Enginlik Serisi

Nerde o güzel günler? 4 kitap var önümüzde- 6-7-8-9.

Çevrilmeye başlanan 6. kitapmış, 7 ile devam edecek.

Burdan İthaki yetkililerine bir çağrım var. Öykülerden oluşan kitaba çevirmek için ayrıca zaman harcamak istemiyorlarsa her öyküyü kendi kitabı ile birlikte çevirip en son hepsini tek kitapta basın gitsin. Mesela 6.5 nolu Strange Dogs 112 sayfa ve 6. kitapla birlikte düşününce 640 sayfa yapıyor. Cihan Reis hızını alınca hikayeyiyi de hızlıca çevirir bence. Yine 7.5 nolu Auberon 75 sayfa, 7. kitap 608 sayfa. Pek bir şey değişmez teslim edilecek gün açısından diye düşünüyorum. İlk 5 kitabın öyküleri ise 250 küsur sayfa. 8 ve 9. kitapların öyküleri toplam 90 sayfa. Bence İthaki 10. kitabı rahat basar. 9 kitabı alan da 10. kitabı rahat alır.

@Omerezer

7 Beğeni

Peh en az 4 sene diyorum ben:((

2 Beğeni

Yeni başladıkları serinin (gerçi iki kitap çıkmıştı galiba) hakları da İthaki’de mi? Biliyor musunuz?

1 Beğeni

Ara kitaplar yada E-Kitapların çevirileceğini düşünmüyorum yıllardır ingilizce çizgi roman okuduğum için biliyorum Türkçe çevirilerinde asla Tie-İn hikayeler olmuyor. Goodreadsten baktım 2,5 - 3,5 olan kitapların tamamı e-kitap olarak gözüküyor.

1 Beğeni

Bir bilgim yok hocam. Amazon dizisini yapacaktı. Büyük ihtimalle alıp basarlar.

@AlperYlcnky1903 hocam ilk 5 kitapla kalan 4 kitap arasında fazlaca beklemiş olacağız 7. kitaptan sonra araya kitap almasalar bile. Normalde kitaplar ilk çıkmaya başladığında 2026 yılının ilk yarısı seri bitmiş olacak deniyordu. Bence 10. kitapla bir kıyak yapmak fena olmaz.

4 Beğeni

Bu kitap sadece bir E-kitap değil. İçinde ki öykülerin bir kısmı ara kitap(öykü) tarzında olsada bazı hikayeler evrenin öncesi ile alakalı bilgiler veriyor. Hikayelerden bir tanesi kitaptaki POV karakterlerden birinin geçmişini anlatıyor. Son olarakta bence en önemlisi “The Sins of Our Fathers” serinin epilogue u olarak yazıldı. Tüm seriyi bitirdikten sonra kapanış olarak bu hikayeyi okumak isterim. Umarım çevrilir veya çevrilmeyecekse bile önceden açıklama yaparlar da boşuna beklemeyiz.
Not: Last Flight of Cassandra adlı 5 saylalık bir öykü dışında evrene dair tüm içerik böylece çevrilmiş olur. Bu öyküde serinin rol yapma kitabı için yazılmış çok ufak bir ek. İnternette kısa bir araştırma ile bulunabiliyor. Tüm seriyi eksiksiz olarak okumak isteyenler olursa diye yazıyorum.

3 Beğeni