İyilerin değil de kötülerin kazandığı yada kötülerin egemen olduğu bir seri arıyorum.
Tavsiye edebileceğiniz bir seri var mı?
Birazda karşı tarafın bakış açısını görmek istiyorum.
Parçalanmış İmparatorluk
Black Company
Mark Lawrence- Parçalanmış İmparatorluk isteklerinize uygun. Okumasam da gördüğüm yorumlardan hareketle Malazan Book of The Fallen serisi de bahsettiğiniz özellikleri karşılıyor.
Tamamen grimdark gibi olmasa da gri bir evren sunması açısından Leigh Bardugo- Kargalar Meclisi , Stsphen King- Kara Kule, Michael Moorcock- Elric Destanı önerilebilir.
Merhaba. Deniz ve korsanları konu alan fantastik eserler var mıdır bildiğiniz? Önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Centilmen Pic serisinin 2. kitabı denizde geçiyor ama genel bir deniz, korsan olayı yok.
Mutlu sonla bitmeyen fantastik eser az bulunur. Hepsi de Bilbo Baggins’in yazmak istediği kitabın tasarladığı son cümlesi gibidir. “Sonsuza dek mutlu yaşadılar, hep beraber mutlu bir ömür sürdüler” gibi.
Ama Kara Kule serisinde durum biraz değişikti. Ne iyiler ne kötüler hem iyiler hem kötüler gibi bir şey vardı. Daha fazla sürpriz bozmak istemiyorum ama iki farklı sonla bittiğini söyleyebilirim.
Hiç Stephen King okumadım. Nedense bilmediğim bir ön yargım var yazara karşı.
Okumadıysanız Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (Game Of Thrones) gerçi orada tam bir kötü imajı yok, daha çok gri karakterler var.
Doğrudur ön yargıları olabilir insanın. Benimde bazı yazarlara ve eserlere karşı ön yargılı olduğum söylenebilir. Ancak deneyip denememek insanın elindedir. Deneyip sevebilirsiniz ya da hadi oradan ya diyebilirsiniz ve sevmezsiniz. Ancak Stephen King’den bahsediyoruz Beyza Alkoç’dan değil
Yazarın eserlerine ve eserlerinin filmlere çevrilmiş hallerine bakmak veya imdb’de en üst sıraya bakmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Ön yargım bundan dolayı olabilir. Çünkü böyle çok tutulan her ne olursa olsun ilgimi çekmiyor. Filmlerinden sadece The Shining ve Carrie’yi izledim. Onları da Stephen King kitaplarından uyarlandıkları için değil film olarak iyi oldukları için izlemiştim. O yüzden Malazan - Book of the Fallen serisini çok merak ediyorum.
Bu huy bende de var ancak çok tutulan eserler, popüler olan eserler kötü olacak diye bir kaide yok. Misal veriyorum Yüzüklerin Efendisi bugün en iyi fantastik eser olarak görülür. Çok tutulur ama kötü değildir. Zaten bunları okuyan kitle bambaşkadır, Karantina, Yakışıklı vampir, ateşli kurt adam okuyan kitle bambaşkadır.
Öneriniz için teşekkür ederim. Locke Lamora’nın Yalanlarını yarım bırakmıştım. Tekrardan okuyacağım.
Liveship Traders ama çevrilmemiş.
Prince of nothing sizin dediğinizi karşılıyor ama kötülerin karşısında daha kötüler var. Kaliteden biraz yoksun olsalar da. Aklıma çok güzel bir seri geliyor ama onu önermek direkt spoiler olacağından es geçiyorum.
@swarf Hocam, Malazan uymaz bence ya.
@Raven Yara olabilir Mieville’in garipliklerine alışabilirseniz. Fantastik sayılmaz ama İhsan Oktay Anar’ın Amat’ını öneririm. RJ Baker’ın yakın zamanda çıkan Bone Ships’i de olur.
Önerilerimi gözden geçirdim de yarısı Türkçeye çevrilmemiş. Bence bunun nedeni dilimize çevrilen fantastik edebiyat eserlerinin giriş seviyesinden ileri gidememesi. Türe ilgisi olan okuyucular olarak yabancı forumlarda övülen, yerilen eserlere uzaktan bakabiliyoruz sadece.
Parçalanmış İmparatorluk serisini okudum ama Black Company çevrilmemiş sanırım. İngilizcem o kadar iyi değil maalesef.
@swarf Kargalar Meclisine bakacağım teşekkürler. Malazan’ı okuyamam çevirisi olmadığı için.
@Waxillium onu okudum
@HamdemitAbi Prince of nothing de çevrilmemiş sanırım Türkçeye. Çevirisi yapılan bu tarzda pek kitap yok sanırım.
Kral Katili Güncesini öneririm
Locke Lamora’nın Yalanları ( Centilmen piç serisi)
YERDENİZ
Barut Büyücüsü Serisi
Bunlar senin tavsiye olarak istediğin türde kitaplar değil ancak çok kaliteli olduklarına inanıyorum bir göz atmanda fayda var. Kral Katili Güncesini zaten okumuşsun sanırım.
Profil resminizi aynı görünce kendi kendinize konuşuyorsunuz sandım .
Kargalar Meclisi
Yazar genç yetişkin yazarı, evrenin ana serisi olan Grisha üçlemesi de genç yetişkin türünde. Ama Kargalar Meclisi genç-yetişkin türünde değil. Karakterler kişilik gelişimlerini tamamlamışlar; düşüncelerine, duygularına ve yeteneklerine hakimler.
Epik fantastik değil.
Kötü adam yok. Gri bir dünya olduğu için karakterler de ona göre grinin tonlarına bürünmüş; ana karakterlerin kimisi siyaha yakınken kimisi beyaza yakın.
Fantastik ırklar ve mekankar yok. Doğuştan yetenekli demire, vücuda, havaya, suya, ateşi manipüle edebilen büyücüler var.
Evren 1700’ler dünyasını anımsatıyor. Barutlu silahlar var ancak elektrik yok. Herhangi bir …punk ögesi de bulunmuyor.
Not: Yazar genç-yetişkin yazarı olduğu için ana karakterlerin yaşını küçük tutmuş. Ancak okurken karakterler +10 yaş daha büyük hissettiriyorlar. Zaten yaş konusu kitapta çok az dile getirildiğinden okuma zevkini baltalayacağını sanmam.
@Emre_Akkaya
İstediğiniz kitapların özellikleri genel olarak Grimdark türüyle uyuşuyor.
Ben sana kesinlikle Josh Malerman’ın ‘‘Gölün Dibindeki Ev’’ kitabını öneriyorum. Finali bakımından yeterince iyi olduğu düşünülmeyen bir kitap. Şahsen ben de sonunu daha farklı beklerdim fakat yinede sahneler ve betimlemeler mükemmeldi bana göre. Oldum olası okyanusun derinliklerinden hep ürkmüşümdür. Bu roman söylediğim kadar büyük bir su alanı içermese de çoğu zaman okurken ürperdiğimi ve yer yer o serinliği hissettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Bence mutlaka bir göz atmalısınız. =)