Asla tavsiye etmem.En doğru sıralama buz ve ateşin şarkısı serisi ardından buz ve ateşin dünyası ardından ateş ve kan olur.
Ana seriyi bitirdikten sonra hangi sırayla okuduğunuzun çok bir önemi yok. Ama en doğru sıralamayı konuşuyorsak ilk Dunk & Egg hikayeleri okunmalı. Ancak Ateş ve Kan’ın Buz ve Ateşin Dünyası’ndan önce okunmasında bi sakınca yok kanımca.
Dunk and egg yok çevrlimiş kitaplardan bahsediyorum.Ayrıca buz ve ateşin dünyasında ,f&b
Kitabının bir kaç sayfası keşfedilmiş.Dah sonra tamamlanacağı geçiyor.
Dediğim gibi okunmasında sakınca yok. Tercih okuyucuda; bir metnin özet halini detaylı halinden önce okumak ister misin ? 
@abkaen @Dvne o zaman şöyle sormak istiyorum. Diziyi 2 kere bitirdim o yüzden kitaplara başlama fikri hep benim için biraz geride kaldı. Tahta kim oturacak meselesini değilde evrenle ilgili başka materyaller arıyordum.
1- Diziyi izlediğim halde 0 dan kitaplara başlasam keyif alır mıyım?
2- GRRM evreni ile ilgili tekil okuyabileceğim kitaplar nelerdir?
1- Evet. Dizi 4.sezon ve sonrasında kendi çapında adeta fan-fiction a dönüşüyor desem yanlış olmaz. Senin istediğin dünya hakkında daha fazla materyal ise eğer sadece ana seriyi okumak bile seni tatmin eder. Ve kargaların ziyafeti gibi dizide işlenmeyen kocaman bir kitap var ki kitapları okumayanların bilmediği onlarca karaktere sahip. Ayrıca dizide ölü olup kitaplarda yaşayan baş karakterler var. Bunların akıbeti illaki dizidekinden farklı olacaktır. Sonuçta eğer GRRM kitapları yazmayı bitirirse eninde sonunda merak edip okuyacaksın kitabı 
2- Dunk & Egg i tekil okursun ama çevirisi yok. Orda bile hikayeler asıl karakterler ile az da olsa bağlantılı. Onun dışında diğer evren kitapları da ana seriyle bağlantılı, okuyabilirsin ama alacağın zevki düşürür diye düşünüyorum.
Teşekkürler cevabınız için elimdeki kitaplar hafifleyince serinin ilk kitabından başlayabilirim.
1.kitap dizi ile hemen hemen bire bir fakat aynı değil.Buz ve ateşin dünyası adlı kitabı oku.Eğer seriyi okumayı düşünmüyorsan.Ama kesinlikle seriyi okumalısın bence.
Özel sunum istemiyoruz. Sert kapak baskı istiyoruz. Sert kapak baskılar özel baskı değil.
Yayınevinin tercihi bu yönde bir şey diyemem ama bazı kitaplar da sert kapak alternatif baskı olsa iyi olur.
Kesinlikle katılıyorum 5000 tane örneği olan bişey aslında atla deve değil ama tercih edilmemiş saygı duyarız ne yapalım.
Resimli baskılar Yurtdışındaki 20. yıl özel baskılarıymış
Yıkıldım bunu öğrenince 2. ciltin resimli baskısı dün çıkmış hatta yurtdışında. 20. yıl özel baskıları olduğu için ilk 5 kitap bir 10 yıla tamamlanır herhalde, yurtdışında çıktıkça bizde de çıkacakmış 
Evet, bu tercih ettikleri özel baskıların ilk kitabı dışında çıkanı yoktu.
Ben çok şaşırdım neden sade ciltli değil de böyle 20.yıl baskılarını basmaya karar verdiler diye ama koca yayınevinin bir bildiği vardır dimi Alper Hocam.
Ciltli ya da sert kapak ikiye bölünen kitapları tek cilt sert kapak basma planları var ama anladığım kadarıyla yakın gelecekte değil. Belki Martin yeni kitabı bitirince yenileme yapar epsilonda baskılarda.
Özel baskı sevdiğim yazar ve kitaplarda ben tercih ediyorum ama bunlar arka arkaya çıkmayabiliyor ya da serinin sadece bir kitabı olabiliyor.
Ben bu aralar ciltli baskıları gelecek diye seriyi çıkarmıştım elimden… Buz ve Ateşin Şarkısı’na tek cilt, ciltli baskı çok yakışır. (Özel baskı özel hissettirmedi bana.) Fantastik edebiyatın en büyük serilerinden birine böyle muamele yapılmalı. Burada çok güzel bir yorum vardı, ‘Benim paramı alın.’ şeklinde. Aynen ondan. Teşekkürler, saygılar.
Fırtına ışığı külliyatı tamamlanana kadar en görkemli seri.

@Buyici illa kavga mı edelim 
İkisi de benim bebeklerim ama GRRM bir başka dostum.
Grrm benim içinde zirve noktası şuan. Ama Fırtınaışığının gidişatı zirveyi paylaştırılacak gibi gözüküyor ama daha uzun yıllar var tabi önümüzde. Birde ana seri tamamlansa keşke. Ahhh…