LORD DARCY serisi varmış RANDALL GARRETT’ in yazdığı, türkçeye çevrilmiş 3 kitabı var. bu 3 . kitap serinin sonu mu yoksa yarım kalmış bir seri mi? yabancı kitap adları farklı galiba.
Arkadaşlar bana da fantastik kitap tavsiyesi lazım. LOTR, Yerdeniz, Witcher, Avalon’un Sisleri, İşkencenin Gölgesi, Kızıl Yükseliş gibi serileri okudum. Şu an Sissoylu’yu okuyorum ama beklentilerimi karşılamadı.
Acaba özellikle yetişkinler için olan, dili anlatımı çok basit olmayan, 16 yaşında çocukların ilk aşk deneyimlerini okumadığımız, gore seviyesi yüksek, cinselliğin kanın vahşetin gövdeyi götürdüğü, aksiyon dozu yüksek bir fantastik seri aramaktayım. PDF, Epub okumadığım için ingilizce kitapları tedarik etmem zor oluyor, o yüzden Türkçe olması ilk tercihim fakat tam istediğim gibi seri var ise yurtdışından bir yerden bulur istetebilirim.
centilmen piç serisi, öyle tatmin olursunuz ki şu an ağzımın sulandı, tekrar okuyayım ben en iyisi
Kadim Kanunlar ve Centilmen Piçler serileri olabilir.
Yazmamışsınız ama Buz ve Ateşin Şarkısı serisini okuduğunuzu düşünüyorum, istediğiniz her şeyi bu seride bulabilirsiniz çünkü. Okumadıysanız tavsiyemdir. Arkadaşların da dediği gibi Centilmen Piç serisine göz atabilirsiniz. Bilimkurgu - Fantastik olarak da Dune öneririm. Benim okumadığım ama çok önerilen bir seri de Drizzt. Bunlara bakmanızda fayda var
Centilmen Piç
Parçalanmış İmparatorluk
Amber Yıllıkları
Black Company(Okumadım,duyduklarıma göre isteklerinize uygun gibi)
İsteklerinize pek uygun olmayan ancak okuduğunuz serilere göre öneriler:
Ölüm Kapısı
Gediksavaşları
Zaman Çarkı, Gediksavaşları gibi alan içerisinde demirbaş olan serilere göz atabilirsiniz. Sissoylj sevmediyseniz aynı yazardan Fırtınaışığı arşivi ilginizi çekebilir.
Açlık Oyunları
Her ne kadar genç yetişkin türüne ait kabul edilse de bence alt metni oldukça dolu bir eser.
Yazarın en büyük hatası eserinin potansiyelini (genç yetişkin eser yazıyorum ben diyerek) görememesi.
Metni yazarından daha ciddiye alan, medya ve psikoloji disiplinlerinde ders içeriği olarak kullanan akademisyenler var.
avalon sislerinde 4. kitapta hikaye bitiyor mu yoksa yarım kalmış izlenimi mi veriyor
Avalon’un Sisleri’nin sadece ilk kitabını okudum.
O yüzden 4. kitabın sonu nasıldır bilemiyorum
Hikaye 4. kitapta bitiyor ve bir sona ulaşıyor .
Kitabı bulsak okuyacağız. E kitabı bile yok.
Ama fantastik değil?
Yoksa, bence de çok iyi bir kitap serisi
Haklısınız.
Ancak öneri skalası Kızıl Yükseliş ve benzeri kitapları da içeriyor.
Arkadaşın o yazdığına dikkat etmemişim, benim hatam olmuş, kusura bakma
Zaten Elijah Baley’in haksız olduğu ne zaman görülmüş? Çizdiği yolda nerelere geldi insanlık
Merhabalar şu şartları sağlayan fantastik bir seri arıyorum:
-Tüm ana kitapları Türkçeye çevrilmiş olmalı(veya çevrileceği garanti olmalı),yan kitapları çevrilmemişse ana seri tatmin edici şekilde bitmeli.
-Kitap başına maksimum 50Tl’den tüm seri satın alınabilmeli.(Ortalama fiyat,bulunabildiği sürece seri içinde nadir kitap olması önemli değil)
-İlk kitabı epub formatında(Türkçe) internette bulunmalı(şart değil ama öncelik sebebi)
-İlla yetişkinlere yönelik olması şart değil ancak en az Wardstone kadar sert olmalı.
Bu serilere benzer seriler olabilir: Yerdeniz,Ölüm Kapısı,Gediksavaşları,Belgariad,Malloryon,Yüzüklerin Efendisi, Centilmen Piç,Parçalanmış İmparatorluk,Harry Potter,Narnia,Wardstone,Barut Büyücüsü,Kara Büyücü
Not:İsteklerimi karşılayan Witcher serisi var bildiğim kadarıyla ancak şuan için okumayı düşünmüyorum onu :3
Witcher da uymuyor Bazı kitapları 30 liradan pahalı
Garibanların Şampiyonu adlı fantastik eserimi herkese öneririm Rıhtım dostlarım
Ben o kısma bir ayar çekeyim en iyisi yoksa öneri gelmeyecek galiba
Zaten bunu söyledikten sonra türkçeye çevrilen ve tamamlanmış seriler belli. Sık sık duyduğunuz serilerden başka çok farklı öneriler çok beklemeyin. Yine de elimden geldiğince farklı önerilerde bulunmaya çalışacağım.
Seriler
Zaman Çarkı,
Sissoylu,
İlahi Kentler,
İblis Döngüsü,
Demir Druid Günlükleri,
Perg Efsaneleri,
Kargalar Meclisi,
Kuzgunun Gölgesi ( İlk kitabın baskısı yok ama Pdf mevcut )
Tek kitaplar
Goblin Kral,
Kül Dağındaki Kütüphane,
Ötekiler Arasında,
Elantris,
Savaşkıran,
Golem ve Cin,
Olağanüstü Durumlar ve Canavarlar,
Conan: Ejderhanın Saati