son İzlediğiniz Film?

Rezervuar Köpekleri
Bir Tarantino filmi

Pulp Fiction’dan sonra izlediğim ikinci filmi oldu.

Film başarısız bir soygun hikayesini anlatıyor ama Tarantino farkıyla.(Spoiler olarak algılamayın, filmin başında öğreniyoruz. Filmin olayı zaten diyaloglarda.)

İlk sahnede konuşulan “Like a Virgin” konusu çok absürt idi. Bahşiş konusunda geçen diyalog gerçekten insanı düşündürüyor.

Bolca kan mevcut filmde. Oyuncuların performansı 10/10.

İki filmini izleyip böyle bir yorum yapılır mı bilmiyorum ama diyalog konusunda en iyi senarist Tarantino’dur desem abartmış olmam.

Sıradaki Tarantino filmim Kill Bill. En merak ettiğim filmi. Kötü bir filmle karşılaşmam büyük ihtimal.

6 Beğeni

Kill Bill’lerden sonra Jackie Brown’ı da izleminizi öneririm. O da güzel bir filmdir.

2 Beğeni

Jackie Brown’u bilmiyordum. Rezervuar Köpekleri ile ilgili incelemeleri okurken sık karşılaştım filmle. Siz de söyleyince araştırdım ve Kill Bill’den önce çekilmiş. Sıradaki film Jackie Brown. Öneri için teşekkür ederim :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Bahşiş konuşmasında ben epey gülmüştüm :smiley: Kill Bill benim en sevdiğim işi Tarantino’nun.

Diyalog konusunda Tarantino aslında Hitchcock’un masanın altındaki bomba metaforundan çok besleniyor. Masanın altındaki bir bombayı karakterlere değil de önce seyirciye gösteriyorsun ve karakterleri bu bombadan habersiz konuşturuyorsun. Seyirci bomba ne zaman patlayacak, patlayacak mı sorularına kafayı taktığı için karakterlerin konuşmalarını daha dikkatli dinliyor ve konuşmanın anlamı tamamen değişiyor aslında. Tarantino da bunu çok güzel yapıyor. Sahnede sürekli bir şey olacak silahlar ne zaman patlayacak dediğimiz için diyalogları da daha özenli dinliyoruz ve diyalogların çok iyi yazılmış olduğunu düşünüyoruz.

Şurada İlker Canıkligil değiniyor bu konuya. Burada da Filmloverss’ın güzel bir yazısı var konuyla alakalı.

5 Beğeni

Diyalog konusunda en iyi dememin sebebi zaten hayatın anlamını anlatan, insanı sorgulamaya yönlendiren diyaloglar barındırmak yerine videoda da bahsedilen hamburger konusu. İki adam, adam öldürmeye gidiyor, konuştukları konu kadınlar ve hamburgerler :slightly_smiling_face: Gerçekten o sahnede patatesin ya da hamburgerin güzel yazılması değil olay, öyle bir sahnede diyalogların sahneye harika yedirilmesi.

Bomba metaforunu ilk defa duydum. Şu zamana kadar hiç Hitchcock filmi izlemedim. Sanırım izleme vakti geldi artık.

3 Beğeni

Tarantino sinemasının en önemli özelliklerinden biri de diyalogların güzelliğidir zaten.

2 Beğeni

The Man from Earth
Filmi gerçekten çok beğendim,tek mekanda geçen diyalog ağırlıklı akıcı bir “alternatif tarih” filmi.Film hakkında spoiler vermek istemiyorum gerçekten izlenmesi gereken bir film bence,filmin birkaç beğenmediğim kısmı var onları spoilera gitmeden anlatayım:

1-Karakterlerin sorduğu sorular bence biraz yetersiz kalıyor sanki
2-Filmin sonunda filmde bulunan belirsizlik,muğlaklık,emin olamama hissiyatı ortadan kalkıyor (bence kötü bir seçim çeşke finali öyle olmasaydı)
3-Bir sahnede birkaç adam geliyordu eşyaları taşıyorlardı onların yanında umursamazca konuşmaya devam ettiler.Bu baya saçma yani aralarında konuştukları şeyleri duydu o adamlar.

5 Beğeni

çok keyifli bir filmdi.Konusu işsiz olan bayan kahramanımızın bir otele dalavere ile girmesi ile başlıyor ve o oteli altına üstüne getiren jerry’den kurtulma mücadelesi ile devam ediyor.7 üstü bir puanı hakediyor hiç birşey filmde sırıtmamış keyifle izleyebilirsiniz.

Kayıp Aranıyor

Filmin konusu lise öğrencisi olan bir kızın bir gece eve gelmemesi ve polis ihbarı sonrası görevlendirilen dedektif olan bir polis ile kayıp kızı aramayı ele alıyor.Film çok etkileyici, saşırtıcı ve bir o kadar da stresli bir yapım olmuş.İzlenmeyi fazlasıyla hakediyor.

4 Beğeni

Pokemon Detective Pikachu
2/5
Gerçek dünyada pokemonları görmek güzeldi. Bunun dışında filmin bir artısı yoktu. Hikayeyi beğenmedim.

2 Beğeni

Geleceğe Dönüş’ün 2.partını da izledim. İlk filme göre daha yoğundu. Havada uçan kaykay istiyorum. 6 yıl geç olacak olsa da kabulüm :smile: .

8 Beğeni

Bir Tarantino filmi.

Yine ilginç bir film izledim. Rezervuar Köpekleri ve Ucuz Roman’dan sonra basit geldi.

Diyaloglar güzeldi ama tatmin etmedi beni.

Filmin süresi 2 saat 30 dakika. İzlerken biraz sıkıldım. Daha kısa olabilirdi.

Daha kaliteli ve iyi diyaloglar beklerdim açıkçası.

Samuel Jackson Oscarlık oynamış. Robert De Niro çok sahnesi olmasa da çok keyif verdi.

Film güzeldi ama beklediğim etkiyi yaratmadı.

Artık sıra Kill Bill’de. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Aman aman bir animasyon olmamasına rağmen yinede iyi hikaye ve görselliği ile izlettiriyor kendini.

5 Beğeni

IMDb Top 250 listesinde neden 1 numara olduğunu anlayamadım. Overrated bir film olduğunu söyleyebilirim. Film kendini izletiyor fakat bana göre filmde olacaklar belliydi. Beni hiç şaşırtmadı.
2/5

5 Beğeni

Bir arkadaşım bunun sebebini bana açıklamıştı. Sandığımızın aksine imdb taraflı bir sitedir. Yüksek puan alan filmlerin hemen hepsinin en büyük ortak yanı fedakarlık. Film ne kadar sıkıcı olursa olsun, siyah beyaz bile olsa puanı yüksek olabiliyor. İmdb top 250’de bu özelliğe uyan birçok film bulabilirsiniz.

2 Beğeni

Birinciliği hak etmeyebilir evet ama şaşırtma konusunda 94 yılında çekilmiş bir film olduğunu da unutmamak lazım bence.

2 Beğeni

Esaretin Bedeli bana göre de sıradan bir film.

2 Beğeni

@Expelliarmus imdb nin işleyişini biliyorum. Dünya genelinde yüksek puan aldığı için ve yıllardır 1. sırada olduğu için haliyle beklenti oluştu.

Haklısın fakat listede olup çok iyi diyebileceğim filmler de var.

Yılı önemsemiyorum. Daha eski filmler de izledim. Sorun şu ki şaşırtmadı.

3 Beğeni

İlk izlediğim zaman baya şaşırmıştım,çünkü film kötü olmasa da çok aşırı iyi bir film değildi 10/7 lik bir film bence.İMBD 1.sırada olması baya garip.

1 Beğeni

Ben Amazon’un IMDB’de kendi film ve dizilerini biraz yüksek gösterdiğine inanıyorum her zaman. Bu tarz mecralara çok güvenilir gözle bakmamak lazım.

Puanı 6 olup çok keyif aldığım filmler oldu.

2 Beğeni

Demin baktım da Stephen King’in kitabından uyarlanmış. Acaba çok başarılı bir uyarlama olduğu için mi 1 numarada diye merak ettim. Bunun dışında beni de 1 numara olması şaşırtıyor.

1 Beğeni