Fantastik serilerdeki TIRT karakter isimleri

Harry Potter’daki karakterlerin isimlerine bakalım:
Hermonie
Ron
Dambıldor
Snape
Voldemort
Hepsi ne kadar akılda kalıcı değil mi. İsimlerin ses tınıları buram buram karakterlerin kişisel özelliklerini yansıtıyor. Bir de Kralkatiline bakalım
Wil
Sim
Denna
Hespe
Dedan
Bast
Kvothe , chandrialılar ve Feluriandan başka kulağa hoş gelen isim yok gibi. Siz de başka serilerdeki “Tırt” isimleri yazın da bakalım.

Ben linç yiyebilirim ama Zaman Çarkı serisinde ki çoğu isim tırt. Rand, Nynaeve, Tam, Lan… En azından Türkçe olarak ağızdan güzel çıkmıyor. Bana göre. :slight_smile:

5 Beğeni

Aynen. Sanki biri Türkçe argo sözlüğü bulup karakter isimleri koymuş gibi. :grin:

2 Beğeni

Rand Al Thor demek keyifli aslında.

1 Beğeni

Başlıktaki tırt ifadesi pek hoş olmamış.

Zaman Çarkı serisindeki karakter isimlerinin de çoğunu severim. Öylesine, basitçe koyulmuş gibi gelmiyor kulağa. Telaffuzlarında da bir sıkıntı yok benim için. :slight_smile:

1 Beğeni

En tırt olanı fonetik açıdan da benzeyen “Drizzt” sayılabilir mi?

Fırtınaışığı serisinde Shallan Davar Türkçemizde biraz komik kaçıyor her okuduğumda. :sweat_smile: Birde Sadeas ismini hiç beğenmemiştim.

1 Beğeni

Şimdi al’Lan Mandragoran nasıl güzel bir isim değil yahu ^^ Tai’shar Malkier!
Zaman Çarkın’da seçilmişlerin isimleri de dahil olmak üzere ana karakterlerin isimleri yeterince akılda kalıcı. Akılda kalıcı olmasa bile 15 kitap sonunda her şekilde akılda kalıyor. Zaten 700’ü aşkın karakter barındıran bir seride isim konusunu çok fazla irdelememek lazım :smiley:

5 Beğeni

Bütün olarak güzeller. Mesela benim okuduğum kitaplar içinde en sevdiğim isim Lews Therin Telamon’dur. Ama Lan, Rand, Tam sade isim olarak çok yavan geliyor.

4 Beğeni

Katılıyorum.

Elan Morin Tedronai güzel geliyor kulağa, telaffuzu da dolu dolu. Zaten eski çağdan kalma isimler epey kıyak.

3 Beğeni

Tırt denilmiş ama ben dayanamadım yazacağım. Her ne kadar ilk kitaptan öteye gidememiş olsam da okuduğum kitaplar arasındaki en iyi (Tamam karakter adı da değil. Çok yanlış geldim biliyorum. :smiley: ) isim "Menzoberranzan"dır. :smiley: Online oyunlarda filan gemiye, eve, sağa, sola bir isim koyacaksam bunu seçerim genelde. :sweat_smile:

3 Beğeni

Ben tırt kelimesini günlük hayatta kullanmam. Ama zayıf isim, kulağa hoş gelmeyen isim yerine tırt isim yazınca cuk oturuyor

Ne borazan? Kim? Muş? :smiley:

Bildiğim kadarıyla ana karakter isimlerinin çoğu mitolojik ve tarihi karakterlerden esinlenilmiş veya direkt olarak alınmış. Bunun dışında bazı isimler çağlar sırasında yaşanan değişimlere gönderme yapmak amacıyla günümüz popüler isimleri, olduğu gibi veya zaman içinde uğrayacabilecekleri değişimler tahmin edilerek kullanılmış. Tabi bazıları da uydurmadır ama kimin kulağına nasıl gelir bilemem :slight_smile: Şahsen çoğu isim benim hoşuma gidiyor.

“Adın kulaklarıma şarkı gibi geliyor Rand Al’Thor” :notes:

Malazan’ı araştırırken, biraz bakarken nedense çoğu isimin hoşuna gitmediğini fark etmiştim, sadece dandik isimlere denk gelmiş de olabilirim tabi ki. Zaman Çarkı, Yüzük vsde isimler çok iyi bence.

1 Beğeni
  • Hanimefendi kimlerdesiniz?
  • Davarlardan. Davaro kızı Shallan Davar. :sweat_smile::joy: Seriyi gözümde makaraya saldıran soyisim.
3 Beğeni

Al sana fırtınaışığı serisinden bir isim de benden “Numuhukumakiaki’aialunamor”(kopyala yapıştır)

2 Beğeni

Kral katilinde en sevdiğim isim Elodin sanırım, Auri, Ambrose, Denna, Bast bu isimler de bence çok hoş.

1 Beğeni

Wun weg wun dar wun ? Hadi bulun bakalım. :slight_smile:

Umuda ihanet eden Ishameal
Rahvin karanlık belası
acıların efendisi Semirhage
Yazılanları okuyunca aklıma bu isimler geldi. Diğer terkedilmişlerin de böyle isimler verilmiş miydi? Verildiyse bulabileceğim bir yar var mı?