Fantastik Bir Evrende Sıradan Bir Esnaf Olsaydınız?

Selamlar. Hepimiz zaman zaman bir başka dünyanın kahramanı olmak istemişizdir. Hayallerimiz de hep kahramanlık yapmışızdır. Peki ya, fantastik (kurgusal) bir evrende sıradan bir esnaf olsaydınız ne satardınız?

Ben sanırım bir vampir evreninde “Gece Kancısı” isimli bir dükkan açardım ve aromalı kanlar satardım :joy:

Düzenleme;

Şöyle de yapay zekadan benim fikri hayata geçirdim

6 Beğeni

Cüce ekmeği satardım. Evladiyelik bir meslek olurdu. Bilen bilir cüce ekmeği için yeme de yanında yat o kadar iyi derler. Biraz olsaydı şimdi açlığımızı hemen bastırırdı da derler. Dükkanım Kurnaz Esnaf sokağında elbette. Beklerim.

8 Beğeni

Büyücülük evreninde asalar, büyülü kitaplar, son teknoloji uçan süpürgeler, sihirli eşyalar satar parayı kırardım gibi :laughing:

Mağaza Adı: Büyü Gel :laughing: Tüm hakları bende.

7 Beğeni

Shire’da tütüncü olmak isterdim. Saz gibi hayatım olurdu ohhh, değmeyin keyfime. :slight_smile:

5 Beğeni

Kardeşler Kuaför

:slight_smile:

6 Beğeni

Herkes bilirki elf ekmeğinin tadı daha iyidir :grin: ( karşı dükkandaki fırıncı )

4 Beğeni

Çaylar benden …

Siyaset konuşmak yasak.

6 Beğeni

Tavern falan işleteyim diye düşündüm ama sürekli olay olur sıkıntı çıkar uğraşamam. En iyisi bir simya dükkanı işleteyim ben.

D&D evreninde bir simyacıymışım. Maceracılara iksirler falan satıyorum. Ama dükkanda gizli bir işaret var onu anlayanlara da yine ücret karşılığı çeşitli insanlar, gruplar hakkında bilgiler satıyormuşum falan öyle bir gizli ağım varmış🤪

7 Beğeni

Abi o forma rengiyle şampiyonluk zor gibi, hem de çubuklu :joy:

5 Beğeni

Tavern işi bende. Zaman çarkı okurken hep böyle bir dünyada hancı olmak nasıl olurdu diye düşünürdüm. Aradığım fırsat ayağıma geldi.

İşte kasvet, işte feraset…

5 Beğeni

Rekabet ederek güzelim evreni kaosa sürüklemeyelim. Gelin pazarı paylaşalım aramızda. Zaten cüce ekmeği uzun vadeli tüketime daha uygundur.

2 Beğeni

Rekabet ederek güzelim evreni kaosa sürüklemeyelim. Gelin pazarı paylaşalım aramızda. Zaten cüce ekmeği uzun vadeli tüketime daha uygundur.

@Buyifix hocam masalara birer tane cüce ekmeği koyarsak millet içecek yanında çerez falan sormaz hatta bunun yerine daha da fazla içer. :smiley:

3 Beğeni

O zaman özel soslu ejderha dürüm işi daha cazip geldi, kuru ekmek yemesin güzelim evren :rofl:

2 Beğeni

Cüce ekmeğinin ne kadar kıymetli bir yiyecek olduğunu bilmeniz için sizi Diskdünya’ya davet ediyorum. Bir daha başka bir şey yemek istemeyeceksiniz :smiley:.

3 Beğeni

Ben de Harry Potter evreninde baykuş dükkanı işletirdim.

:musical_note:Susma hadi konuş dökülsün kelimeler​:musical_note:

4 Beğeni

Kesinlikle Diskdünya’da olurdum. Ankh-Morpork’ta bir loncaya girip kendime tekinsiz, absürt meslekler icat ederdim. Diplomasız Kafaloji Uzmanlığı, Olmayan Meslekler Birliği Üyeliği gibi gibi. :sweat_smile:

4 Beğeni

Ya Allah’ını seversen ya,

Mordorda tablada ciğer ekmek satacak halinle birde Potter evreninde baykuşcu olmayaydin :grinning_face::grinning_face::grinning_face::hand_with_fingers_splayed:

5 Beğeni

Gintama evreninde, Edo/Kabukicho bölgesinde manga store işletmek isterdim. Geçinir giderdik ya.

2 Beğeni

Ben Hermes gibi haberci olmak isterdim. Herkesle bağlantılı, kimin kimle konuştuğunu bilen kişi. Sonra da gelip Buyifix’in handa sarhoş sarhoş dedikodu anlatırdım.

4 Beğeni

Erkek olsam kesin demirci olurdum. Kadın olsam iksir,karışımlar satardım, zararlı olanlardan da.

1 Beğeni