Fantastik edebiyatın neeredeyse her türüne aşinasın zaten, herhangi bir seriyi okusan senin için çok fark etmez.
Ben Fırtınaışığı Arşivi, Elenium-Tamuli, Amber Yıllıkları, Gediksavaşları Efsanesi, Belgariad- Malleron, Farseer Üçlemesi, Kargalar Meclisi serilerini öneririm. (Önem sırasına göre dizilmiştir.)
Ayrıca Artemis yayınları Kadim Kanunlar serisinin ikinci kitabını bastı.
Hocam bu seriler güzel de arkadaş özellikle baskısı bulunan seriler olmasını istemiş. Amber Yıllıkları, Gediksavaşları Efsanesi,Farseer Üçlemesi bu kitapların baskıları yok.
O kısma dikkat etmemişim. Okumak istiyor ancak satın alamıyorsa internette .epub, .pdf olarak bulabilir. Eğer amacı kitapları kütüphanesine koymaksa uzun belirsiz bir zaman bekleyip yeni baskılarını alabilir.
Ben epub yada pdfnokurken hiç kitap okuyormuş gibi olmuyorum yani okuduğumdan keyif alamıyorum o yüzden epub yada pdf okumamam ama yanlış hatırlamıyorsam bir yayın evi Farseer Üçlemesini basacaktı galiba Alfa yayınlarıydı ama tam emin değilim
Bildiğim kadarıyla yayınevi yetkilileri evden çalışıyor şu süreçte. İllaki etkisi olmuştur. Robin Hobb kitapları yılın müjdesi olacak gibi demişti yetkili.
En azından Farseer gelecek buna oldukça seviniyorum. Umarım diğer kitapları için de basma kararı alırlar.
Cam Şato ilk 2 kitabında young adult ve fantastik unsurlar yoğunlukta ancak üçüncü kitaptan sonra fantezi yönü biraz daha ağır basıyor ve kendini buluyor diyebiliriz. Sevdiğim serilerdendir tavsiye ederim
edward kardeşim sana tavsiyem cam şato serisine başlama aynı hatayı ben yaptım 5 kitabı da tek seferde aldım sonra ilk kitabı zor bitirdim o kadar paraya yazık oldu neden beğenmedim şöyle açıklayayım
Kitap ne kadar fantastik türünde gösterilse de ergen kız kitaplarından bozma ilk kitap sadece balon bir karakterin iki erkekten hangisini seçsem ikileminde ilerliyor araya da yazar ayıp olmasın diye elf benzeri bir kaç karakter,canavar,büyü vs. atmış ama yedirememiş kesinlikle alma veya internetten indir ilk kitabı beğenirsen öyle para verip al
şu an 500’ü geçtim ve hala kitap çok ağırdan alıyor ve çok sıkıyor gibi hissediyorum.Hatta o kadar ki okuyucuyu aptal yerine koyacak seviyede ağır ve yavaş bir anlatım var.Seriyi okuyan arkadaşlar yazarsa sevinirim serinin geneli mi böyle yoksa ilk kitap için mi geçerli bunlar?
Arkadaşlar acil kitap önerisi istiyorum lütfen yardımcı olun daha önce okuduğum seriler;
Yerdeniz
Kral katili güncesi
locke lamora
Kara elf üçlemesi
Kadim kanunlar
Parçalanmış imparatorluk
Buz ve ateşin şarkısı
Bunların tadında kitap arıyorum fakat bulamadım. Aradığım fantastik kitapta çok fazla uçuk saçık büyü olmasın istiyorum biraz acımasız bir dünya arıyorum grimdark tadında önerilerinizi dinlemeyi çok isterim.
Şuan aklımda Savaşkıran kitabını alıp okumak var ama emin değilim isteklerimi karşılar mı diye. Ayrıca çok çok bilindik serileri okudum yüzüklerin efendisi vs. yani fantastik kitapta yeni sayılmam.