Selamlar. Hepimiz zaman zaman bir başka dünyanın kahramanı olmak istemişizdir. Hayallerimiz de hep kahramanlık yapmışızdır. Peki ya, fantastik (kurgusal) bir evrende sıradan bir esnaf olsaydınız ne satardınız?
Ben sanırım bir vampir evreninde “Gece Kancısı” isimli bir dükkan açardım ve aromalı kanlar satardım
Düzenleme;
Şöyle de yapay zekadan benim fikri hayata geçirdim
Cüce ekmeği satardım. Evladiyelik bir meslek olurdu. Bilen bilir cüce ekmeği için yeme de yanında yat o kadar iyi derler. Biraz olsaydı şimdi açlığımızı hemen bastırırdı da derler. Dükkanım Kurnaz Esnaf sokağında elbette. Beklerim.
Tavern falan işleteyim diye düşündüm ama sürekli olay olur sıkıntı çıkar uğraşamam. En iyisi bir simya dükkanı işleteyim ben.
D&D evreninde bir simyacıymışım. Maceracılara iksirler falan satıyorum. Ama dükkanda gizli bir işaret var onu anlayanlara da yine ücret karşılığı çeşitli insanlar, gruplar hakkında bilgiler satıyormuşum falan öyle bir gizli ağım varmış🤪
Kesinlikle Diskdünya’da olurdum. Ankh-Morpork’ta bir loncaya girip kendime tekinsiz, absürt meslekler icat ederdim. Diplomasız Kafaloji Uzmanlığı, Olmayan Meslekler Birliği Üyeliği gibi gibi.
Ben Hermes gibi haberci olmak isterdim. Herkesle bağlantılı, kimin kimle konuştuğunu bilen kişi. Sonra da gelip Buyifix’in handa sarhoş sarhoş dedikodu anlatırdım.