Fantastik Kitap Önerileri

Kara elfin devamı pek ilgimi çekmiyor çok önceden türe başlarken okumuştum seriyi. Ölüm kapısı da keza pek benlik değil gibi. Belgariad ilk kitabını yıllar önce okudum çok sevemedim. Kara kule serisini komple okudum.
Doğruluk Kılıcı serisini merak ediyorum ilgimi çekiyor fakat pek yorum okuyamadım hakkında o yüzden emin olamıyorum. Bilginiz varsa biraz anlatırsanız sevinirim. Yani hangi seriye benzer ,akıcılık, dil, kurgu nasıl , türü nedir (epik, grimdark vb.) bilgilendirirseniz çok iyi olur.

1 Beğeni

O kadar seri içinde okumadığım tek seri Doğruluk Kılıcı :grinning: Konusunu bildiğim için önermiştim ama forumda okuyup da bilgi verecek arkadaşlar var.

Bence Ölüm Kapısı’nı okumadıysanız bir şans verebilirsiniz. Bence Kara Kule’den daha iyi bir seri.

1 Beğeni

Baya okumuşsunuz, bu serilerin hepsini sevdiniz mi merak ettim. Beğenmediğiniz, okunmasa da olur dediğiniz var mı?

Ölüm kapısı için öncesinde yazarların başka kitabını okumak gerekli mi ?
Ve açıkçası artık high fantasy okumak biraz beni sıkıyor genelde çok benzer tarzları var. Tabi seri high fantasy mi onuda bilmiyorum :smiley:
Ama Doğruluk kılıcının ilk kitabını ( ikiye ayırmışlar) alacağım bu siparişte.

Yerdeniz göremedim. Okumadıysanız kesinlikle öneririm.

1 Beğeni

Gerekmez, kendi içinde bir seri.

Evet.

Ben de tam tersi, highest fantasy arıyorum sürekli :slight_smile:

İngilizce deseydiniz low fantasy önerirdim ama Türkçe olunca seçenekler kısıtlı (ki zaten çoğunu da okumuşsunuz)

1 Beğeni

Merdiven kentler( sevemedim)
İblis döngüsü( sonradan bozdu sevemedim)
Kara elf ( güzel ama biraz basit geldi bana)
Destanlar çağı ( henüz iki kitabı var fakat pek açmadı beni ama devam edeceğim)
İblis Savaşları (ortalamaydı)
Barut Büyücüsü Serisi (ortalamaydı)
Kızıl isyan ( eğlenceli star wars tadında)

1 Beğeni

Yine de çok teşekkür ediyorum. Fazlasıyla yardımcı oldunuz.

1 Beğeni

Çok fantastik sevmiyorsanız Raymond E. Feist’in İmparatorluk Üçlemesi’ni öneririm. Yazarın diğer kitaplarını okumanıza gerek yok.
Doğruluk Kılıcı dediğiniz seri ‘‘Sword of Truth’’ mu acaba? Eğer oysa almadan önce bir kez daha düşünün derim. Hiç okumadım ama yabancı forumlarda yerden yere vuruyorlardı. Muhtemelen fantastik edebiyatının en nefret edilen serisi. Nedenini bilmiyorum ama :roll_eyes:.

1 Beğeni

ilk kez duydum seriyi beni biraz bilgilendirir misiniz. Baktım baskısı yok ama 2. el alabilirim.

Ayrıca evet doğruluk kılıcı konusunda isim olarak haklısınız. Fakat seri hakkında bir bilgim yok tüm dünyada fazla satmış olduğunu biliyorum.

Bilgilendirme için teşekkkürler.

1 Beğeni

Umarım bulabilirsiniz yoksa erişemeyeceğiniz bir seriye iltifatlar dizmem komik kaçar :smiley:.
Yazarın Gedik Savaşları serisiyle pek alakası yok aynı evrende geçmesine rağmen. Bence en iyi işi ve görece eski bir seri olmasına rağmen gayet güzel yaşlanmış. Epik savaşlardan ziyade diplomasi ön planda. Geçtiği dünya da alışıldık orta çağdan farklı. Afrika hatta kolonileşe öncesi Amerika’ya benzerlikler taşıyor. Hikaye feodal bir düzende, çok güç sahibi olmayan küçük bir ailenin gözünden anlatılıyor.Okuduğum en iyi diplomasi bazlı fantastik serilerden.

2 Beğeni

Tam aradığım tarzda gibi farklı bir seri gibi duruyor. Temmuzda hedeflerimden biri haline geldi 2. elini araştıracağım. Çok teşekkürler .
Başka önerilere açığım bu ay zamanım çok bol bol kitap okuyacağım. Bilim kurgu da olur seri olarak. Bilim kurguda da çok bilinenleri okudum.

Ölüm Kapısı hakkındaki genel yorumlar ilk 2 kitaba sabredebilirseniz gerisi efsane şeklinde. Yani ilk 2 kitabı biraz sıkıcıymış, haberiniz olsun.

1 Beğeni

Seriyi şuan için okumayı düşünmüyorum belki ileride okurum . Teşekkürler.

1 Beğeni

Sergei Lukyanenko’nun Nöbet serisine bir bak istersen. Forumda beğenen vardı bayağı, ben okumadım ama.

1 Beğeni

Listeye aldım ilk kitabı bulursam alacağım. Teşekkürler.

Gediksavaşları Serisi:
Çok iyi bir seri olmamasına rağmen kitapların muazzam şekilde dengeli yazılması seriyi değerli kılıyor. Kısacası kitabın başında aldığınız zevk sonuna kadar etkisini yitirmede devam ediyor.
Ölüm Kapısı Serisi
Bu seriye “klasik high fantasy” gözüyle bakmak yanlış olur; en ince ayrıntısına kadar açıklanmış büyü sistemiyle, muazzam çeşitlilikte mekanlarıyla, özgün karakterleri ve kısmen bilimkurguya kayan farklı konusuyla diğer serilerden ayrılıyor. Serinin tek eksisi -ya da artısı- kitapların sanki okuma amacıyla değil de bir bilgisayar oyunu veya film serisi için yazılmış olması. Bu sonuca kitapların sonunda rün büyüsünün hangi metotlarla yazılacağının, bu metotları hangi rün ustasının bulduğunun açıklandığı kısımlar sayesinde vardım. Kısacası, yazarlar seriye o kadar hazırlanmışlar ki kitapları yazarken bilgiler fazla gelmiş o yüzden hikayeye yediremeyip kitabın sonuna eklemişler.

Elenium-Tamuli Serileri
Çok çok güzel bir seri olmasa da David Eddings’in tatlı üslubunu taşıyor. Sevginin, dostluğun en iyi aktarıldığı serilerden birisi olarak görüyorum.

Kitapların hepsi ben okuğumda internette korsan .epub formatında bulunabiliyordu. Satın almadan önce göz atmak istiyorsanız yardımcı olabilir.

2 Beğeni

İlginiz için teşekkürler. Elenium-Tamuli serileri için fazla yüzüklerin efendisi benzeri olduğunu okumuştum o yüzden biraz uzak duruyorum.
Ölüm Kapısı serisi için bildiğim kadarıyla dediğiniz doğru frp den uyarlanan kitaplar diye okumuştum. O yüzden seriye biraz ön yargım var .

Elenium-Tamuli tema olarak Yüzüklerin efendisine benzese de bir çok alanda ondan o kadar farklı ki iki serinin ortak bir yönü olduğunu ancak şimdi farkedebildim.

1 Beğeni