Everest Yayınları Modern Klasikler Serisi

Ağaca Tüneyen Sweeny’i Erenköy Penguen’de görmüştüm. Yakınsanız bir bakın derim.

2 Beğeni

Mattia Pascal Sahiden Yaşadı mı Yaşamadı mı? kitabını bulmaya çalışırken Mattia Pascal Sahiden Basıldı mı Basılmadı mı? diye sorgulamaya başlamıştım. Sanırım bulmakta en çok zorluk çektiğim kitap oldu. Ama sonunda buldum.

2 Beğeni

İşte aradığım mizah :smiley:

Siz emin olmuşsunuz ben hala emin değilim. Basılmış mı? :smiley:

3 Beğeni

Yakınım :upside_down_face: yarın gidemesem de bu hafta bitmeden kesin uğrarım :running_woman::raising_hand_woman:

2 Beğeni

Basılmış hocam. Gören insanlar içinde hâlâ hayatta olan son kişilerden biriyim. Tarihe canlı tanıklık ediyorum. :joy:

1 Beğeni

Everest Modern Klasiklerde uzun zamandır yeni kitap çıkmıyor sanırım. Sebebi nedir acaba.

1 Beğeni

Şu anda Everest otoriteleri modern nedir klasik nedir gibi konularda istişare yürütüyor. Yakında bu konuda bir karar verip cahil kamuoyunu da bilgilendirirler modern nedir klasik nedir.

Şaka değil. Dizi editörünün tweeti.

7 Beğeni

En kaliteli serilerden biriydi. Kapaklarıyla ve dilimize yeni kazandırdıkları çevirileriyle çok akıcı ilerliyordu. Baskısı biten kitapları yeniden basmalarını beklemiyorum zaten artık aldın aldın yoksa bitti.

3 Beğeni

Ters köşe sürprizler: Amazon’da Açıkhava adı altında novella serisi oluşturup Can’ı taklit etmek, İlahi Komedya çeviri skandalında akılalmaz şekilde kendi çevirmenlerine sırt çevirmek, Hasan Ali Toptaş ifşasında uzun bir süre üç maymunu oynayıp alakasız meselelerde tweet atmak.

Saadet hanım, âlemsiniz.

6 Beğeni

Evet bir de sanki hiç yapılmamış bir şey yapmış gibi çılgınca sosyal medya paylaşımları yapıyorlar. Cem İleri dönemi daha iyiydi sanki :roll_eyes:

1 Beğeni

Sanki falan bunlar gereksiz ekler :smiley: Kesinlikle katılıyorum.

3 Beğeni

Tartışmaya bile gerek yok kesinlikle öyleydi. Şimdi Cem İleri döneminde standart yapılan işlere devam etme olasılıklarına bile sevinir hale geldik.

3 Beğeni

Ben şunu da anlamıyorum. Zaten basılan kitaplardan birer ikişer öykü veya birer ikişer bölüm seçip kısa kısa kitaplar basmak moda oldu. Bu yeni bir şey de değil. Sanki bu olay büyük bir yayıncılık olayıymış gibi Everest Açık Hava diye bir aydır biraz fazla kafa ütülemediler mi? Nedir yani bunca coşkuya sebep olan? Daha önce hiç basılmamış büyük bir yazarı mı yayınlıyorlar? Ya da yine büyük bir yazarın daha önce hiç basılmamış bir eserini mi yayınlıyorlar? Asıl coşku bu tarz hamleler için gereklidir. Mis gibi modern klasikler serisi ölmese bile şu an can çekişiyor. Bakalım canlanacak mı?

8 Beğeni

İmzamı atıyorum altına. Ne güzel özetlemişsiniz.

2 Beğeni

Kesinlikle öyle. Everest Açık Hava yeni bir şey olmadığı gibi önemli bir yayıncılık olayı da değil. Yayınevi kaynaklarının aylarca bu projeye ayrılmış olması ise vizyon anlamında soru işareti uyandırıyor mu diyeyim yoksa var olan soru işaretlerini cevaplıyor mu diyeyim bilemedim. Hayal kırıklıkları içerisindeyim ne zaman yukarı dönecek bu ibre onu merakla bekliyorum.

5 Beğeni

Bu başlıkta ne zaman yeni mesaj görsem, bir heyecan kaplıyor içimi.

2 Beğeni

O zaman artık yayınlanan kitapların hepsini toplayıp kendimizce Everest Modern Klasikler serisini tamamlanmış sayalım.

Güzel bir seriydi.

3 Beğeni

Ben de her ne kadar Saadet Özen’e karşı biraz hayal kırıklığı içerisinde olsam da, sırf Adolfo Bioy Casares kitaplığı için kendisinin kredisi bende yüksek. Tabii, onun fikriyse. Bugün de twitter’da 2022 yılı için güzel seri planlarından bahsetmiş. Bekleyelim, görelim.

2 Beğeni

Everest kapalı hava serisi. Kışın kahve zincirlerinde okumalık. Çok heyecanlıyız :relaxed:

10 Beğeni

Neden serideki “Hans Fallada - Herkes Tek Başına Ölür” hiçbir yerde yok.

1 Beğeni