Teşekkür ederim…
Kara prizma ile Lightbringer(Isikyartan) serisinin sonunda cevilmeye baslandigini duydum. Sanderson kalitesinde bir dunya yaratimi ve olay orgusu var. Oldukca ozgun ve sistemli bir hikayeye sahip. Seri su an final kitabini bekliyor ve uzun soluklu olsa da tamamlanmis olacak. Umarim kisa surede kalan kitaplar da dilimize kazandirilir.
Merhaba.Şu sıralar öneriye ihtiyacı olan birisiyim.En son Dune serisinin ilk üç kitabını okumuştum ve bir ara vermeye karar verdim.Galaktik İmparatorluk serisinin ilk 2 kitabı elimde mevcut ve 3.kitap ile Vakıf’ı da sipariş verdim.Ancak bu aralar canım mediaval epic-fantasy türünde bir şeyler istiyor.Böyle Lotr veya Kralkatili güncesindeki gibi bir atmosfer yani.Bu umutla Locke Lamora’nın yalanlarına başlamıştım fakat grimdark atmosferi beni çok soğutmasa da okunması çok zor olduğundan yaklaşık 180 sayfa okuyup bırakmıştım.Şimdi Toz Gibi Yıldızlar’a başlamayı düşünüyorum fakat bazı arkadaşlar VAKIF serisinin overrated olduğunu ve okunması zor olduğunu söylemiş.Brandon Sanderson’dan Fırtınaışığı serisine başlayacaktım ki 2.kitap da stoklarda yokmuş.Konuya hakim bir arkadaş varsa öneri sunabilir mi?
Vakıf serisini her haftasonu bir kitap okuyarak daha yeni bitirdim. Kitap dune serisine göre olayları çok hızlı anlattığı ve kitapların sayfa sayısı az olduğu için bir çırpıda bitti. Sen bence fırtınaışığı serisine başla çok hacimli kitaplar muhtemelen 2. ve 3. kitap eli kulağında yakın zaman içinde çıkacak o zamana kadar ilk kitabi bitirirsin zaten.
Ben de ona başlamayı düşünüyordum fakat Fırtınaışığı serisinin ikinci kitabının baskısı bitmiş sanırım.İnternette bulamadım.
- Kitap basilmadan başlama. İşler çok karışık.
Son 300 cevabi oku anlarsın.
Hic mi acimiyosun arkadasa. Son 300 cevabi oku ne demek.
Benim anlatmadan daha iyi anlar durumu. Hem böylelikle yayinevine karşi bir taraftar daha kazanmış oluruz. Tabi o kadar cevabı okurken yayınevinin yaptıklarını görunce sinirden kalp krizi geçirebilir.
Tüm suçlu benim bandrol resmini paylaşmamalıydım. Nereden bileyim ben bu kadar şeyin olacağını.
Destanlar çağı güzel başlamak istersen.
Deme öyle aslında eğlenceli oluyor
Ara verdim, başka bir şey okuyacağım diyen birine Zaman Çarkı önerilmez sanırım.
Şimdi burada ki arkadaşlara bir konu danışacağım. Eşim benim gibi çok kitap okuyan ama Türk edebiyati dışında hiçbir edebiyat eseri okumayan bir kadın. Ben ise tamamen bilim-kurgu ve fantastik edebiyat okuyorum. Birbirimize kitap önerip ben Türk edebiyati o ise benim dediğim bir kitabi okuyacak. Evet arkadaşlar sizce eşime ne okumalıyım ? Seri olabilir ama sayfa sayısı az olursa sevinirim. Ben ise Puslu Kıtalar Atlasını seçtim. Eşim çok büyük İhsan Oktay Anar hayranıdır bu arada. Herhalde kütüphanemizde bütün kitaplari var.
Edit: Eşim fantastik ve bilim-kurgudan nefret edee hatta sürekli yine mi elfler , orklar okuyorsun gene ne yapiyorlar geliyorlar mi gidiyorlar mi diye dalga geçer. Sağlam bişey seçmeliyim.
Steelheart ilk kez okuyacak birine hoş olabilir aslında ama cok kitap okuyan birine gore de sen hep süperkahramancılık mı okuyorsun tepkisi de gelebilir o yüzden yapı taşımız LOTR uygun olmaz mi acep?
Lotr yıpratır sanki ya, bende ciltli versiyon var o yüzden ağır gelir.
Asimov’la tanıştırın. Ya da bilimkurgunun masumluğunu göstermek için Su adamı okutun.
Fantastiğe girmek için Drizzt öneriyorum. Ama normal okurlar kalın kitaplardan korkmasaydı Kralların yolu önerirdim.
NOT: Asimov’un yoktan var etme gücü insanı hayrete düşürüyor. Bence o da hayran kalacaktır.
NOTRE DAME: Aman Allahım, nasıl kaçırdım? Çok haklılar, Belgariad gerçekten doğru bir başlangıç. Kitabı sonradan okuduğum için giriş kitabı olarak değerlendirmesini yapmamıştım. Ama düşününce her bir parçasıyla başlamak için doğru kitap.
Banada Asimov olası geldi. Hep anlaması kolay, hem ince hemde olaylar herkesin anlayacağı hızda gidiyor. Vakif +1
İsimleri akılda tutma sorunu olmasa Goblin Kral’ı önerirdim. Harry potter ya da PJO fazla fantastik gekir herhalde yoksa biçilmiş kaftan seriler. Benim başladığım gibi Alacakaranlık olsa
Bence ilk başlangıçta seri değilde tek kitaplar daha iyi olabilir.
Drizzt ve Lotr olmaz bence çünkü birisi elfli, cüceli, ağır diğeri ise çeviri, editörlük gibi konularda sınıfta kalıyor. Elf, ork gibi ırkları sevmiyorsa bu tip kitaplardan hoşlanma oranı düşecektir. Belki bir eziyete bile dönüşebilir. Bunun yerine daha hafif fantastik kitaplar seçilebilir. Hım, hım…
Eğer seri olur derseniz ben kesinlikle Ursula K Le Guin’den Yerdeniz serisini öneririm. Evet ilk kitap biraz hafif ama serinin tamamını düşündüğümde özellikle kadınların kitaptaki yerini düşününce bence okuyabilirse harika olacaktır.
Diğer önerim ise bence fantastiğe güzel bir giriş serisi olduğuna inandığım Belgariad Serisi. Aklıma birkaç kitap daha geldi ama tam fantastik sayılmazlar.
Biz Hep Şatoda Yaşadık ayrıca güzel bir kitap. Tavsiye ederim.
Canavarın Çağrısı hem hikayeleri hem de Canavar’ın kendisi bakımından hafif fantastik dokunuşları var. Bu da hoş bir kitap.
Brandon Sanderson filan ilk etapta ağır gelir diye düşünüyorum.
Son olarak Diskdünya hem kitaplarının sayfa sayısı hem de hikayesi bakımından eğlenceli ama eğer hiç bu tarz okumadıysa başlarında sıkıntı çekebilir.
Ben yine de oyumu sanırım Ursula ve David olarak kullanacağım.
Zaten serinin hepsini okuyacağını sanmıyorum şuan çocuk ile baya meşgul. Vakıf ile yerdeniz ideal gibi aslında.