Everest Yayınları Modern Klasikler Serisi

Şöyle ebatını büyütüp de bassınlar. Bende olan Fallada kitapların bir kısmı parçalandı. :slight_smile:

Ben bu baskıların sorunlu olduğunu kolay parçalandığını iletmiştim, Saadet hanım bunun üzerinde çalışacağız demişti.

Yeni baskısı gelecek Fallada’ların ama galiba diziye ne olacağına karar veremediler.

2 Beğeni

Teşekkürler Alper Bey, bu konuyu daha önce detaylı olarak incelemiştim. Bence bu seri kenarda köşede kalmış kıymeti kadar popüler olamamış bir seri.
Seri olarak toplasam okuyamam ama Hans Fallada ile tadımlık okuyayım dedim. Serinin giriş kitabı yok. Saadet Hanım bence yeni şeyler yapmak yerine bu seriyi ayakta tutsa, yeniden canlandırsa okuyucular için çok daha hayırlı bir iş yapmış olur.

3 Beğeni

Twitter’dan bence düşüncelerinizi Saadet hanıma ve yayınevine yazın. Seri ilgi görmediği için yayınevi de ilgi göstermiyor gibi bir durum var.

Bu serinin daha doğrusu Everest kitapların ebatlarını sevmiyorum ama çok iyi kitaplar var, bende alıyorum bu diziden kitapları.

3 Beğeni

“Herkes Tek Başına Ölür” de mi parçalandı?

2 Beğeni

Şimdi kontrol ettim. İlk sayfalarda ve kitabın ortasında biraz sayfa ve cilt arasında açıklık olmuş ama bu durum benim okurken kitaba davranışımla alakalı olabilir. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben sadece “Kurtlar Sofrasında” bir farklılık olduğundan dağılıyor zannediyordum, o nedenle sordum ( hani hepsinde mi basıma ilişkin bir durum var diye):slightly_smiling_face:.

Ben de okuduğum kitaplara pek kibar davranmıyorum. Aklımda olsun da “Herkes Tek Başına Ölür”e daha şefkatli yaklaşayım.

3 Beğeni

Bu kitabın kağıdının gramajı agır, o cilt o kağıdı taşımıyor, baskıyı yaparken bunu düşünmemişler. :slight_smile:

Benim gözlemim genel olarak Everest kitapları ebatları nedeniyle çok sayfalı kitaplarda karton kapak sayfaları taşımıyor.

@BiblofilYouTube kızacak ama bence Everest, Modern Klasik serisinden eksikleri tamamlayıp diziyi sonlandırsın. Kitap ebatlarını büyütüp “Hakiki Öz Modern Klasikler” diye aynı kitaplarla yeni bir dizi yapsınlar. :slight_smile:

2 Beğeni

Serinin kimi kitapları ikinci hatta üçüncü baskıyı gördü ama bundan sonraki akıbeti belirsiz. "Herkes Tek Başına Ölür”ün Alman edebiyatı için önemli bir eser olduğunu düşüyorum. Almak isterseniz kitap, şu an Kitap Ambarı’nda satışta. https://www.kitapambari.com/everest-yayinlari-hans-fallada-herkes-tek-basina-olur?ref=kitabinabak. :slightly_smiling_face:

Site stoklu mu çalışıyor bilmiyorum. Benim de almak istediğim bir kitap sadece burada satılıyor. Hala alıp almamaya karar veremedim.

Eğer bir seri çok uzadıysa veya çok da gerekli olmayan kitaplar eklenerek seri şiştiyse ben de bitebileceğini düşünüyorum. Bazen, sanki bir süre sonra seriyi takip eden kişiler zaten alır düşüncesiyle hareket ederek, aslında o seriye dahil edilmese de olacak kitaplar eklenerek, seri kasti olarak şişmanlatılıyor. Mesela İthaki Modern Serisi sanki biraz tombullaştı mı ne? :innocent: :see_no_evil: Everest modern serisinde de bazı garip-yani bence garip- eserler var. Ama ben kasten şişmanlatıldığını düşünmüyorum. Aksine, olması gereken eserleri seri içinde basmayarak seriyi aç bıraktılar.

3 Beğeni

Merhaba teşekkür ederim. Stoklu çalışmıyorlar galiba. Piyasada bulunmayan başka kitaplarda var gözüküyor. Şansımı başka sitelerde deneyeceğim.

2 Beğeni

Siteye güven açısından sıkıntı duyuyorsanız, Ötüken Yayınlarının ait olduğu grubun kendi satış sitesi. Daha önce hiçbir yerde bulunamayan bir kitabı bulup yollamışlardı. Yine de ellerinde olmayıp yollamayabilirler tabi. Mail attığınızda genelde dönüş yapıyorlar.

2 Beğeni

Tam kitapkolik adlı siteden sipariş geçtim, siz yazdınız. Ötüken’e ait olduğunu biliyorum. Hatta ötüken ile saçma bir organik bağım var.
Mesela içeriden bilgi, Hammer Tarihi ve Sherlock Holmes kitapları eski Türkçe’den dilimize çevrildi ama hala basılmıyor.

3 Beğeni

Niye kızayım canım anam değil babam değil seri. Canımız sağolsun. Zaten artık kitap alıp okunmaz bu devirde. :smile:

2 Beğeni

Kitapkolik hem “Hans Fallada - Herkes Tek Başına Ölür”, hem de “Jules Verne Dünyanın Ucundaki Fener” kitaplarını temin edemedi :slight_smile:
Bu sefer şansımı Kitapambari.com üzerinden denedim :smiley:

1 Beğeni

resim

Alfakitap sitesinde.

2 Beğeni

Bu serinin durumu ne oldu? Tükenen kitaplar seri dışı mı basılacak?

1 Beğeni

Şeytanname yeni baskı bandrolü alınmış. Muhtemelen Everest Modern için yeni baskılar yapılacak.

1 Beğeni

Ya yeni bir kapakla gelirse?

Fatiha?

2 Beğeni

:slight_smile:

Soracaktım aslında, sonra dedim sormayayım sürekli bir şeyler soruyorum. Bıkmışlardır benden.

3 Beğeni

Mis gibi Everest Açıkhavaya gelir. Daha ne istiyorsunuz?

4 Beğeni

Aman aman aman tü tü tü inşallah öyle bişey olmaz :slight_smile: Bu başlıktan her bildirim geldiğinde heyecanlanıyorum yeni kitap çıktı diye :frowning:

1 Beğeni