Teşekkürler Alper Bey, bu konuyu daha önce detaylı olarak incelemiştim. Bence bu seri kenarda köşede kalmış kıymeti kadar popüler olamamış bir seri.
Seri olarak toplasam okuyamam ama Hans Fallada ile tadımlık okuyayım dedim. Serinin giriş kitabı yok. Saadet Hanım bence yeni şeyler yapmak yerine bu seriyi ayakta tutsa, yeniden canlandırsa okuyucular için çok daha hayırlı bir iş yapmış olur.
Şimdi kontrol ettim. İlk sayfalarda ve kitabın ortasında biraz sayfa ve cilt arasında açıklık olmuş ama bu durum benim okurken kitaba davranışımla alakalı olabilir.
Ben sadece “Kurtlar Sofrasında” bir farklılık olduğundan dağılıyor zannediyordum, o nedenle sordum ( hani hepsinde mi basıma ilişkin bir durum var diye).
Ben de okuduğum kitaplara pek kibar davranmıyorum. Aklımda olsun da “Herkes Tek Başına Ölür”e daha şefkatli yaklaşayım.
Bu kitabın kağıdının gramajı agır, o cilt o kağıdı taşımıyor, baskıyı yaparken bunu düşünmemişler.
Benim gözlemim genel olarak Everest kitapları ebatları nedeniyle çok sayfalı kitaplarda karton kapak sayfaları taşımıyor.
@BiblofilYouTube kızacak ama bence Everest, Modern Klasik serisinden eksikleri tamamlayıp diziyi sonlandırsın. Kitap ebatlarını büyütüp “Hakiki Öz Modern Klasikler” diye aynı kitaplarla yeni bir dizi yapsınlar.
Site stoklu mu çalışıyor bilmiyorum. Benim de almak istediğim bir kitap sadece burada satılıyor. Hala alıp almamaya karar veremedim.
Eğer bir seri çok uzadıysa veya çok da gerekli olmayan kitaplar eklenerek seri şiştiyse ben de bitebileceğini düşünüyorum. Bazen, sanki bir süre sonra seriyi takip eden kişiler zaten alır düşüncesiyle hareket ederek, aslında o seriye dahil edilmese de olacak kitaplar eklenerek, seri kasti olarak şişmanlatılıyor. Mesela İthaki Modern Serisi sanki biraz tombullaştı mı ne? Everest modern serisinde de bazı garip-yani bence garip- eserler var. Ama ben kasten şişmanlatıldığını düşünmüyorum. Aksine, olması gereken eserleri seri içinde basmayarak seriyi aç bıraktılar.
Siteye güven açısından sıkıntı duyuyorsanız, Ötüken Yayınlarının ait olduğu grubun kendi satış sitesi. Daha önce hiçbir yerde bulunamayan bir kitabı bulup yollamışlardı. Yine de ellerinde olmayıp yollamayabilirler tabi. Mail attığınızda genelde dönüş yapıyorlar.
Tam kitapkolik adlı siteden sipariş geçtim, siz yazdınız. Ötüken’e ait olduğunu biliyorum. Hatta ötüken ile saçma bir organik bağım var.
Mesela içeriden bilgi, Hammer Tarihi ve Sherlock Holmes kitapları eski Türkçe’den dilimize çevrildi ama hala basılmıyor.
Kitapkolik hem “Hans Fallada - Herkes Tek Başına Ölür”, hem de “Jules Verne Dünyanın Ucundaki Fener” kitaplarını temin edemedi
Bu sefer şansımı Kitapambari.com üzerinden denedim