Fantastik Kitap Önerileri

Grimdark arıyorsanız Abercrombie ye devam edebilirsiniz. Ya da şunlara bir göz atın:

• The Poppy War - R. F. Kuang
  • Godblind - Anna Stephens
  • The Black Company - Glen Cook
  • The Fifth Season - N. K. Jemisin
3 Beğeni

Zaten türkçe çevirisi olan serilerin çoğunu okumuşsunuz. İngilizce okumuyorsanız grimdark türünde çok fazla alternatif yok.

Savaşkıran’ı okumadım, Elantris’i okudum büyünün bol miktarda olduğu bir nevi tanrısal boyutta geçen bir roman. Ben çok beğendim ama grimdark değil pek.

Sahte Krallık ve Kargalar Meclisi’ne bir göz atın grimdark olarak.

Goblin Kral’ı da sevebilirsiniz.

Dilimize çevrilen başlıca fantastik eserlerden

Barut Büyücüsü Serisi,
Merdivenler Kenti Serisi,
Dövmeli Adam Serisi,
Sissoylu Serisi,
Fırtınaışığı Arşivleri Serisini

incelemenizi tavsiye ederim.

Grimdark seviyorsanız politika ve din anlatılarının yoğun olduğu Dune Serisi’ni de sevebilirsiniz. Dune Serisi’nin ilk kitabını okudum ve kitap bence bilimkurgu olduğu kadar fantastik bir kitap ve grimdark öğeleri de yoğun.

1 Beğeni

Öncelikle dikkate aldığınız için teşekkürler. Sissoylu kitabının ilk üçlemesini okudum ikinci üçlemenin ilk kitabını okuyup bıraktım ikinci üçlemeyi beğenmedim.Ayrıca yazardan fırtınaışığı arşivi serisini de okudum.

1 Beğeni

Conan kitaplarını okumadıysanız onlara da bir şans verebilirsiniz.

Kargalar meclisini okudum Türkçe okumak istiyorum aksi halde terimler kafamı karıştırıyor kitaplarda ağır olunca. İblis döngüsünü de okudum. ama Merdiven kentlere bakacağım Barut büyücüsünün baskısını bulamadım.

İngilizcede terimleri kafam almıyor Türkçe lazım. İngilizce yorucu oluyor.

Conanı araştırdım bana göre olmadığına karar kıldım hikayelerden oluşuyormuş anladığım kadarıyla.

O zaman maalesef pek seçenek yok. @Edward in önerdiği kitaplar grimdark değil ama güzel seriler. Özellikle Merdivenler Kenti’ni tavsiye ederim.

2 Beğeni

Tanrı Kenti epik fantezi türünde mi? Ve ayrıca Savaşkıran hakkında bilginiz var mı?

1 Beğeni

Epic fantasy değil, Adult Fantasy ve Sci-fi arasında bir yerlerde. Ben çok beğenerek okumuştum.

Savaşkıran da Mistborn imiş. O da high fantasy ama epic değil sanırım. Büyü ağırlıklı bir roman. Standart Sanderson kitapları, iyi tasarlanmış büyü sistemi, görece zayıf kurgu ve karakterler :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Gerçekten ilginiz için teşekkürler . O zaman Merdiven Kenti sepetime ekledim. Aradığım kitap daha çok yetişkinlere yönelik olmasını istiyorum epik fantastik önceliğim ama tabi iyi kurgu olay ,örgüsü veya çok ilgi çekici karakterlerin olduğu kitaba da hayır demem. Son zamanlarda çok fazla kitap okudum ama bir türlü tatmin olamıyorum. Şöyle acımasız bir dünya arayışındayım saf iyi ve saf kötünün savaşından gına gelmiş durumda benim için. Ayrıca Gene Wolfe İşkencecinin Gölgesi de dikkatimi çekti fakat hakkında hiçbir yerde yorum bulamadım .

1 Beğeni

Rica ederim. Yukarıda yazdıklarım, sizin okuduklarınızla birlikte grimdark türünün en iyileri kabul edilir (seversiniz sevmezsiniz o ayrı). Ancak çevirileri yok maalesef.

Bu işler biraz da zevk meselesi. Bana ilgi çekici gelen başkasına sıkıcı gelebilir. O yüzden bolca yorum okumakta fayda var (spoiler yemeden tabi ki :slightly_smiling_face:)

Ekleme: Lightbringer (ışık yaratan mıydı?) serisinin de orijinal bir büyü sistemi ve ilgi çekici karakterleri var. Ona da göz atın derim.

1 Beğeni

Serinin ilk kitabı elimde fakat ithakiye malum pek güvenmiyorum baya bir süredir davamı çevrilmiyor çevirirlerse seriye başlayacağım.

1 Beğeni

Hem o olsun (Türkçe), hem bu olsun (grimdark), hem şu olsun (orijinal), biraz da şundan ekleyelim (tamamlanmış seri) deyince maalesef elde pek seçenek kalmıyor. Bir veya birkaçından feragat etmek gerekiyor :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Hocam grimdark ve orijinal olmasından feragat ettim. Neden Türkçe onu size anlatamadım. Benim derdim İngilizce fantastikle şöyle düşünüyorum eğer dilinde okuyacaksam daha ciddi kitaplar okumayı tercik ediyorum misal John Steinbeck in çoğu romanını ana dilinde okuyorum edebi bir keyif var ama fantastikte terimlerden ve genelde yazarların bir edebi kaygısı olmamasından dolayı (ursula hanım bunun dışında) ana dilde okumak bana keyif vermek yerine yorucu oluyor. Ayrıca çok şey istemiyorum yetişkin olsun kitap yani ya kral katili gibi durağan ama karakter odaklı olsun veya buz ve ateş, kadim kanunlar gibi daha acımasız gri bir dünyada geçsin istiyorum .

1 Beğeni

Hayret hala Malazan öneren olmamış.

3 Beğeni

Önerildi fakat ingilizce okumak istemiyorum.

2 Beğeni

Şimdi anladım. Ben biraz İngilizce yetersiz gibi düşünmüştüm.

Zaman Çarkı var, 14 ciltlik çıtır çerez bir seri. Tamamlanmış, Türkçe, epic high fantasy ve ilginç erkek karakterler var (kadınları maalesef aynı derecede başarılı değil). Hayranı da, yardımcı rehberi de çok. Ona bakabilirsiniz :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Serinin ilk iki kitabını okudum devamını mutlaka getireceğim ama ciltler bulunmuyor ve seri çok uzun soluklu olmasından dolayı devamından biraz gözüm korkuyor iki aydır ayda bir tane okuyorum :smiley:

1 Beğeni

Seriyi 6 ve 9. ciltler arasında bırakan çoktur. O kısımları çoğu kişiye sıkıcı gelir (okumaya devam eden dahil). O bölümlerde biraz sabır gerekiyor.

Tüm ciltleri geçen set olarak satan görmüştüm sanki. Ayrıca forumda ilk ciltlerini satan vardı. Biraz bakının, bulursunuz mutlaka :slightly_smiling_face:

1 Beğeni