Yerdeniz bence de uygun bir seri olabilir.
Aslında eşinizin sevdiği tarza yakın kitaplar seçmeniz fantastiğe bakışaçısını değiştirmesi için yararlı olacaktır bence. Muhtemelen Unutlmuş Diyarlar ya da Yüzüklerin Efendisi fantastik okumayan, hatta sevmeyen birine manasız gelecektir.
Örneğin benim bir arkadaşım da fantastik sevmiyor, ancak fantastik sever başka bir arkadaşım mülksüzler’i okursa hoşuna gideceğini söylemişti. Biraz da kişinin kitaptan ne almak istediğiyle ilgili bir durum bu aslında. Daha toplumcu ve gerçekçi mesajlar istiyorsa distopyalar biçilmiş kaftandır, yok eğlenmek istiyorsa Harry Potter ya da PJO en uygun seriler bence.
Başlangıç için Harry Potter en ideali. Hem günümüz dünyası ile iç içe olması hem de kolay anlaşılır diliyle türü sevdirir.
Harry ideal aslinda ya bende ilk harry potter ile başlamıştım. Ayrıca beraber filmleri de izlemiştik. Tavsiyeler için teşekkürler önüne sericem bakalim hangisini seçecek.
Diskdünya benimde takip listemde ama şuan 2 yıllık ajandam dolu neredeyse😁. Bir ara gaza gelir, indirimde bulursam alıp ben okuyacağım.
Harry Potter’ın çocuksu geleceğine dair şüphelerim var. Hâlâ Ursula veya Belgariad’a oyum.
Roverandom da güzel kitaptır, hem de pek kalın değil başlangıç için iyi bir kitap olabilir. Bu arada Elfleri sevmeyen birine zorla sevdiremezsiniz çünkü en başında saçma gelecektir. Bu yüzden İlk önce fantastik yerine güzel bir bilim kurgu kitabı ile de başlanabilir.
Ursula öneririm. Yerdeniz’den sonra Mülksüzler ve Karanlığın Sol Eli ile pekiştirirsiniz.
Ben de Ursula diyecem ama Rocannon’un dünyasını öneriyorum. Fantastik ve bilimkurgu iç içe. Sayfa sayısı az. Dili hafif. Kesinlikle beğenecektir, o kadar eminim
Eğer iyi bir okursa ama fantastik dünyaya neşeli bir giriş yapmasını istiyorsan iyi bir tercihtir. Ben kendi eşimde, yakın arkadaşlarımın ikisinde ve hatta x gençliğinin güzide temsilcisi yeğenimde bizatihi denemişimdir ve hepsinde sonuç olumlu oldu. Tabi şöyle ayırabiliriz, eşiniz otuzlu yaşlar ve altıysa David Eddings’in Belgariad serisi, üstü ise yine David Eddings’in Elenium serisi… He dersenki dur şuna kafayı yedireyim, ver Zaman Çarkı’nı uğraşsın dursun
Kargalar meclisi’ni okuyan var mı?
Önerir misiniz?
Sondan Bir Önceki Gerçek ve Elektrikli Düşler’i öneririm.
Ben de Androidler elektrikli koyun düşler mi ?'yi önerebilirim.
Kimse Narnia önermemiş. Ben önereyim bari. Bazı çevrelerce sadece çocuk kitabı olarak görülse de bir üst katmanı daha vardır özellikle son kitap. Ayrıca kafa yormaz. İncecikler vakti olmayanlara da birebir
Genç yetişkin türündeki favori yazarlarımdan biri Leigh Bardugo. Kargalar Meclisi ilk seriden daha çok seviliyor. Tavsiye ederim. Ama ben ilk seriden sonra okunmasını daha doğru buluyorum. Spoiler almaktan ziyade ki spoiler var, dünyayı daha iyi tanımak mümkün oluyor ilk seride.
Jennifer Rush-Amnezi serisini önerebilirim. Fantastik-Bilim kurgu-Aksiyon (biraz da olsa aşk) kategorisine koyabileceğimiz bir seri. Okurken seni içine çekiyor ve karakterin nasıl davranacağını sezinlemeye yöneliyorsun. Bir sonraki adımını düşünmeye çalışıyorsun ancak kurgu seni ters köşeye yatırıyor. Seri 3 kitaptan oluşuyor. İlk kitap Amnezi, ikinci kitap Amnezi 2-Bellek, üçüncü kitap Amnezi 3-Diriliş. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir seri.
Görseldeki yorumda yerli edebiyat kısmında Yiğit Elbengi ve Sadık Enli yazılmış. Doğrusu Yiğit Değer Bengi ve Sadık Yemni olacak.
Ted Dekker - Çember serisi okuyan var mı ?
Jonathan Strange ve Bay Norrell serisini okuyan var mı?
Ben kütüphaneden tek cilt baskısını alıp okumuştum (Kütüphaneyede ben sipariş ettirmiştim ) . İlk kitabın başları biraz sıkıcı geçsede her kitapla artan bir tempo ve merağa maruz kalıyorsunuz. Özellkile son kitap tadından yenmez. Hem karakterleri olsun, hem büyüye getirdiği yorum olsun, hemde o dipnotlarla yarattığı kendine ait evreni olsun bence çok iyi bir kitap . Sadece başında veya ilk kitapta biraz sabır gerek. Zaten yazarın diline ve mizahına alışınca kitaba devam etmek kolaylaşıyor. Ayrıca kitabın man booker ödüllü olduğunu da ekleyelim.
Not: Nail Gaiman’ın kitap hakkındaki yorumu size biraz daha fikir verebilir belki:
Jonathan Strange ve Bay Norrel hic kuşkusuz İngiliz fantastik romanının son yetmiş yılda yazılmış en mükemmel örneği… Tanımaktan mutluluk duyacağınız karakterlerle, tekrar tekrar ziyaret etmek isteyeceğiniz mekânlarla dolu, baştan sona büyük bir zevkle okunan kocaman bir kitap.
Elimdekiler biraz hafifleyince ilk sırama yerleşti bu yazınızdan sonra Tek cilt hala satılıyor mu acaba araştırmam lazım