Şu an Öfkelidoğan’ı okuyorum. Çok başındayım ama efsane başladı. Kesinlikle tavsiyem.
Amber Yıllıkları, Otostopçunun Galaksi Rehberi, Witcher
Sizce bu üçünden hangisine başlayayım ?
Ambere başlamayın. İlk kitabı çok düşünülmeden pata küte yazılmış sürekli 50bin 100bin adam ölüyor laf arasında. Seri daha baştan soğutuyor okuru. İlk kitabı fantastik türünden dahi soğutabilecek seviyede yeni başlıyorsanız.
Witcher başı da ortası da sonu da keyifli.
Amber Yıllıkları. Fantastik edebiyatın klasiklerinden, George RR Martin’e ilham vermiş bir eser.
Amber. Okuması rahattır, konsantredir ve kısa kitaplardan oluşur. Hem 10 kitabın hepsinin okunması da gerekmez, 5’er kitaplık arclardan oluşur arada zaman atlaması ve ana karakter değişimi oluyor. ilk 5 kitabı okuduktan sonra devam etmek zorunda da değilsin 5. kitabın sonunda bırakırsın, orada bir hikaye biter.
Hazır lafı geçmişken otostopçunun galaksi rehberi 5 i bir yerde kitabının kabalcı mı yoksa alfa yayınevi baskısını önerirsiniz? (özellikle çeviri konusu)
Elimde Alfa cildi var, önermem. Cildi biraz açınca her yerinden tutkal açılıyor. Okuması konforlu değil maalesef. Kapakları zorlamam arasından okurum diyorsanız sorun çıkartmaz gibi ama bilmiyorum.
Peki çevirisi hakkında deneyiminiz nasıl?
Çevirisi fena değil zaten baya baskı yaptığı için editör sorunları da az.
Bende kabalcı yayınlarını internette buldum,Çevirisi kötü değilse almayı düşünüyorum çünkü kitap görüntü olarak beni al diyor adeta.
Yardım için teşekkürler…
Fantastik kurgu türüne aşinaysanız ve farklı bir ustanın tarzını denemek istiyorsanız Amber Yıllıkları
Canım sıkıldı, biraz komikli, göndermeli bir kitap okuyum diyorsanız Otostopçunun Galaksi Rehberi
Witcher diye bir seri varmış, iyiymiş de diyorsanız Witcher okuyun.
İçlerinde en başarılı bulduğum ve şaheser olarak gördüğüm seri Amber Yıllıklarıdır.
Aslında witcher ilk 4 kitabı okumuştum. Şimdi tekrar başladım. Arada amber yıllıklarını da atmaya karar verdim.
Kral Katili Günncesini okudum ve şu an boşluktayım. Keşke hemen üçüncü kitabı çıksa… Neyse bu boşluğu gidermek için bana;
-Drizzt, Ejderha Mızrağı gibi 20-30 kitap olmayan
-Baskısı bulnunan özellikle BASKISI BULUNAN
-Akılçelen kitaplardan çıkmayan
-Harry Potter ve Gölgelerin Efendisi gibi çocuksu olmayan Biraz ciddi olan(HP Fanları Allahınızı severseniz Linçlemeyin)
fantastik kitap önerebilir misiniz ?
Daha önce okuduklarım:
-Nickimdende anlaşılacağı üzere ASOIAF
-Bütün Tolkien Kitapları
-Dune(İthakinin Bastıkları)
-Kral Katili Güncesi
-Parçalanmış İmparatorluk
-Harry Potter
-Witcher
-Bıçağın Kendisi(Diğer Kitapların basılmasını bekliyorum)
-Zaman Çarkı ilk kitap(İthakinin diğer Softcoverları basmasını bekliyorum)
Ayrıca Percy Jackson ile Destanlar Çağı ve Kılıçlar Çağı diye bir seri gördüm bu iki seri hakkında ki görüşleriniz nelerdir ? Önerirmisiniz
Percy Jackson daha çok Harry Potter tadında biraz mitolojik-fantastik bir seri, Destanlar Çağı (serinin adını unuttum) 6 kitaptan oluşuyor ve 2.kitap daha yeni çıktı (çeviri), Barut Büyücüsü Serisi’ni tavsiye ederim seri tamamlandı (3 kitap), Belgariad serisi de güzeldir (5 kitap) ve tek kitap olan Puslu Kıtalar Atlası’nı tavsiye ederim (bana göre en iyi Türkçe fantastik eser)
Brandon Sanderson kitaplarından Elantris,Savaşkıran ve Sissoylu ilk üçlemeyi şiddetle tavsiye ediyorum.
Düzeltme: Akılçelen istemediğini yeni gördüm ama ne olursa olsun bu kitaplar okunmayı hakkediyor.
Kesinlikle Zaman Çarkı. Ben şu an onuncu kitaptayım ve şu kadarını söyleyeyim Tolkien hariç okuduğum diğer fantastik serilerin hepsi çocuklar için yazılmış masal gibi geliyor. Şu an ki gazla biraz yüceltmiş olabilirim ama gerçekten hakediyor. Ayrıca biraz pahalı olsalar da ve kapak resimleri kötü de olsa uzun yıllar saklamak için hardcoverları almanı tavsiye ederim.
Dövmeli Adam serisinin öneririm.
@Waxillium Barut büyücüsünümaslında Eylül-Ekim gibi okumayı düşümüyordum ama Baskısı yok Belgariad’ı listeye ekledim öneri için teşekkür ederim.
@BurakD Aslınds bir ara ciddi ciddi okumak istiyordum. bende akılçelenden Buz ve Ateşin Dünyası var onun baskısı çok iyi ama herkes hem çeviriden hemde baskı kalitesinden dert yanıyor bu da beni açıkcası Brandon Sandersona karşı biraz soğuk tutuyor ama öneri çok sağ ol
@MustafaInce bende ilk kitabı okudum gayet güzeldi ama bu seride baskı sıkıntısı var. Öğrenci olduğum için bütün seriyi bir anda toplayamam teker teker toplamaya kalksam en az 4-5 sürer bu süre zarfında herhangi bir kitabın baskısı bitebilir o yüzden soft coverları bekliyorum öneri için teşekkür ederim
@Edward öneri için teşekkür ederim
Yerdeniz serisini kesinlikle tavsiye ederim. Percy Jackson okumanızı tavsiye etmem. Ben beğenmemiştim.
Brandon Sanderson kitaplarını öneririm. Sadece puntolar biraz küçük. Bariz çeviri sıkıntısı sadece Sissoylu 3 ve Oathbringer’da var. Onlar da istisna. Sissoylu serisinde ilk iki kitabın çevirmeniyle üçüncü kitabın çevirmeni farklı. Bu yüzden ilk iki kitapta çevrilmiş bazı özel isimler çevrilmemiş vesaire. Oathbringer’da ise 8 çevirmen var!!! Hala ne mantıkla böyle bir şey yaptıklarını çözemedim. Ama Elantris veya Savaşkıran okuyabilirsiniz. İkisinde de çeviri sıkıntısı yok. Sissoylu serisini de öneririm. Üçüncü kitapta biraz sorun da olsa sonuçta kimin kim olduğunu anlıyorsunuz ve kitap çok güzel.
cevabın teşekkürler Yerdeniz hep listemde olan bir kitap ama hala okuyamadım