Fantastik Basım Hakkında

Selam millet. Ben daha öncesinde kendimi tanıttığım bir konuda fantastik bir roman yazmaya başladığımı söylemiştim ve bittiğinde pek çok yayın evine göndereceğim. Sorunum, belki de çoğu yazarın zorluk yaşadığı bir sorun ki o da yayın evlerinden bazılarının basım için ücret istemesi ya da tanınmış olmana önem vermesi. Her yayın evi böyle yapıyor demiyorum ya gerçekten sağlam kitapların bile çoğu basılmayıp reddediliyor. Hatta incelemesi yapılıyor mu onu bile bilmiyorum.

Amacım emeğim ziyan olmadan, gerçekten değerlendirmeye alabilecek bir yayın evi bulabilmek. Bu yayın evlerinin küçük çaplı olmasını istemiyorum. Neden derseniz küçük yayın evlerinde emek ziyan olup gidiyor.

Sizin önerebileceğiniz bir yayın evi var mı? Özellikle de fantastik eserlerle ilgilenen ve kitabımı pek çok insana ulaştırabilecek bir yayın evi. Ben kitabım, kalemim, emeğim okundukça çok mutlu oluyorum ve gelen her değerlendirme beni daha da yazmaya teşfik ediyor.

2 Beğeni

Şahsen aklima ilk İthaki ve Can geliyor fakat piyasanın şu an önde giden yayınevleri olduğundan ötürü tanınmamış yazarlara pek şans vereceklerini düşünmüyorum. Bu konuda daha bilgili forumdaşlarımız vardır elbette.

Onun dışında okurlar daha çok yabancı fantastik ve bilimkurgu yapıtlara yöneliyorlor. Genel olarak yerel yazarlar çok okunmuyor. Kitlelere ulaşmak maalesef bu açıdan sıkıntılı. Yine de bol şans diliyorum size.

1 Beğeni

Yanıtınız için çok teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Basıma gönderdiği kitabı reddedilenler başlıgı ismine benzer bir başlık vardi. Orada direk pegasus yayınevinin yetkilisi bazı şeyler hakkında bilgi vermişti. Başlığın ismini pek hatıralayamadım ama. Hatırlayan varsa bir yardımcı olur belki.

1 Beğeni

Kastettiğiniz bu başlık olsa gerek.
Kitap Başvurusu Reddedilenler

2 Beğeni

Evet bu başlıktı. 20 karakter.

1 Beğeni

Teşekkür ederim :slight_smile: hemen inceledim. :slightly_smiling_face:

Çok sağ olasın :slightly_smiling_face: başlığa hemen baktım. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba. 1 yıl geçmiş, son durum nedir bilmiyorum ama kitapyurdu doğrudan yayıncılık adında bir hizmet başlattı. Onu söylemek istedim. Amazon gibi çalışıyor. Yayın evine bağlı kalmadan kendi kitabınızı basıyorsunuz.

1 Beğeni

Merhaba. Bu hizmetten haberim var. Bir aksilik olmazsa eğer kitaplarımı onlar aracılığı ile bastırmayı düşünüyorum. Yorumun için çok teşekkür ederim. :slight_smile:

1 Beğeni