En Son İzlediğiniz Film?

Ben de köpke diyorum. :grin:

5 Beğeni

Aa doğru, Hachiko unutulur mu ya? İkisini de gördüğüm ilk sahneden itibaren erimiştim, çok tatlılar. En sevdiğim film türü :smiley:

2 Beğeni

Ayla ve Müslüm’ün yapımcısı, Neyzen Tevfik’in hayatını henüz çekmediği için (umarım çekmezler de. Niye dile getirdim ben bunu şimdi? Neyse çekemezler zaten) Bizim berduş ile mernuş’un hikayesini atamıyorum buraya xd

2 Beğeni

Bu filmde efsanedir. Köpüşler listesinde yer almalı bence.

6 Beğeni

Bunu ta geçen sene indirip filmler klasörune atmışım ama izlemeyi unutmuşum. Gece izledim ve çok beğendim. Kısa ve harika 3 bölüm. İkinci bölüm favorim. Yonetmenin başka bu tarz çalışması var mı bir araştıracağım.

3 Beğeni

bunu önerebilirim
https://m.imdb.com/title/tt0185481/
diğerlerini cidden çok iyi hatırlamıyorum ama hoşunuza gidebileceğini düşünüyorum

3 Beğeni

Üçüncü kısmın yönetmeni olan ve diğer kısımların da senaryosunu yazan
(ilk kısmı Satoshi Kon ile birlikte yazmışlar) Katsushiro Otomo aynı zamanda Akira’yı yazan çizen ve filmini yöneten adam. İzlemediyseniz Akira’ya bir bakabilirsiniz.

2 Beğeni

Oyununu biliyordum, korkudan oynayamıyordum. Filmini izlemek de yeni nasip oldu. Ürkütücü derecede güzeldi. Cgi olarak geride kalıyor çoğu yerde ama dönemine göre bakmak lazım. Zaten benim de pek takıldığım bir şey değil. Ama adaptasyonunu çok başarılı buldum. Film izlemekten çok oyunu oynayan birini izliyor gibi hissettim, güzeldi.

Hemen izleyeceklerim arasına ekledim. :heart:

3 Beğeni

Scarface
7,5/10
Al Pacinonun Oyunculuğu Müthiş ancak iyi olan tek şey o ve the world is yours theme müziği

1 Beğeni

Bu yıl en çok beğendiğim filmlerden biri oldu .Bilim kurgu fantastik absürt mizah hepsi bir arada .

Ortalık süper kahraman filmlerinden geçilmiyor malum Amazon’da farklı bir soluk getirmeye çalışmış ama konu keşke bir tık daha orjinal olsaydı .Çok klişe vardı yine de izlenilir .

Neden bu seriyi orijinal ilk üç filmle bırakmıyorlar .Görsel efektler güzeldi ama konu çok saçma ve mantık hatalarıyla doluydu .

8 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. Bu yenilerini de izliyorum ama işte ilk üçünün hatrına. Süper zevk alamıyorum.

Bu filmin hep meme’lerini görüyordum. Genelde dalga geçiyorlardı. Benim sevdiğim tür korkulardan hayaletli ev, intikamcı hayaletler ama hiç sevmediğim bir sürü jumpscare’le dolu. Korkuttu ama meraklandırmadı.

4 Beğeni

Dün akşam Disney+ da izledim.

Ayrıca filmin daha önce ithaki yayınlarından çıkan bir kitabı da bulunuyor. Onu da okumuştum.

Kitap amazon’un çalışma kamplarına ve çalışma şartlarına oldukça sert bir eleştiri ile yaklaşmıştı.
Filmde ise bu eleştiriyi göremiyorsunuz. Sadece bir kaç noktada Amazon’un paketleme tesisleri gösteriliyor. Öyle ki birazcık tatlı bir üslupla bile yaklaşılmış. Hatta göçebe olup o çalışma kamplarında çalışmak özgür ruhlu insanlara bir yerde cezbedici bile gelebilecek şekilde yansıtılmış. Çalışanlar mutlu vs. Filmde ana sorun olan bu eleştirinin üzerine niye düşmemişler anlamadım. Ona rağmen film çok başarılı ve izlemenizi tavsiye ederim.
Filmin bir kaç yerinde elimize geçen o meşhur amazon bantlı ve kutulu ürünlerin bantlardan nasıl geçtiğini görebiliyorsunuz.

10 Beğeni

Kitaptan uyarlama hoş bir film, çok büyük beklentileriniz yoksa keyifle izlenir . Hüzünlü bir hikayesi var ve baba oğul ilişkisini güzel bir biçimde irdelemiş.

2 Beğeni

Eliminators (1986)

Uzun suredir izlemek istedigim bir filmdi ve gercekten buna degdi diyebilirim. Yetiskin filmi desen degil, cocuk filmi desen degil. Hesapta bilimkurgu aksiyon filmi ama isin bilimkurgu tarafi Jetgiller’den az hallice. Ozetle bu film gercekten KÖTÜ, öyle kötu ki bu yönü filmi fazladan izlenesi kiliyor. American Ninja turevi filmlerden hoslananlar icin kesinlikle izlenmesi gereken, gercek bir trash sinema hazinesi.

1 Beğeni

Uzaylılara farklı bir bakış açısıyla yaklaşılmış bir film. Yer yer gerilimi iyi olsa da bazen sıkıyor. Yine de birbirinin aynısı filmlerin soframıza konulduğu bu zamanlarda farklı bir şey izlemek isteyenler beğenebilir.

8 Beğeni

Ben de bugün izledim. Durgun bir film aslında ama insanı sıkıntıdan uyutan cinsten değil. Ben de uzun soluklu bir macerada gibi hissettim izlerken, hoşuma gitti.

2 Beğeni

Baş roldeki oyuncunun durgunluğunun yanında film de çok durgun olsaydı hiç iyi olmazdı. :joy:

2 Beğeni

2015’te yayınlanmış olan, John Crowley’in yönettiği; Saoirse Ronan, Emory Cohen ve Domhnall Gleeson’un oynadığı Brooklyn adlı filmi izledim.

Filmi çok sevdim. Türkiye’deki pek çok insanın da ruh hâline hitap edeceğini düşünüyorum.

Ülkesi İrlanda’da istediği gibi bir hayat yaşayamayan Eilis’in New York’un Brooklyn bölgesinde yeni bir yaşama başlamasını, yaşadığı zorlukları ve bunları aşmasını, bunları yaparken İrlanda’daki ailesiyle olan bağlarının etkisini de konu edinen bir film.

Filmin çok beğendiğim dört yönü var. (Spoiler içerir)

1. Eilis, kısa süre içinde yeni ülkesinde büyük bir sıla hasreti çekiyor. Çok büyük acı hissediyor. Üstüne bir de ablasının ölüm haberini alıyor. Buna rağmen çevresindekilerin de desteğiyle geri adım atmama iradesini gösterebiliyor. Adım adım yeni hayatını inşa ediyor.
  2. ABD’de yaşayan İrlandalı yaşlı adamların, yaşadıkları hayata rağmen geri dönmek yerine birbirlerine tutunması ve geri dönmeme nedenleri.
  3. Ellis, bir yıl sonra annesini ziyaret için memleketine döndüğünde, başta New York’a geri dönmeyi düşünürken sonra kalmayı düşünmeye başlıyor. Çünkü döndükten sonra memleketinde artık değersiz biri değil. Fakat en sonunda yaşadığı bir olay neden ona kalmaması gerektiğini, memleketindeki bazı insanların kötülüklerini, ikiyüzlülüklerini hatırlatıyor.
  4. Ellis tekrar ABD’ye dönerken, yanında gemide tanıştığı genç bir kıza tavsiyeler veriyor. Bir yıl önceki kendisinden çok farklı bir kişilikte artık. Artık daha güçlü biri.

Son yıllarda Türkiye’den ayrılan pek çok insan oldu. Ayrılmak isteyen ve bunun yollarını arayan daha pek çok insan var. Bir de çok uzun zamandır gurbette yaşayanlar var. Bu nedenle Türk izleyicisinin bu filmde kendisine dair de mesajlar bulacağına inanıyorum.

Yurtdışına yerleşmiş olanların, “işte ben de bunlar yüzünden gittim ve gittiğim yerde de aynı şeyleri hissettim” diyerek kendisini bulacağı bir film. Gitmek isteyenlerin de “ben de bu nedenlerden dolayı gitmek istiyorum ve gittiğim zaman ben de bunları hissedeceğim” diyerek kendisini bulacağı bir film.

Tabii ki söylediğim bu insanların bu filmde kendilerini bulamayacağı şeyler de olacak. Mesela göç etmenin zorlukları, gerçekte olduğundan çok daha az yansıtılmış. Ama gurbet hissiyatını yansıtma konusunda filmin başarılı olduğunu düşünüyorum.

Filmde ölçülü bir senaryo, başarılı bir dönem atmosferi, iyi oyunculuklar var. Ayrıca müziklerini de sevdim.

7 Beğeni

Bu yorumunuz ile haberim oldu bu filmden. Biraz önce izledim, çok sevdim, harikaydı. Teşekkürler :blush:

2 Beğeni

Forrester’i Bulmak. Sinema kanallarının birindeydi. Daha önce izlediğim halde sinek gibi yapıştım ayrılamadım. İzlemeyen varsa izlesin diyorum.

1 Beğeni